Her får du en opskrift på lækker appelsinkage. En svampet og skøn kage med appelsin og yoghurt, der pyntes med glasur og appelsinskiver.
Appelsinkage er en skøn kage, der naturligvis laves med appelsiner.
Netop appelsinen gør, at kagen ikke bliver for sød, og her er kagen lavet med yoghurt, der gør den mere svampet.
Du kan bage din appelsinkage i en randform, springform eller alm. brødform, afhængig af hvad du har.
Opskrift på appelsinkage
Appelsinkage med yoghurt - svampet kage med appelsin
Ingredienser
- 200 g sukker
- 2 æg
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 dl yoghurt - naturel
- 150 g smør
- 2 appelsiner
Fremgangsmåde
- Start med at piske æg og sukker til det er lyst og luftigt.
- Bland hvedemel med vaniljesukker og bagepulver i en skål, og vend det sammen med æggeblandingen.
- Pres den appelsin og rør saften i dejen sammen med yoghurten.
- Smelt smør og rør de ind t i dejen.
- Smør den form du vil bruge – randform, springform, brødform eller hvad du nu foretrækker.
- Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 35-40 min. Tjek med en gaffel eller kødnål om kagen har fået nok.
- Server kagen med glasur – lav den evt. med appelsinsaft i stedet for vand. Pynt til sidst med skiver af appelsin.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte og pyntede appelsinkage serveres straks.
Rester af kagen (hvis du overhovedet får det) opbevares på køl.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: