Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Appelsindessert

Appelsindessert

Appelsindessert med makroner
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Appelsindessert er en af de hurtigste desserter, og så smager den virkelig godt. Appelsiner, markoner og flødeskum er hovedingredienserne.

Appelsindessert med makroner er nok en af de nemmeste desserter at lave, og så smager den tilmed supergodt.

Desserten er både frisk, syrlig og sød. Og så giver en sjat Cointreau en aromatisk smag. Alt i alt en klassiker.

Det eneste du skal gøre, er at skære appelsiner ud, piske flødeskum og knuse makroner, som vædes i Cointreau. Herefter anrettes det i portionsglas. Nemmere bliver det ikke. Velbekomme.

Opskrift på lækker appelsindessert

Appelsindessert

Karen SenecaKaren Seneca
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Appelsindessert er en af de hurtigste desserter, og så smager den virkelig godt. Appelsiner, markoner og flødeskum er hovedingredienserne.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spsk Cointreau
  • 20 makroner (knuste)
  • 4 appelsiner (i tern el.lign.)
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at knuse makronerne med en kødhammer eller kagerulle. De skal ikke pulveriseres med blot knuses til små stykker.
  2. Hæld 1-2 spiseskefulde Cointreau over makronerne og bland det godt, så makronerne suger væsken til sig.
  3. Skær appelsinskrællerne af appelsinerne. Skær frugtkødet i tern, fjern alt det hvide og gerne hinderne, hvis du har tid og tålmodighed. Gem en halv appelsin til pynt.
  4. Pisk fløden til skum sammen med vaniljesukker.
  5. Bland makronsmulderet godt i flødeskummet. Gem noget af det, som du ligger nederst i portionsglassene.
  6. Drys knuste markoner i bunden af fire portionsglas. Læg appelsintern over smulderet og kom makron-flødeskum henover appelsinstykkerne.
  7. Fordel nu resten af appelsinerne over flødeskum-makronblandingen og drys med lidt makron samt eventuelt guldstøv.
  8. Server din appelsindessert med en skive appelsin som pynt og server,
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

I stedet for at skrælle appelsiner, er det bedre at skære skrællen af, så du undgår det hvide på indersiden af skrællen.

Du kan også bruge Gran Marnier til de knuste makroner. Og hvis der er børn, laver du selvfølgelig særskilte portioner uden alkohol til dem.

Se andre opskrifter på lækre desserter:

Appelsinfromage

Gammeldags citronfromage

Appelsinkage med kokos

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required