Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Dessert › Arancini - fyldte risottokugler med mozzarella

Arancini - fyldte risottokugler med mozzarella

Arancini
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS
Opdateret: 4. januar 2023 - Udgivet: 3. august 2020

Arancini er friturestegte kugler af risotto fyldt med mozarella. De er helt vildt lækre og perfekte som en snack eller en forret.

Denne ret er super nem at lave, den er virkelig velsmagende og så minimerer den madspild. Man skal nemlig bruge en rest risotto fra dagen før, og de andre ingredienser er ting, man ofte har liggende i sit køkken i forvejen.

Arancini er traditionelt fra Sicilien i Italien, men de er også begyndt at blive mere og mere populære her i den kolde del af Europa.

Jeg er begyndt at ligge mærke til flere restauranter her i Danmark, som serverer disse lækre risottokugler som forret.

Traditionelt kommes der ragu i, men det kræver en del øvelse at forme risotto uden om noget, som er flydende, så her bruges ost.

Opskrift på italienske arancini

Rakel Seneca

Arancini - fyldte risottokugler med mozzarella

5 fra 4 stemmer
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Forret
Køkken: Italiensk
Kalorier: 1612
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,2 kg risotto - kold fra dagen før
  • 50 g hvedemel
  • 1,5 dl pankorasp
  • 1 dl rasp
  • 2 stk æg
  • 0,5 l olie
  • 6 stk mozzarellakugler - små
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en dyb tallerken og bland panko og rasp sammen.
  2. Tag en anden dyb tallerken og slå begge æg ud i den og rør dem sammen. I en tredje tallerken tilføjes hvedemelet.
  3. Lav en kugle af gangen ved at tage dit kolde risotto, og ved hjælp af en spiseske tager du en portion op i hånden, presser en kugle mozzarella ned i midten og former en rund kugle.
  4. Dyp risottokuglen først i mel, derefter i æg og til slut i rasp-blandingen. Forsæt til alt risottoen er brugt op.
  5. Hvis risottokuglerne er blevet bløde, så stil dem i fryseren i fem-ti minutters tid.
  6. Varm olien op i en gryde ved medium varme. Tilføj derefter et par arancini ned i olien forsigtigt.
  7. Lad dem få en gylden farve hele vejen rundt ved at vende dem i løbet af den tid, de er i olien. Dette tager cirka 10 minutter.
  8. Lad dem køle en smule af på noget køkkenrulle for at absobere overskydende olie.
  9. Arancini er nu klar til servering.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 1612kcalKulhydrater: 195gProtein: 20gFedt: 82gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 23gEnkelumættet fedt: 51gTransfedt: 0.3gKolesterol: 2mgNatrium: 314mgKalium: 244mgKostfibre: 8gSukker: 3gVitamin A: 9IUCalcium: 89mgJern: 11mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tilføj det du kan lide

Opskriften på disse arancini er relativt stor, og jeg lavede også en stor portion, da jeg skulle give den som værtindegave til min bror.

Men de smager simpelthen også så godt, at det er en god ide at lave en stor portion, når nu man alligevel står med ingredienserne fremme.

Ingredienserne behøver man ikke at måle helt præcist. Det er en af den slags opskrifter, hvor man godt må bruge øjemål og tilføje ekstra det ene eller det andet efter behov. Jeg valgte at putte en lille kugle mozzarella i midten af hver risottokugle.

Men her kan man godt være kreativ og putte, hvad end man har lyst til i midten.

Se også disse andre italienske opskrifter:

  • Beluga bolognese - vegansk simreret
  • Hjemmelavet pasta
  • Opskrift på klassisk lasagne
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required