Her er min opskrift på asiatisk kalkunsteg med stegte ris og grøntsager. En lækker og sund ret med masser af smag og krydderier.
Asiatisk kalkunsteg med stegte ris og grøntsager er en både nem og sund ret til aftensmad, og den er heller ikke alt for stærk i smagen.
Jeg har lavet opskriften ud fra, at den ikke skal være besværlig at lave. Og mens kalkunbrystet steges i ovnen, kan du klargøre og tilberede de stegte ris og grøntsagerne.
Opskriften er beregnet til fire personer, og mængden og indholdet af grøntsagerne kan sagtens varieres. Se også hvordan du laver kalkunbryst i airfryer. Eller de populære fried rice med æg.
Opskrift på asiatisk kalkunsteg
Asiatisk kalkunsteg med stegte ris og grøntsager
Ingredienser
Kalkunsteg
- 800 gram kalkunbryst
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefuld soja
- 2 teskefulde karry
- 2 teskefulde paprika
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 1 spiseskefuld citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Stegte ris med grøntsager
- 150 gram ris - koges som anvist, gerne i bouillon
- olivenolie - til stegning
- 1 løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 200 gram gulerødder - i små tern
- 200 gram broccoli - i små buketter
- 2 røde peberfrugter - i små tern
- 2 teskefulde karry
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til asiatisk kalkunsteg starter du med at ridse kalkunbrystet i tern på oversiden, så marinaden trænger lidt ned i kødet. Læg den i et passende ovnfast fad.
- Marinade: 2 spiseskefulde olivenolie røres godt sammen med 2 spiseskefuld soja, 2 teskefulde karry, 2 teskefulde paprika, 4 fed hvidløg (finthakket), 1 spiseskefuld citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Fordel marinaden på kalkunbrystfileten, og steg den i 50 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
- Stegte ris med grøntsager: Kog 150 gram ris i rigeligt md vand og hæld vandet fra.
- 1 løg, 4 fed hvidløg, 200 gram gulerødder, 200 gram broccoli og 2 røde peberfrugter snittes og klargøres som beskrevet.
- Varm en stor pande op ved høj varme, kom en god sjat olivenolie på og steg grøntsagerne hurtigt ved den høje varme. De skal blot lige have et minuts tid, så de stadig har lidt sprødhed.
- Vend de kogte ris i sammen med 2 teskefulde karry. Vendes rundt så karryen bliver brændt lidt af.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den asiatisk inspirerede kalkunsteg skæres ud i passende skiver og serveres sammen med de stegte ris og grøntsager. Velbekomme.
Se også mine populære opskrifter på:
Kalkun i sennepssauce med gulerødder
Helle
En lækker måde at lave kalkunbryst på, og tilbehøret smager super godt. Tak for opskriften.