• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Ærtesuppe med dampet rødspætte og sprødstegt bacon

Ærtesuppe med dampet rødspætte og sprødstegt bacon

billede resultat for ærtesuppe med dampet rødspætte
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  14. november 2022 - Udgivet:  4. juli 2022

Her er den bedste opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte, der er en nem og hurtig ret, der både kan bruges som forret og hovedret.

Ærtesuppe med dampet rødspætte er noget af det allerbedste sommermad i Danmark, som kan spises og laves året rundt.

Kan du lave retten med nybælgede ærter fra haven, er det optimalt, men du kan sagtens den af frosne ærter. Brug gerne de ekstra fine, der indeholder lidt mere smag.

Du kan sagtens erstatte rødspætterne med torsk eller en anden hvid fisk. Til gengæld skal du ikke gå på kompromis med din bacon i denne ret.

Køb et stykke tørsaltet bacon. Skær den ud i mindre tern, og steg dem sprøde på en pande ved middel varme. Suppen kan sagtens gå som hovedret, men i mindre portioner er den også en fremragende forret.

Opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte

billede resultat for ærtesuppe med dampet rødspætte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ærtesuppe med dampet rødspætte og sprødstegt bacon

5 fra 1 stemme
Her er den bedste opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte, der er en nem og hurtig ret, der både kan bruges som forret og hovedret.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 rødløg - finthakket
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 1 tsk timian - eller en håndfuld frisk timian
  • 600 g ærter
  • 6 dl hønsefond
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Dampet rødspætte
  • 500 g rødspættefileter
  • 5 dl vand
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt
  • 150 g bacon - i tern, kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære bacon ud i tern, og steg dem sprøde på en middelvarm pande. Læg ternene på et stykke køkkenrulle, så fedtet bliver suget op.
  2. Klargør rødspættefileterne. Drys dem med lidt salt, og rul dem sammen til rødspætteruller. Læg dem på en tallerken.
  3. Svits rødløg og hvidløg i en gryde i lidt olie, det skal klares men må IKKE tage farve. Så svits det ved middel varme.
  4. Kom timian ved og dernæst ærterne. Lad det svitse et par minutter.
  5. Tilsæt så hønsefond, og lad det koge op.
  6. Så skal ærtesuppen koge i 10 minutter under låg, hvorefter du blender suppen med en stavblender i gryden. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Kom fløden ved sammen med citronsaft, og lad nu ærtesuppen småsimre ved svag varme i 8-10 minutter.
  8. Imens damper du fisken. Kog vand med æbleeddike op, og når det koger lægger du forsigtigt rødspætterullerne ned i vandet.
  9. Læg låg på, skru ned for varmen til middel, og lad nu rødspætterne dampe i fem minutter under låg. Nu er din ærtesuppe med dampet rødspætte klar til at blive spist eventuelt med et drys bacon på toppen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Anret ærtesuppe med dampet rødspætte i en dyb tallerken. Hæld først ærtesuppen i tallerkenen, læg to dampede rødspætteruller ved, drys med bacontern og giv lidt friskkværnet peber.

Pynt eventuelt med lidt frisk timian, og servér gerne et stykke godt madbrød til.

Se også disse suppeopskrifter:

Nem grundopskrift på ærtesuppe

Kartoffelsuppe

Cremet blomkålssuppe med masser af blomkål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte HAnsen

    november 14, 2022 at 8:25 am

    Der mangler væske i denne opskrift??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 14, 2022 at 8:45 am

      Hej Gitte
      Tak fordi du er vågen, og det gør der. Det er simpelthen en tastefejl fra min side.
      Den rigtige mængde er 6 deciliter - ønskes mere suppe, kan der tilsættes yderligere vand.
      Atter en gang tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required