Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Bagt aubergine med granatæblekerner og tahin

Bagt aubergine med granatæblekerner og tahin

Bagt aubergine med tahin
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Bagt aubergine med med granatæblekerner og mynteblade på toppen er en lækker og kaloriefattig ret. Den er ovenikøbet utrolig smuk.

Bagt aubergine med za'atar og tahin kan spises som aftensmad, forret eller som en del af en mezze. Jeg laver ofte denne ret på varme sommerdage, eller hvis jeg får gæster, da den er så fin at servere.

Smagene er inspireret af Mellemøsten, hvor lige netop denne kombination er populær.

Og med god grund, fordi de smager virkelig godt sammen, da de balancerer hinandens sødme, syre og umami.

Udover, at retten både smager godt og er æstetisk smuk, så er den også kalorielet, så den kan sagtens spises med god samvittighed.

Se flere lækre opskrifter her:

  • Baba Ganoush - auberginedip
  • Fyldte squash
  • Pasta med aubergine

Opskrift på bagt aubergine

Bagt aubergine med za'atar og tahin

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Bagt aubergine med med granatæblekerner og mynteblade på toppen er en lækker og kaloriefattig ret. Den er ovenikøbet utrolig smuk.
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 4 tsk zaatar
  • 1 spsk tahin
  • 1 dl yoghurt
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 dl granatæblekerner
  • 1 håndfuld mynte

Fremgangsmåde

  1. Start med at halvere auberginerne på langs. Snit cirka en centimeter ned i kødet på hver aubergine, som danner små firkanter. Drys dem nu generøst med salt og lad dem trække i ti minutter.
  2. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Tør nu saltet af auberginerne med et stykke køkkenrulle. Placer dem i et ovnfast fad, hæld en smule olivenolie henover dem.
  3. Hak hvidløget fint og fordel det henover auberginerne, massér det ned i revnerne. Drys nu med za'atar henover dem. Bag dem i cirka 20 minutter.
  4. De er færdigbagte, når auberginekødet er blødt og gyldent.
  5. Tag en lille skål og tilføj yoghurt, tahin, citronsafte og sort peber. Bland det godt sammen og smag til med salt. Hæld nu dressingen henover auberginerne.
  6. Top med granatæblekerner og friske mynteblade på hver bagt aubergine. Pynt eventuelt med lidt ekstra za'atar.
  7. Så er de klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier95kcalKulhydrater8gProtein2gFedt7gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gKolesterol3mgNatrium1177mgKalium136mgKostfibre2gSukker5gVitamin A78IUVitamin C5mgCalcium61mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan bruge alle mulige slags krydderiblandinger til bagt aubergine, hvis du ikke lige har za'atar.

Rosmarin og timian er også super lækre.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required