Grillet andebryst er en lækker måde at tilberede and på. Andebryst skal grilles i alt cirka 18 minutter.
Andebryst er fremragende at grille, og med denne opskrift undgår du at andekødet bliver tørt.
Du kan selvfølgelig også stege og tilberede andebrystet på panden, og her er tilberedningstiden den samme.
Se også: Andeconfit - confit de canard
Længere nede kan du se hvad kernetemperaturen i det færdigtilberedte andebryst bør være.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på andebryst
Andebryst på grill eller pande (stegetid og kernetemperatur)
Ingredienser
- 2 stykker berberi andebryst - på hver 350 gram
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk salt
- 1 potte timian
- 1 potte rosmarin
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at soignere de to stykker andebryst. Skær fedt og skidt af, tjek skindet for eventuelle rester af fjer - og rids skindet i ruder. Altså på tværs - begge veje. Pas på du ikke skærer ned i kødet!
- Smør så skindsiden med olie, og krydr med salt og peber. Pluk lidt friske timian- og rosmarin blade, og læg dem på skindsiden.
- Lad andebrystet stå og trække smag i 15 minutter.
- Tænd din gasgrill på max. styrke, og varm den godt igennem. Vi starter med at grille ved direkte varme, så tænd begge brændere.
- Skru så ned på lav styrke (cirka 180 grader i grillen), smør risten med olie, og læg de to stykker and på med skindsiden ned ad midt i grillen.
- Stegetiden er som følger: Først steger du andebrystet ved direkte varme 7 minutter på skindsiden (luk altid låget når du griller), så vender du det om, og giver det 4 minutter på den anden side - stadig ved direkte varme.
- Så griller vi andebrystet færdig ved indirekte varme - sluk den inderste brænder, lad andebrysterne ligge, luk låget igen - og giv dem 7 minutter, inden du tager dem af. I alt altså cirka 18 minutter i grillen.
- Tag andebrystet ud af grillen, og lad det hvile 15 minutter inden udskæring. Du behøver ikke dække andebrysterne til.
- Skær så andebrysterne i ikke for tykke skiver på skrå, så serverer du altid anden på den mest saftige måde.
- Stegetiden på andebryster på 350 gram stykket er cirka 18 minutter i alt. Ønsker du andekødet lidt mere rosa, ja så skal du give den nogle minutter mindre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Har du fat i mindre stykker andebryst reduceres tiden i grillen eller på panden selvfølgelig tilsvarende.
Husk at du aldrig må servere råt fjerkræ!
Andebryst på pande eller grill
Jeg har her grillet andebrysterne i en Weber Q3200 gasgrill, men du kan sagtens også lave dem i en kuglegrill. Stegetiden er den samme.
Du kan også stege andebryst på panden, og også her skal du regne med samme tilberedningstid.
Kernetemperatur
Kernetemperaturen i andebryst skal være mindst 68 grader,
Er andebrystet neutralmarineret eller stiksalat, ja så skal du stege det indtil kernetemperaturen er 75 grader.
Kan serveres med brunede kartofler og andet lækkert tilbehør.
Se også mine opskrifter på:
Sådan steger du den perfekte andesteg i ovn
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kirsten EN Hansen
Tak i den grad for nem og brugbar fremgangsmåde til al julemaden.
Glædelig jul
Morten P. Nielsen
Moin Holger
Vi er kun to juleaften og andebryst stegen er på 700 gram som skal på gas grill.
Indirekte i en time ved 200 grader er det Ok?
Med venlig hilsen
Morten Peter Nielsen
Holger Rørby Madsen
Moin Morten
Det lyder dejligt - og jo, det passer nok meget fint med en lille times tid. Måske 50-55 minutter - afhængig af hvor rosa I lkan lide andekødet. Brug gerne et stegetermometer og tag andebryststegen ud ved en kernetemperatur på 75 grader, og lad den hvile. Så er kødet gennemstegt (men uden at være tør), og sådan foretrækker jeg det i hvert fald 🙂
Med ønsket om en rigtig glædelig jul
Holger