• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Andebryst på grill eller pande (stegetid og kernetemperatur)

Andebryst på grill eller pande (stegetid og kernetemperatur)

billederesultat for andebryst
4.9 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
463
SHARES
FacebookMessenger463PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. maj 2024 - Udgivet:  23. oktober 2017

Grillet andebryst er en lækker måde at tilberede and på. Andebryst skal grilles i alt cirka 18 minutter.

Andebryst er fremragende at grille, og med denne opskrift undgår du at andekødet bliver tørt.

Du kan selvfølgelig også stege og tilberede andebrystet på panden, og her er tilberedningstiden den samme.

Se også: Andeconfit - confit de canard

Længere nede kan du se hvad kernetemperaturen i det færdigtilberedte andebryst bør være.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på andebryst

billederesultat for andebryst
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Andebryst på grill eller pande (stegetid og kernetemperatur)

4.90 fra 19 stemmer
Andebryst er en populær spise, og her kan du se hvordan du enten griller andekødet, eller hvordan du tilbereder det perfekt på panden.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Hviletid 15 minutter min
Samlet tid 53 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 186
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stykker berberi andebryst - på hver 350 gram
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 1 potte timian
  • 1 potte rosmarin
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at soignere de to stykker andebryst. Skær fedt og skidt af, tjek skindet for eventuelle rester af fjer - og rids skindet i ruder. Altså på tværs - begge veje. Pas på du ikke skærer ned i kødet!
  2. Smør så skindsiden med olie, og krydr med salt og peber. Pluk lidt friske timian- og rosmarin blade, og læg dem på skindsiden.
  3. Lad andebrystet stå og trække smag i 15 minutter.
    Rids andebryst, smør med lidt olie - og krydr med salt, peber, timian og rosmarin. Foto: Madensverden.dk.
  4. Tænd din gasgrill på max. styrke, og varm den godt igennem. Vi starter med at grille ved direkte varme, så tænd begge brændere.
  5. Skru så ned på lav styrke (cirka 180 grader i grillen), smør risten med olie, og læg de to stykker and på med skindsiden ned ad midt i grillen.
  6. Stegetiden er som følger: Først steger du andebrystet ved direkte varme 7 minutter på skindsiden (luk altid låget når du griller), så vender du det om, og giver det 4 minutter på den anden side - stadig ved direkte varme.
  7. Så griller vi andebrystet færdig ved indirekte varme - sluk den inderste brænder, lad andebrysterne ligge, luk låget igen - og giv dem 7 minutter, inden du tager dem af. I alt altså cirka 18 minutter i grillen.
  8. Tag andebrystet ud af grillen, og lad det hvile 15 minutter inden udskæring. Du behøver ikke dække andebrysterne til.
  9. Skær så andebrysterne i ikke for tykke skiver på skrå, så serverer du altid anden på den mest saftige måde.
  10. Stegetiden på andebryster på 350 gram stykket er cirka 18 minutter i alt. Ønsker du andekødet lidt mere rosa, ja så skal du give den nogle minutter mindre.

Næringsindhold

Kalorier: 186kcalKulhydrater: 0.2gProtein: 20gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 77mgNatrium: 1220mgKalium: 272mgKostfibre: 0.1gVitamin A: 73IUVitamin C: 7mgCalcium: 8mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Har du fat i mindre stykker andebryst reduceres tiden i grillen eller på panden selvfølgelig tilsvarende.

Husk at du aldrig må servere råt fjerkræ!

Andebryst på pande eller grill

Jeg har her grillet andebrysterne i en Weber Q3200 gasgrill, men du kan sagtens også lave dem i en kuglegrill. Stegetiden er den samme.

Du kan også stege andebryst på panden, og også her skal du regne med samme tilberedningstid.

Kernetemperatur

Kernetemperaturen i andebryst skal være mindst 68 grader,

Er andebrystet neutralmarineret eller stiksalat, ja så skal du stege det indtil kernetemperaturen er 75 grader.

Kan serveres med brunede kartofler og andet lækkert tilbehør.

Se også mine opskrifter på:

Sådan steger du den perfekte andesteg i ovn

Opskrift på langtidsstegt and i ovn

Stegt andebryst i airfryer på 20 minutter

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten EN Hansen

    december 23, 2024 at 6:03 pm

    Tak i den grad for nem og brugbar fremgangsmåde til al julemaden.
    Glædelig jul

    Svar
  2. Morten P. Nielsen

    december 21, 2024 at 7:45 am

    Moin Holger
    Vi er kun to juleaften og andebryst stegen er på 700 gram som skal på gas grill.
    Indirekte i en time ved 200 grader er det Ok?
    Med venlig hilsen
    Morten Peter Nielsen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 21, 2024 at 8:47 am

      Moin Morten
      Det lyder dejligt - og jo, det passer nok meget fint med en lille times tid. Måske 50-55 minutter - afhængig af hvor rosa I lkan lide andekødet. Brug gerne et stegetermometer og tag andebryststegen ud ved en kernetemperatur på 75 grader, og lad den hvile. Så er kødet gennemstegt (men uden at være tør), og sådan foretrækker jeg det i hvert fald 🙂
      Med ønsket om en rigtig glædelig jul
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required