Opskrift på den skønneste bærtærte fra Newyorker By Heart. Tærten kan laves med enten friske eller frosne bær, og den smager himmelsk godt.
Prøv lige denne skønne bærtærte, som du enten kan lave med friske bær eller frosne. Begge dele giver en god tærte.
Det vigtige er, at de frosne bær (hvis du bruger dem) dryppes grundigt af.
Hvis du bager bærtærten til gæster, kan dejen forberedes, køles af og trykkes ud i tærteform som opbevares i køleskab.
Creme fraiche-blandingen kan blandes og stilles klar på køl.
Bærrene kan stilles til afdrypning i køleskab. Lidt inden gæsterne kommer kan det hele så samles og bages, så kan der serveres lun tærte i løbet af 40-45 minutter.
Bærtærte - den skønneste tærte med bær
Ingredienser
Bund
- 150 g smør
- 70 g rørsukker
- 1 æg
- 180 g mel
- 1 tsk. bagepulver
Fyld
- 2 dl creme fraiche - 38%
- vaniliesukker
- 1 æg
- 50 g flormelis
- 4 dl bær - optøede og MEGET godt afdryppet - eller friske
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker rigtig godt sammen med en el-mikser.
- Pisk ægget i og rør godt.
- Tilsæt mel blandes med bagepulver og vend det rundt så dejen er jævn, men rør ikke mere end højst nødvendigt efter at melet er kommet i.
- Stil dejen i køleskab i mindst 1 time, tildækket (vær ikke bekymret, den virker IKKE som en "normal" tærtedej!!).
- Pres dejen ud i en tærteform, brug fingrene, det er det letteste.
- Hæld de godt afdryppede bær på dejen og fordel dem.
- Bland creme fraiche, vaniliesukker, flormelis og æg sammen og hæld blandingen over bærrene.
- Bag ved 200 grader i ca. 30-35 minutter (den kan godt virke lidt flydende, men prøv at stikke i den med en tandstikker, hænger der ikke noget ved er den nok).
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte bærtærte serveres bedst lun og gerne med en god vaniljeis eller creme fraiche 9%.
Eller creme fraiche 18% rørt med vaniljesukker.
Se også disse lækre tærter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: