• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Appelsinkage med birkes og appelsinglasur

Appelsinkage med birkes og appelsinglasur

billede med appelsinkage med birkes
4.5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
267
SHARES
FacebookMessenger267PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. juni 2020 - Udgivet:  25. juni 2020

En lækker opskrift på appelsinkage med birkes og appelsinglasur. Appelsinkagen er nem at bage, og birkes og glasur/frosting med appelsin smager fantastisk.

Appelsinkage med birkes er en fantastisk lækker kage, der samtidig er nem at bage.

Måske tænker du, at birkes lyder en smule underligt i sådan en kage med appelsin, men det giver faktisk rigtig god mening.

Birkes giver nemlig appelsinkagen noget crunch, og det passer perfekt til kagen.

På toppen får du en skøn glasur eller frosting - også med birkes og appelsin. Det er altså lækkert.

Appelsinkagen rækker til otte personer - eller måske lidt flere. Og brug den gerne som en god kage til dine kolleger - eller andre du vil overraske.

Opskrift på appelsinkage med birkes

billede med appelsinkage med birkes
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Appelsinkage med birkes og appelsinglasur

4.47 fra 13 stemmer
En lækker opskrift på appelsinkage med birkes og appelsinglasur. Appelsinkagen er nem at bage, og birkes og glasur/frosting med appelsin smager fantastisk.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Pyntning 5 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 270
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g smør - blødt
  • 200 g rørsukker
  • 3 æg
  • 2 spsk blå birkes
  • 1 appelsin - skal af 1 økologisk appelsin
  • 1 ¼ dl mælk
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • Lidt vaniljesukker
Appelsinfrosting (glasur)
  • 150 g flødeost naturel
  • 50 g smør - blødt
  • flormelis - efter smag
  • Lidt vaniljesukker
  • 1-1½ spsk appelsinsaft - friskpresset
Pynt
  • Lidt birkes
  • 1 appelsin - skal af 1 økologisk appelsin

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Pisk smør og sukker godt sammen med en el-mikser, til det bliver hvidt og cremet.
  3. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt efter hvert. Rør birkes, vaniljesukker og appelsinskal i med en (træ)ske.
  4. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i skiftevis med mælken.
  5. Fordel dejen i en letsmurt springform.
  6. Bag i ca. 40-50 minutter, tjek med en tandstikker eller lign. at den er gennembagt. Tag den ud og lad den køle helt af på en bagerist.
Glasur
  1. Pisk flødeost og smør sammen med en el-mikser. Kom lidt vaniljesukker i, sammen med appelsinsaft. Smag til med flormelis, til den har den sødme du ønsker. Personligt bryder jeg mig ikke om at det er for sødt, så jeg bruger ikke særlig meget flormelis, men prøv dig frem.
  2. Glasuren skal være tyk og cremet. Stil den i køleskab til den skal bruges.
  3. Når kagen er HELT kold, smørres frosting (glasuren), drys med lidt birkes og drys med appelsinskal.

Næringsindhold

Kalorier: 270kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Appelsinkage med birkes serveres selvfølgelig til en god kop kaffe eller te, men kagen er også god at tage med på arbejde som en lækker kollegakage.

Se ogs disse lækre kageopskrifter:

Citronmåne

4.8 fra 290 stemmer
Opskrift på den bedste citronmåne, der også kaldes for politiets drømmekage. Kendt fra DanCake, men citronkagen er nem at bage selv.
Gå til opskrift
billede med citronmåne

Bedstefars skæg

4.8 fra 148 stemmer
Opskrift på Bedstefars skæg, der er en kage fra gamle dage, men den holder stadig. En god bund, der toppes med marmelade og et lag marengs.
Gå til opskrift
bedstefars skæg

Guf guf kage

4.7 fra 103 stemmer
Sig guf guf kage og tænderne begynder at løbe i vand. Den populære kage med kokostopping er nem at lave, og her får du opskriften på den.
Gå til opskrift
billede med guf guf kage
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Lise Nielsen

    juni 05, 2024 at 2:53 pm

    Den er virkelig god, og jeg vender tilbage til den igen og igen.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required