Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Ærtesuppe med dampet rødspætte og sprødstegt bacon

Ærtesuppe med dampet rødspætte og sprødstegt bacon

billede resultat for ærtesuppe med dampet rødspætte
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS

Her er den bedste opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte, der er en nem og hurtig ret, der både kan bruges som forret og hovedret.

Ærtesuppe med dampet rødspætte er noget af det allerbedste sommermad i Danmark, som kan spises og laves året rundt.

Kan du lave retten med nybælgede ærter fra haven, er det optimalt, men du kan sagtens den af frosne ærter. Brug gerne de ekstra fine, der indeholder lidt mere smag.

Du kan sagtens erstatte rødspætterne med torsk eller en anden hvid fisk. Til gengæld skal du ikke gå på kompromis med din bacon i denne ret.

Køb et stykke tørsaltet bacon. Skær den ud i mindre tern, og steg dem sprøde på en pande ved middel varme. Suppen kan sagtens gå som hovedret, men i mindre portioner er den også en fremragende forret.

Opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte

Ærtesuppe med dampet rødspætte og sprødstegt bacon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her er den bedste opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte, der er en nem og hurtig ret, der både kan bruges som forret og hovedret.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 rødløg (finthakket )
  • 1 fed hvidløg (finthakket )
  • 1 tsk timian (eller en håndfuld frisk timian)
  • 600 g ærter
  • 6 dl hønsefond
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Dampet rødspætte
  • 500 g rødspættefileter
  • 5 dl vand
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt
  • 150 g bacon (i tern, kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære bacon ud i tern, og steg dem sprøde på en middelvarm pande. Læg ternene på et stykke køkkenrulle, så fedtet bliver suget op.
  2. Klargør rødspættefileterne. Drys dem med lidt salt, og rul dem sammen til rødspætteruller. Læg dem på en tallerken.
  3. Svits rødløg og hvidløg i en gryde i lidt olie, det skal klares men må IKKE tage farve. Så svits det ved middel varme.
  4. Kom timian ved og dernæst ærterne. Lad det svitse et par minutter.
  5. Tilsæt så hønsefond, og lad det koge op.
  6. Så skal ærtesuppen koge i 10 minutter under låg, hvorefter du blender suppen med en stavblender i gryden. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Kom fløden ved sammen med citronsaft, og lad nu ærtesuppen småsimre ved svag varme i 8-10 minutter.
  8. Imens damper du fisken. Kog vand med æbleeddike op, og når det koger lægger du forsigtigt rødspætterullerne ned i vandet.
  9. Læg låg på, skru ned for varmen til middel, og lad nu rødspætterne dampe i fem minutter under låg. Nu er din ærtesuppe med dampet rødspætte klar til at blive spist eventuelt med et drys bacon på toppen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Anret ærtesuppe med dampet rødspætte i en dyb tallerken. Hæld først ærtesuppen i tallerkenen, læg to dampede rødspætteruller ved, drys med bacontern og giv lidt friskkværnet peber.

Pynt eventuelt med lidt frisk timian, og servér gerne et stykke godt madbrød til.

Se også disse suppeopskrifter:

Nem grundopskrift på ærtesuppe

Kartoffelsuppe

Cremet blomkålssuppe med masser af blomkål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte HAnsen skriver

    november 14, 2022 at 8:25 am

    Der mangler væske i denne opskrift??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 14, 2022 at 8:45 am

      Hej Gitte
      Tak fordi du er vågen, og det gør der. Det er simpelthen en tastefejl fra min side.
      Den rigtige mængde er 6 deciliter - ønskes mere suppe, kan der tilsættes yderligere vand.
      Atter en gang tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required