Her er min opskrift på en lækker appelsin og kokoskage. En nem kage, hvor smagen af appelsin og kokos er nøje afstemt. Bagetid: 25 min.
Appelsin og kokoskage er en fantastisk lækker kage, der smager skønt af appelsin og kokos.
Kagen er nem at bage, og dejen røres hurtigt sammen, inden den bages i ca. 25 minutter.
I kagen er der både appelsinsaft og revet appelsinskal, der selvfølgelig er afstemt i smagen med kokos.
Selvom du måske ikke er ellevild med appelsinsmag i kager, så du vil alligevel kunne lide denne kage.
Du kan vælge at smøre en form, men jeg synes det bedste resultat opnås ved at beklæde formen med bagepapir.
Appelsinkagen passer fint til i hvert fald otte personer.
Opskrift på appelsin og kokoskage
Appelsin og kokoskage
Ingredienser
- 175 g smør - blødt
- 175 g sukker
- 2 æg
- 150 g hvedemel
- 5 g bagepulver - svarende til ca. 1 teskefuld
- 10 g vaniljesukker - svarende til ca. 2 teskefulde
- 60 g kokosmel
- 1 appelsin - økologisk, skal og saft
Glasur
- 200 g flormelis
- 1 appelsin - saft og skal
- Lidt kokos
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft. Beklæd en form med bagepapir. Jeg bruger en kvadratisk form på ca. 20 gange 20 centimeter, men andre forme kan naturligvis også anvendes.
- Kom blødt smør og sukker i en skål og rør det ud. Brug bare en grydeske til dejen til din appelsin og kokoskage.
- Rør derefter æg i et ad gangen, så dejen bliver let og luftig.
- I en anden skål blandes hvedemel godt sammen med bagepulver, vaniljesukker og kokosmel.
- Kom det ned til dejen. Riv skallen af en økologisk appelsin i. Pres saften af appelsinen, og tilsæt også saften.
- Vend dejen forsigtigt sammen, og fordel den i formen.
- Appelsin og kokoskage bages nu ved 200 grader over- og undervarme i ca. 25 minutter på næstnederste rille.
- Tag kagen ud og lad den køle af.
- Appelsinglasur: Kom flormelis i en skål og rør den sammen med friskpresset appelsinsaft. Det plejer at passe med saften af en appelsin, men er der ikke så meget saft i den, skal der måske tilsættes lidt mere. Glasuren skal ikke være for tyk.
- Fordel appelsinglasuren på den afkølede kage. Riv appelsinskal over og drys også med lidt kokos. Lad glasuren sætte sig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nu er din appelsin og kokos kage klar til at blive nydt.
Appelsinkagen har en fin holdbarhed, og kan sagtens opbevares i 3-4 dage.
Du kan også fryse kagen ned, men her kan du så med fordel vente med at give den appelsinglasur.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Heidi
Lyder som en lækker kage hvis jeg skal lave en hel bradepande passer det så at gange med 4?
Karina
Kagen er rigtig god og saftig... Der er bare for meget sukker i opskriften. Efter vores smag blev den for sød!
Holger Rørby Madsen
Hej Karina
Tak for tilbagemeldingen, og du har ret, man kan sagtens nedsætte mængden af sukker i kagen. Det bliver den ikke dårligere af.
Alt det bedste
Holger