Appelsinsauce er en frisk, kold sauce til desserter. Den smager også fremragende som et alternativ til kirsebærsauce på risalamanden.
Appelsinsauce er et lækkert alternativ til kirsebærsaucen over risalamanden. Dem, der ikke bryder sig om kirsebær, skulle prøve at give appelsinsaucen her en chance.
Den er frisk i smagen, og så har den en køn orange farve, som er fin til alle desserter.
Hvis du laver den til juledesserten over dem alle, risalamande, vil jeg anbefale at bruge de krydderier, som er nævnt i opskriften. Til andre desserter udelukker du blot krydderierne.
Opskrift på kold appelsinsauce
Ingredienser
- 5 appelsiner saften
- 2 nelliker hele
- 1 kardemommekapsel grøn
- 1 dl sukker
Sådan gør du
- Skræl en appelsin og skær den ud i både eller tern, fjern gerne hinderne hvis muligt.
- Pres de resterende appelsiner og hæld dem i en lille gryde. Tilsæt sukker og krydderier.
- Bring appelsinsaften i kog, skru ned på medium til lav varme og lad saucen simre i 20 minutter.
- Hæld appelsinstykkerne i saucen og lad dem simre med i fem minutter.
- Smag til, om du ønsker mere sukker i. Hvis du vil have mere syre, tilsætter du lidt citronsaft. Fisk nelliker og kardemommekapsel op af saucen og stil din appelsinsauce på køl, så den bliver tykkere og smagen sætter sig.
Tip
Hvis du kan lide appelsinskal, kan du tilsætte kandiserede appelsinskaller eller pomerans-skal de sidste fem minutter af kogetiden.
Husk, at din sauce tykner, når den køles af, så du skal ikke være nervøs, hvis den er lidt tynd, når du hælder den ud af gryden.
Se opskrifter på juledesserter:
Jule panna cotta med kirsebærsauce
Comments
No Comments