Arancini er friturestegte kugler af risotto fyldt med mozarella. De er helt vildt lækre og perfekte som en snack eller en forret.
Denne ret er super nem at lave, den er virkelig velsmagende og så minimerer den madspild. Man skal nemlig bruge en rest risotto fra dagen før, og de andre ingredienser er ting, man ofte har liggende i sit køkken i forvejen.
Arancini er traditionelt fra Sicilien i Italien, men de er også begyndt at blive mere og mere populære her i den kolde del af Europa.
Jeg er begyndt at ligge mærke til flere restauranter her i Danmark, som serverer disse lækre risottokugler som forret.
Traditionelt kommes der ragu i, men det kræver en del øvelse at forme risotto uden om noget, som er flydende, så her bruges ost.
Opskrift på italienske arancini
Arancini - fyldte risottokugler med mozzarella
Ingredienser
- 1,2 kg risotto - kold fra dagen før
- 50 g hvedemel
- 1,5 dl pankorasp
- 1 dl rasp
- 2 stk æg
- 0,5 l olie
- 6 stk mozzarellakugler - små
Fremgangsmåde
- Start med at tage en dyb tallerken og bland panko og rasp sammen.
- Tag en anden dyb tallerken og slå begge æg ud i den og rør dem sammen. I en tredje tallerken tilføjes hvedemelet.
- Lav en kugle af gangen ved at tage dit kolde risotto, og ved hjælp af en spiseske tager du en portion op i hånden, presser en kugle mozzarella ned i midten og former en rund kugle.
- Dyp risottokuglen først i mel, derefter i æg og til slut i rasp-blandingen. Forsæt til alt risottoen er brugt op.
- Hvis risottokuglerne er blevet bløde, så stil dem i fryseren i fem-ti minutters tid.
- Varm olien op i en gryde ved medium varme. Tilføj derefter et par arancini ned i olien forsigtigt.
- Lad dem få en gylden farve hele vejen rundt ved at vende dem i løbet af den tid, de er i olien. Dette tager cirka 10 minutter.
- Lad dem køle en smule af på noget køkkenrulle for at absobere overskydende olie.
- Arancini er nu klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tilføj det du kan lide
Opskriften på disse arancini er relativt stor, og jeg lavede også en stor portion, da jeg skulle give den som værtindegave til min bror.
Men de smager simpelthen også så godt, at det er en god ide at lave en stor portion, når nu man alligevel står med ingredienserne fremme.
Ingredienserne behøver man ikke at måle helt præcist. Det er en af den slags opskrifter, hvor man godt må bruge øjemål og tilføje ekstra det ene eller det andet efter behov. Jeg valgte at putte en lille kugle mozzarella i midten af hver risottokugle.
Men her kan man godt være kreativ og putte, hvad end man har lyst til i midten.
Se også disse andre italienske opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: