• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Bagt aubergine med granatæblekerner og tahin

Bagt aubergine med granatæblekerner og tahin

Bagt aubergine med tahin
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. januar 2023 - Udgivet:  3. september 2021

Indhold

  1. Bagt aubergine med med granatæblekerner og mynteblade på toppen er en lækker og kaloriefattig ret. Den er ovenikøbet utrolig smuk.
  2. Opskrift på bagt aubergine
  3. Bagt aubergine med za'atar og tahin
  4. Tip

Bagt aubergine med med granatæblekerner og mynteblade på toppen er en lækker og kaloriefattig ret. Den er ovenikøbet utrolig smuk.

Bagt aubergine med za'atar og tahin kan spises som aftensmad, forret eller som en del af en mezze. Jeg laver ofte denne ret på varme sommerdage, eller hvis jeg får gæster, da den er så fin at servere.

Smagene er inspireret af Mellemøsten, hvor lige netop denne kombination er populær.

Og med god grund, fordi de smager virkelig godt sammen, da de balancerer hinandens sødme, syre og umami.

Udover, at retten både smager godt og er æstetisk smuk, så er den også kalorielet, så den kan sagtens spises med god samvittighed.

Se flere lækre opskrifter her:

  • Baba Ganoush - auberginedip
  • Fyldte squash
  • Pasta med aubergine

Opskrift på bagt aubergine

Bagt aubergine med tahin
Rakel Seneca

Bagt aubergine med za'atar og tahin

5 fra 2 stemmer
Bagt aubergine med med granatæblekerner og mynteblade på toppen er en lækker og kaloriefattig ret. Den er ovenikøbet utrolig smuk.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 95
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 aubergine
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 4 tsk zaatar
  • 1 spsk tahin
  • 1 dl yoghurt
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 dl granatæblekerner
  • 1 håndfuld mynte

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at halvere auberginerne på langs. Snit cirka en centimeter ned i kødet på hver aubergine, som danner små firkanter. Drys dem nu generøst med salt og lad dem trække i ti minutter.
  2. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Tør nu saltet af auberginerne med et stykke køkkenrulle. Placer dem i et ovnfast fad, hæld en smule olivenolie henover dem.
  3. Hak hvidløget fint og fordel det henover auberginerne, massér det ned i revnerne. Drys nu med za'atar henover dem. Bag dem i cirka 20 minutter.
  4. De er færdigbagte, når auberginekødet er blødt og gyldent.
  5. Tag en lille skål og tilføj yoghurt, tahin, citronsafte og sort peber. Bland det godt sammen og smag til med salt. Hæld nu dressingen henover auberginerne.
  6. Top med granatæblekerner og friske mynteblade på hver bagt aubergine. Pynt eventuelt med lidt ekstra za'atar.
  7. Så er de klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 95kcalKulhydrater: 8gProtein: 2gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 3mgNatrium: 1177mgKalium: 136mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 78IUVitamin C: 5mgCalcium: 61mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan bruge alle mulige slags krydderiblandinger til bagt aubergine, hvis du ikke lige har za'atar.

Rosmarin og timian er også super lækre.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required