• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Forretter › Asparges med parmesansauce - let forret

Asparges med parmesansauce - let forret

Asparges med parmesansauce
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
447
SHARES
FacebookMessenger447PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. juni 2023 - Udgivet: 7. juni 2023

Asparges med parmesansauce og hakkede mandler er en fin lille forret, men du kan også bruge den som tilbehør. Asparges grilles eller steges.

Asparges med parmesansauce og et drys af hakkede mandler samt friske oreganoblade er en dejlig ret, som kan serveres som forret.

Du kan også bruge den grønne ret som tilbehør til for eksempel bagt laks, en god grillbøf eller sprøde vegetarfrikadeller.

Skal du alligevel grille, kan du stege aspargesene på grillen et par minutter - ellers bager du dem bare i ovnen i fem minutter, før saucen og mandlerne hældes over.

Opskrift på asparges med parmesansauce

Asparges med parmesansauce
Karen SenecaKaren Seneca

Asparges med parmesansauce - let forret

5 fra 1 stemme
Asparges med parmesansauce og hakkede mandler er en fin lille forret, men du kan også bruge den som tilbehør. Asparges grilles eller steges.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 300
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g asparges - grønne
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Ostesauce
  • 1 lille løg - finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl piskefløde
  • 0,5 dl hvidvin
  • 100 g parmesan
  • 1 tsk citronskal
Drys
  • 50 g mandler - hakkede
  • oregano - friske blade
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Knæk det nederste stykke af aspargesene, skyl dem og læg dem ved siden af hinanden på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie ud over dem og krydr med salt og peber. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Hak mandler og bland dem med friske oreganoblade. Sæt til side.
  3. Lav nu saucen ved at hakke løg og hvidløg fint. Steg løg for lav til medium varme, til de har taget lidt farve og er begyndt at blive bløde. Kom hvidløg og oregano ved, vend det et minuts tid.
  4. Hæld hvidvin i gryden og skru op for varmen, så det koger et par minut. Hæld nu fløde og revet parmesan i gryden og rør rundt i saucen.
  5. Skru ned, så saucen kun lige simrer, imens du bager asparges på næstøverste rille i ovnen ca. fem minutter.
  6. Tag asparges ud af ovnen, når hovederne har fået lidt farve. Placer dem på et fad, vend lidt hakket citronskal i saucen og hæld den nu henover midten, drys med de hakkede mandler og oreganoblade. Krydr til sidst med lidt peber. Nu kan du servere asparges i parmesansauce som en let forret.

Næringsindhold

Kalorier: 300kcalKulhydrater: 10gProtein: 15gFedt: 23gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.003gKolesterol: 45mgNatrium: 992mgKalium: 402mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 1508IUVitamin C: 8mgCalcium: 378mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Asparges med parmesansauce kan også serveres til kogte tortellini eller andre typer pasta.

Prøv også vores opskrift på grillede hvide asparges med serrano-skinke eller opskriften på en lækker aspargestærte.

Du kan udskifte oreganoen med timian eller andre krydderurter, som du har i haven - eller i det hele taget bedst kan lide. Mandlerne kan også skiftes ud med for eksempel ristede pinjekerner.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede med asparges i butterdej.
    Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
  • billede til hvide asparges med brunet smør
    Hvide asparges med brunet smør - en lækker forret
  • Nytårsforret med skinke osv
    Nytårsforret - 10 bud på lækre forretter
  • kartoffelbund med røget laks og asparges
    Kartoffelbund med røget laks og asparges

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften
Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner (nem opskrift på saltcitroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required