• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Asiatisk kalkunsteg med stegte ris og grøntsager

Asiatisk kalkunsteg med stegte ris og grøntsager

Asiatisk kalkunsteg med stegte ris og grøntsager
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. maj 2024 - Udgivet: 15. maj 2024

Her er min opskrift på asiatisk kalkunsteg med stegte ris og grøntsager. En lækker og sund ret med masser af smag og krydderier.

Asiatisk kalkunsteg med stegte ris og grøntsager er en både nem og sund ret til aftensmad, og den er heller ikke alt for stærk i smagen.

Jeg har lavet opskriften ud fra, at den ikke skal være besværlig at lave. Og mens kalkunbrystet steges i ovnen, kan du klargøre og tilberede de stegte ris og grøntsagerne.

Opskriften er beregnet til fire personer, og mængden og indholdet af grøntsagerne kan sagtens varieres. Se også hvordan du laver kalkunbryst i airfryer. Eller de populære fried rice med æg.

Opskrift på asiatisk kalkunsteg

Asiatisk kalkunsteg med stegte ris og grøntsager
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Asiatisk kalkunsteg med stegte ris og grøntsager

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på asiatisk kalkunsteg med stegte ris og grøntsager. En lækker og sund ret med masser af smag og krydderier.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 461
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kalkunsteg
  • 800 g kalkunbryst
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk soja
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk paprika
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
Stegte ris med grøntsager
  • 150 g ris - koges som anvist, gerne i bouillon
  • olivenolie - til stegning
  • 1 løg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 200 g gulerødder - i små tern
  • 200 g broccoli - i små buketter
  • 2 røde peberfrugter - i små tern
  • 2 tsk karry
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til asiatisk kalkunsteg starter du med at ridse kalkunbrystet i tern på oversiden, så marinaden trænger lidt ned i kødet. Læg den i et passende ovnfast fad.
  2. Marinade: 2 spsk olivenolie røres godt sammen med 2 spsk soja, 2 tsk karry, 2 tsk paprika, 4 fed hvidløg (finthakket), 1 spsk citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  3. Fordel marinaden på kalkunbrystfileten, og steg den i 50 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
  4. Stegte ris med grøntsager: Kog 150 g ris i rigeligt md vand og hæld vandet fra.
  5. 1 løg, 4 fed hvidløg, 200 g gulerødder, 200 g broccoli og 2 røde peberfrugter snittes og klargøres som beskrevet.
  6. Varm en stor pande op ved høj varme, kom en god sjat olivenolie på og steg grøntsagerne hurtigt ved den høje varme. De skal blot lige have et minuts tid, så de stadig har lidt sprødhed.
  7. Vend de kogte ris i sammen med 2 tsk karry. Vendes rundt så karryen bliver brændt lidt af.
  8. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 461kcalKulhydrater: 43gProtein: 50gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.03gKolesterol: 108mgNatrium: 973mgKalium: 1079mgKostfibre: 6gSukker: 7gVitamin A: 10665IUVitamin C: 132mgCalcium: 106mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den asiatisk inspirerede kalkunsteg skæres ud i passende skiver og serveres sammen med de stegte ris og grøntsager. Velbekomme.

Se også mine populære opskrifter på:

Kalkun i sennepssauce med gulerødder

Ungarske kalkunsteaks i paprika

Kalkunbryst i ovn opskrift (omviklet med bacon)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle

    maj 15, 2024 at 9:26 am

    En lækker måde at lave kalkunbryst på, og tilbehøret smager super godt. Tak for opskriften.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

Forsiden lige nu

ugens madplan uge 26
Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu→ Se opskriften
Billede af kødboller med blomkål og ærter.
Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)→ Se opskriften
billede til jordbær med chokolade
Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)→ Se opskriften
nem tomatsalsa
Nem tomatsalsa - opskrift på frisk salsa med tomater→ Se opskriften
billede med Vinglas
Sådan får du vin til at smage bedst muligt→ Se opskriften
italienske kalveschnitzler
Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce→ Se opskriften
En let og lækker lun kartoffelsalat, der laves med stegte kartofler, salat og tomater. Dertil kommer en dejlig vinaigrette, og kartoffelsalaten er fremragende som tilbehør til de fleste kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Opskrift på lun kartoffelsalat med vinaigrette→ Se opskriften
Sankt Hans menu
Menu til Sankt Hans aften 2025 (nemme forslag)→ Se opskriften
bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot
Bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot→ Se opskriften
Hvor ofte man skal skifte sin gasflaske til sin gasgrill afhænger af flere forhold. Men under normale omstændigheder holder en 11 kilos flaske fint i et halvt år. Foto: Madensverden.dk.
Hvor længe holder en flaske gas til gasgrill?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required