Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Appelsin og kokoskage med appelsinglasur

Appelsin og kokoskage med appelsinglasur

Appelsin og kokoskage
4.8 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
807
SHARES
FacebookMessenger807PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på en lækker appelsin og kokoskage. En nem kage, hvor smagen af appelsin og kokos er nøje afstemt. Bagetid: 25 min.

Appelsin og kokoskage er en fantastisk lækker kage, der smager skønt af appelsin og kokos.

Kagen er nem at bage, og dejen røres hurtigt sammen, inden den bages i ca. 25 minutter.

I kagen er der både appelsinsaft og revet appelsinskal, der selvfølgelig er afstemt i smagen med kokos.

Selvom du måske ikke er ellevild med appelsinsmag i kager, så du vil alligevel kunne lide denne kage.

Du kan vælge at smøre en form, men jeg synes det bedste resultat opnås ved at beklæde formen med bagepapir.

Appelsinkagen passer fint til i hvert fald otte personer.

Opskrift på appelsin og kokoskage

Appelsin og kokoskage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 25 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her er min opskrift på en lækker appelsin og kokoskage. En nem kage, hvor smagen af appelsin og kokos er nøje afstemt. Bagetid: 25 min.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 175 g smør blødt
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 5 g bagepulver svarende til ca. 1 teskefuld
  • 10 g vaniljesukker svarende til ca. 2 teskefulde
  • 60 g kokosmel
  • 1 appelsin økologisk, skal og saft
Glasur
  • 200 g flormelis
  • 1 appelsin saft og skal
  • Lidt kokos

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft. Beklæd en form med bagepapir. Jeg bruger en kvadratisk form på ca. 20 gange 20 centimeter, men andre forme kan naturligvis også anvendes.
  2. Kom blødt smør og sukker i en skål og rør det ud. Brug bare en grydeske til dejen til din appelsin og kokoskage.
  3. Rør derefter æg i et ad gangen, så dejen bliver let og luftig.
  4. I en anden skål blandes hvedemel godt sammen med bagepulver, vaniljesukker og kokosmel.
  5. Kom det ned til dejen. Riv skallen af en økologisk appelsin i. Pres saften af appelsinen, og tilsæt også saften.
  6. Vend dejen forsigtigt sammen, og fordel den i formen.
    dej i springform til appelsin og kokoskage
  7. Appelsin og kokoskage bages nu ved 200 grader over- og undervarme i ca. 25 minutter på næstnederste rille.
  8. Tag kagen ud og lad den køle af.
    færdigbagt kage med appelsin og kokos
  9. Appelsinglasur: Kom flormelis i en skål og rør den sammen med friskpresset appelsinsaft. Det plejer at passe med saften af en appelsin, men er der ikke så meget saft i den, skal der måske tilsættes lidt mere. Glasuren skal ikke være for tyk.
    appelsinglasur lægges på kagen
  10. Fordel appelsinglasuren på den afkølede kage. Riv appelsinskal over og drys også med lidt kokos. Lad glasuren sætte sig.

Næringsindhold

Kalorier300kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Nu er din appelsin og kokos kage klar til at blive nydt.

Appelsinkagen har en fin holdbarhed, og kan sagtens opbevares i 3-4 dage.

Du kan også fryse kagen ned, men her kan du så med fordel vente med at give den appelsinglasur.

Se også mine opskrifter på:

Citronmåne
Opskrift på den bedste citronmåne, der også kaldes for politiets drømmekage. Kendt fra DanCake, men citronkagen er nem at bage selv.
Se opskriften her
Billede af citronmåne.
Citronkage
Citronkage er en klassisk kage, der er populær, fordi den er frisk i smagen. Denne opskrft med masser af citron, og olie i stedet for smør.
Se opskriften her
billederesultat for citronkage
Kokos crumble med æble
Her får du min opskrift på en lækker kokos crumble med æble og mandler. En nem crumblekage med æbler, som du kan bage på ca. 30 minutter.
Se opskriften her
kokos crumble med æble
Orangestænger
Her er min opskrift på orangestænger, der er lækre småkager med appelsinsmag. Orangestængerne dyppes efter bagning i en smeltet chokolade.
Se opskriften her
orangestænger med chokolade
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Heidi skriver

    november 11, 2021 at 4:40 pm

    Lyder som en lækker kage hvis jeg skal lave en hel bradepande passer det så at gange med 4?

    Svar
  2. Karina skriver

    september 23, 2021 at 9:19 am

    Kagen er rigtig god og saftig... Der er bare for meget sukker i opskriften. Efter vores smag blev den for sød!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 23, 2021 at 10:51 am

      Hej Karina
      Tak for tilbagemeldingen, og du har ret, man kan sagtens nedsætte mængden af sukker i kagen. Det bliver den ikke dårligere af.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required