Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Dessert › Appelsinsauce

Appelsinsauce

Appelsinsauce og risalamande
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMS
Opdateret: 18. december 2021 - Udgivet: 19. december 2021

Appelsinsauce er en frisk, kold sauce til desserter. Den smager også fremragende som et alternativ til kirsebærsauce på risalamanden.

Appelsinsauce er et lækkert alternativ til kirsebærsaucen over risalamande. Dem, der ikke bryder sig om kirsebær, skulle prøve at give appelsinsaucen her en chance.

Den er frisk i smagen, og så har den en køn orange farve, som er fin til alle desserter.

Hvis du laver den til juledesserten over dem alle, risalamande, vil jeg anbefale at bruge de krydderier, som er nævnt i opskriften. Til andre desserter udelukker du blot krydderierne.

Opskrift på kold appelsinsauce

Karen SenecaKaren Seneca

Appelsinsauce

4.84 fra 6 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 5 appelsiner - saften
  • 2 nelliker - hele
  • 1 kardemommekapsel - grøn
  • 1 dl sukker
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Skræl en appelsin og skær den ud i både eller tern, fjern gerne hinderne hvis muligt.
  2. Pres de resterende appelsiner og hæld dem i en lille gryde. Tilsæt sukker og krydderier.
  3. Bring appelsinsaften i kog, skru ned på medium til lav varme og lad saucen simre i 20 minutter.
  4. Hæld appelsinstykkerne i saucen og lad dem simre med i fem minutter.
  5. Smag til, om du ønsker mere sukker i. Hvis du vil have mere syre, tilsætter du lidt citronsaft. Fisk nelliker og kardemommekapsel op af saucen og stil din appelsinsauce på køl, så den bliver tykkere og smagen sætter sig.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Hvis du kan lide appelsinskal, kan du tilsætte kandiserede appelsinskaller eller pomerans-skal de sidste fem minutter af kogetiden.

Husk, at din sauce tykner, når den køles af, så du skal ikke være nervøs, hvis den er lidt tynd, når du hælder den ud af gryden.

Se opskrifter på juledesserter:

Jule panna cotta med kirsebærsauce

Hjemmebagt julekrans

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required