Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Forretter › Asparges med parmesansauce - let forret

Asparges med parmesansauce - let forret

Asparges med parmesansauce
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
449
SHARES
FacebookMessenger449PinterestEmailSMS
Opdateret: 6. juni 2023 - Udgivet: 7. juni 2023

Asparges med parmesansauce og hakkede mandler er en fin lille forret, men du kan også bruge den som tilbehør. Asparges grilles eller steges.

Asparges med parmesansauce og et drys af hakkede mandler samt friske oreganoblade er en dejlig ret, som kan serveres som forret.

Du kan også bruge den grønne ret som tilbehør til for eksempel bagt laks, en god grillbøf eller sprøde vegetarfrikadeller.

Skal du alligevel grille, kan du stege aspargesene på grillen et par minutter - ellers bager du dem bare i ovnen i fem minutter, før saucen og mandlerne hældes over.

Opskrift på asparges med parmesansauce

Karen SenecaKaren Seneca

Asparges med parmesansauce - let forret

5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 300
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g asparges - grønne
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Ostesauce
  • 1 lille løg - finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl piskefløde
  • 0,5 dl hvidvin
  • 100 g parmesan
  • 1 tsk citronskal
Drys
  • 50 g mandler - hakkede
  • oregano - friske blade
  • friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Knæk det nederste stykke af aspargesene, skyl dem og læg dem ved siden af hinanden på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie ud over dem og krydr med salt og peber. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Hak mandler og bland dem med friske oreganoblade. Sæt til side.
  3. Lav nu saucen ved at hakke løg og hvidløg fint. Steg løg for lav til medium varme, til de har taget lidt farve og er begyndt at blive bløde. Kom hvidløg og oregano ved, vend det et minuts tid.
  4. Hæld hvidvin i gryden og skru op for varmen, så det koger et par minut. Hæld nu fløde og revet parmesan i gryden og rør rundt i saucen.
  5. Skru ned, så saucen kun lige simrer, imens du bager asparges på næstøverste rille i ovnen ca. fem minutter.
  6. Tag asparges ud af ovnen, når hovederne har fået lidt farve. Placer dem på et fad, vend lidt hakket citronskal i saucen og hæld den nu henover midten, drys med de hakkede mandler og oreganoblade. Krydr til sidst med lidt peber. Nu kan du servere asparges i parmesansauce som en let forret.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 300kcalKulhydrater: 10gProtein: 15gFedt: 23gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.003gKolesterol: 45mgNatrium: 992mgKalium: 402mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 1508IUVitamin C: 8mgCalcium: 378mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Asparges med parmesansauce kan også serveres til kogte tortellini eller andre typer pasta.

Prøv også vores opskrift på grillede hvide asparges med serrano-skinke eller opskriften på en lækker aspargestærte.

Du kan udskifte oreganoen med timian eller andre krydderurter, som du har i haven - eller i det hele taget bedst kan lide. Mandlerne kan også skiftes ud med for eksempel ristede pinjekerner.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required