Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Appelsinkage med birkes og appelsinglasur

Appelsinkage med birkes og appelsinglasur

billede med appelsinkage med birkes
4.5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
276
SHARES
FacebookMessenger276PinterestEmailSMS

En lækker opskrift på appelsinkage med birkes og appelsinglasur. Appelsinkagen er nem at bage, og birkes og glasur/frosting med appelsin smager fantastisk.

Appelsinkage med birkes er en fantastisk lækker kage, der samtidig er nem at bage.

Måske tænker du, at birkes lyder en smule underligt i sådan en kage med appelsin, men det giver faktisk rigtig god mening.

Birkes giver nemlig appelsinkagen noget crunch, og det passer perfekt til kagen.

På toppen får du en skøn glasur eller frosting - også med birkes og appelsin. Det er altså lækkert.

Appelsinkagen rækker til otte personer - eller måske lidt flere. Og brug den gerne som en god kage til dine kolleger - eller andre du vil overraske.

Opskrift på appelsinkage med birkes

Appelsinkage med birkes og appelsinglasur

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.5 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Pyntning: 5 minutter min
Samlet tid: 1 time t
En lækker opskrift på appelsinkage med birkes og appelsinglasur. Appelsinkagen er nem at bage, og birkes og glasur/frosting med appelsin smager fantastisk.
Antal: 8
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g smør blødt
  • 200 g rørsukker
  • 3 æg
  • 2 spsk blå birkes
  • 1 appelsin skal af 1 økologisk appelsin
  • 1 ¼ dl mælk
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • Lidt vaniljesukker
Appelsinfrosting (glasur)
  • 150 g flødeost naturel
  • 50 g smør blødt
  • flormelis efter smag
  • Lidt vaniljesukker
  • 1-1½ spsk appelsinsaft friskpresset
Pynt
  • Lidt birkes
  • 1 appelsin skal af 1 økologisk appelsin

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Pisk smør og sukker godt sammen med en el-mikser, til det bliver hvidt og cremet.
  3. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt efter hvert. Rør birkes, vaniljesukker og appelsinskal i med en (træ)ske.
  4. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i skiftevis med mælken.
  5. Fordel dejen i en letsmurt springform.
  6. Bag i ca. 40-50 minutter, tjek med en tandstikker eller lign. at den er gennembagt. Tag den ud og lad den køle helt af på en bagerist.
Glasur
  1. Pisk flødeost og smør sammen med en el-mikser. Kom lidt vaniljesukker i, sammen med appelsinsaft. Smag til med flormelis, til den har den sødme du ønsker. Personligt bryder jeg mig ikke om at det er for sødt, så jeg bruger ikke særlig meget flormelis, men prøv dig frem.
  2. Glasuren skal være tyk og cremet. Stil den i køleskab til den skal bruges.
  3. Når kagen er HELT kold, smørres frosting (glasuren), drys med lidt birkes og drys med appelsinskal.

Næringsindhold

Kalorier270kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Appelsinkage med birkes serveres selvfølgelig til en god kop kaffe eller te, men kagen er også god at tage med på arbejde som en lækker kollegakage.

Se ogs disse lækre kageopskrifter:

Citronmåne
Opskrift på den bedste citronmåne, der også kaldes for politiets drømmekage. Kendt fra DanCake, men citronkagen er nem at bage selv.
Se opskriften her
Billede af citronmåne.
Bedstefars skæg
Opskrift på Bedstefars skæg, der er en kage fra gamle dage, men den holder stadig. En god bund, der toppes med marmelade og et lag marengs.
Se opskriften her
bedstefars skæg
Guf guf kage
Sig guf guf kage og tænderne begynder at løbe i vand. Den populære kage med kokostopping er nem at lave, og her får du opskriften på den.
Se opskriften her
billede med guf guf kage
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Lise Nielsen skriver

    juni 05, 2024 at 2:53 pm

    Den er virkelig god, og jeg vender tilbage til den igen og igen.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required