• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Arabisk fladbrød med sesam også kaldet Kaak

Arabisk fladbrød med sesam også kaldet Kaak

Arabisk fladbrød med sesam
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  27. september 2021

Arabisk fladbrød med sesam formes nærmest som en lille taske. Det originale navn er Kaak, og det er et sprødt, lækkert brød fuld af smag.

Arabisk fladbrød med sesam er en af de opskrifter, som gør mig rigtig glad. Det skyldes dels, at jeg ved, hvor helt fantastiske de smager og dels, at jeg synes, selve processen er sjov.

Dejen skal nemlig hæve over tre gange. Det giver mere smag til brødet og også nogle gode lufthuller. Det er nemlig ikke helt fladbrød, men heller ikke et normalt brød - det er lidt en blanding.

Når man køber Kaak i Mellemøsten, så bliver det ofte serveret med flødeost og grøntsager. Men du kan selvfølgelig putte lige det fyld, du ønsker i det. Jeg synes, at hummus og falafel er det lækreste.

Inspiration til andre retter:

  • Basbousa - arabisk kage med kokos og yoghurt
  • Verdens nemmeste fladbrød af pizzadej
  • Dolmades - fyldte vinblade
  • Baba Ganoush - verdens bedste auberginedip

Opskrift på arabisk fladbrød med sesam

Arabisk fladbrød med sesam
Rakel Seneca

Arabisk fladbrød med sesamfrø

5 fra 2 stemmer
Arabisk fladbrød med sesam formes nærmest som en lille taske. Det originale navn er Kaak, og det er et sprødt, lækkert brød fuld af smag.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hævning 1 time t 40 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 brød
Ret: Brød
Køkken: Mellemøsten
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,80 dl mælk
  • 1 tsk tørgær
  • 2 spsk sukker
  • 220 g hvedemel
  • 60 g fuldkornsmel
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æg
  • 0,5 dl sesamfrø

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at varme mælken op til lillefingervarme. Tilføj tørgær og sukker, rør det sammen og lad det hvile i fem minutter.
  2. I en stor skål blander du hvedemel, fuldkornsmel, salt og olivenolie sammen. Tilføj nu langsomt mælkeblandingen i melet, imens du ælter det sammen.
  3. Ælt det godt sammen, så dejen bliver blød og smidig. Hvis den føles for tør, så kan du tilføje en smule vand. Ælt forsat i fem minutters tid.
  4. Put dejen i en ren skål og dæk den til med et viskestykke. Lad den nu hæve i 40 minutter.
  5. Når dejen er hævet, ælter du den forsigtigt i et minut og så dækker du den til i skålen igen og lader den hæve i 40 minutter.
  6. Flyt nu dejen over på et rent køkkenbord og drys med mel henover dejen og bordet. Del dejen i fire stykker.
  7. Tag et stykke dej af gangen og rul det til en oval med en bredde på en centimeter. Forsæt med de andre stykker dej. Tag to bageplader og dæk dem med bagepapir. Kom de udrullede dejstykker til bagepladerne.
  8. Brug nu en kageudstikker eller et lille glas til at udstikke en cirkel oppe i et af hjørnerne i hver stykke dej. Dæk nu bagepladerne med viskestykke og lad dem hæve en sidste gang i 20 minutter.
  9. Forvarm ovnen på 200 grader varmluft. Tag ægget og pisk det sammen.
  10. Pensel nu hver stykke dej med æg og drys generøst med sesamfrø. Put dem nu i ovnen og lad dem bage i cirka 10 minutter, eller indtil de flot gyldne.
  11. Så er de klar til at blive spist. De er især gode direkte fra ovnen, når de er dejlig varme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan også vælge at bruge en blanding af hvide og sorte sesamfrø, dette giver både en dejlig smag og ser fint ud.

Se også vores andre opskrifter på fladbrød, så som fladbrød med za'atar og indiske fladbrød med fyld af blomkål.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required