• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aspargessalat med bagte radiser og lækker dressing

Aspargessalat med bagte radiser og lækker dressing

billede med aspargessalat
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
94
SHARES
FacebookMessenger94PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2022 - Udgivet: 5. juni 2022

Aspargessalat er en skøn salat, og i min opskrift laves salaten med ristede grønne asparges, bagte radiser og en meget lækker dressing.

Jeg elsker denne aspargessalat med bagte radiser, som virkelig smager af danske råvarer og sommer.

Det er en lækker og mættende salat, og dressingen tilfører en let både sød og syrlig smag til salaten.

Opskriften er beregnet til fire personer, men de enkelte mål kan du jo justere til som du synes.

Opskrift på aspargessalat

billede med aspargessalat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Aspargessalat med bagte radiser

5 fra 4 stemmer
Aspargessalat er en skøn salat, og i min opskrift laves salaten med ristede grønne asparges, bagte radiser og en meget lækker dressing.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Kalorier: 125
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 bundt grønne asparges - gerne rigeligt med asparges
  • 1 bundt radiser - gerne et stort bundt
  • 75 g salat - blandet
  • Lidt dild - kan udelades
Dressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sennep - jeg bruger Yellow Mustard fra Heinz
  • 1 spsk citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Radiserne skylles og skæres i halve. Kommes i et lille fad sammen med lidt olie og salt. Bag radiserne i ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft, og lad derefter de bagte radiser køle af.
  2. Asparges klargøres ved at brække den nederste og trægede del af. Den knækker selv af det rigtige sted, men det plejer at være et par centimeter oppe.
  3. Rist de grønne asparges i en smule olie på en varm pande i et par minutter, og giv dem lidt salt. Køles af og skæres i passende stykker.
  4. Den lækre aspargessalat anrettes i en pæn skål eller fad, hvor du fordeler salatblade, grønne asparges og de bagte radiser.
  5. Olivenolie røres sammen med mayonnaise, sennep og citronsaft, og dressingen smages til med lidt salt og friskkværnet peber.
  6. Dryp dressingen over salaten, og så er den klar til servering. Pynt evt. din aspargessalat med lidt friske kviste dild.

Næringsindhold

Kalorier: 125kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige aspargessalat med bagte radiser serveres straks, og den kan anvendes til de fleste kødretter.

Brug gerne den anviste dressing her i opskriften, men du kan også blot hælde lidt olivenolie og citronsaft over.

Det smager også fantastisk.

Se flere lækre opskrifter med asparges:

Opskrifter med asparges - både de grønne og de hvide

Laks med asparges og spidskål (som nem aftensmad)

Tarteletter med høns i asparges - grundopskrift

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Forsiden lige nu

Sankt Hans menu
Menu til Sankt Hans aften 2025 (nemme forslag)→ Se opskriften
ugens madplan uge 26
Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billede med kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og mayonnaise→ Se opskriften
Billede af Hugo Spritz
Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco→ Se opskriften
Vandbakkelse med hyldeblomstskum
Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage→ Se opskriften
billede med rabarberdrøm
Rabarberdrøm med bagt marengs→ Se opskriften
billede med franskbrød
Luftigt franskbrød med mælk og smør - nem opskrift→ Se opskriften
Hævemidler
Hævemidler - nem guide til de forskellige slags→ Se opskriften
Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater
Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required