• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Arancini - fyldte risottokugler med mozzarella

Arancini - fyldte risottokugler med mozzarella

Arancini
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Arancini er friturestegte kugler af risotto fyldt med mozarella. De er helt vildt lækre og perfekte som en snack eller en forret.

Denne ret er super nem at lave, den er virkelig velsmagende og så minimerer den madspild. Man skal nemlig bruge en rest risotto fra dagen før, og de andre ingredienser er ting, man ofte har liggende i sit køkken i forvejen.

Arancini er traditionelt fra Sicilien i Italien, men de er også begyndt at blive mere og mere populære her i den kolde del af Europa.

Jeg er begyndt at ligge mærke til flere restauranter her i Danmark, som serverer disse lækre risottokugler som forret.

Traditionelt kommes der ragu i, men det kræver en del øvelse at forme risotto uden om noget, som er flydende, så her bruges ost.

Opskrift på italienske arancini

Arancini
Rakel Seneca

Arancini - fyldte risottokugler med mozzarella

5 fra 4 stemmer
Arancini er kugler af risotto fyldt med mozzarella. De er helt vildt lækre og perfekte som en snack eller en forret.
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Forret
Køkken: Italiensk
Kalorier: 1612
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,2 kg risotto - kold fra dagen før
  • 50 g hvedemel
  • 1,5 dl pankorasp
  • 1 dl rasp
  • 2 stk æg
  • 0,5 l olie
  • 6 stk mozzarellakugler - små

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en dyb tallerken og bland panko og rasp sammen.
  2. Tag en anden dyb tallerken og slå begge æg ud i den og rør dem sammen. I en tredje tallerken tilføjes hvedemelet.
  3. Lav en kugle af gangen ved at tage dit kolde risotto, og ved hjælp af en spiseske tager du en portion op i hånden, presser en kugle mozzarella ned i midten og former en rund kugle.
  4. Dyp risottokuglen først i mel, derefter i æg og til slut i rasp-blandingen. Forsæt til alt risottoen er brugt op.
  5. Hvis risottokuglerne er blevet bløde, så stil dem i fryseren i fem-ti minutters tid.
  6. Varm olien op i en gryde ved medium varme. Tilføj derefter et par arancini ned i olien forsigtigt.
  7. Lad dem få en gylden farve hele vejen rundt ved at vende dem i løbet af den tid, de er i olien. Dette tager cirka 10 minutter.
  8. Lad dem køle en smule af på noget køkkenrulle for at absobere overskydende olie.
  9. Arancini er nu klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 1612kcalKulhydrater: 195gProtein: 20gFedt: 82gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 23gEnkelumættet fedt: 51gTransfedt: 0.3gKolesterol: 2mgNatrium: 314mgKalium: 244mgKostfibre: 8gSukker: 3gVitamin A: 9IUCalcium: 89mgJern: 11mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tilføj det du kan lide

Opskriften på disse arancini er relativt stor, og jeg lavede også en stor portion, da jeg skulle give den som værtindegave til min bror.

Men de smager simpelthen også så godt, at det er en god ide at lave en stor portion, når nu man alligevel står med ingredienserne fremme.

Ingredienserne behøver man ikke at måle helt præcist. Det er en af den slags opskrifter, hvor man godt må bruge øjemål og tilføje ekstra det ene eller det andet efter behov. Jeg valgte at putte en lille kugle mozzarella i midten af hver risottokugle.

Men her kan man godt være kreativ og putte, hvad end man har lyst til i midten.

Se også disse andre italienske opskrifter:

  • Beluga bolognese - vegansk simreret
  • Hjemmelavet pasta
  • Opskrift på klassisk lasagne
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Forsiden lige nu

nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften
Billede af sød kartoffelgryde.
Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler→ Se opskriften
Torsk - sunde retter
10 gode bud på sunde retter→ Se opskriften
Bobler
Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester→ Se opskriften
spaghetti med gulerødder
Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret→ Se opskriften
Hjemmebagte knækbrød
Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required