Her er den bedste opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte, der er en nem og hurtig ret, der både kan bruges som forret og hovedret.
Ærtesuppe med dampet rødspætte er noget af det allerbedste sommermad i Danmark, som kan spises og laves året rundt.
Kan du lave retten med nybælgede ærter fra haven, er det optimalt, men du kan sagtens den af frosne ærter. Brug gerne de ekstra fine, der indeholder lidt mere smag.
Du kan sagtens erstatte rødspætterne med torsk eller en anden hvid fisk. Til gengæld skal du ikke gå på kompromis med din bacon i denne ret.
Køb et stykke tørsaltet bacon. Skær den ud i mindre tern, og steg dem sprøde på en pande ved middel varme. Suppen kan sagtens gå som hovedret, men i mindre portioner er den også en fremragende forret.
Opskrift på ærtesuppe med dampet rødspætte
Ærtesuppe med dampet rødspætte og sprødstegt bacon
Ingredienser
- 1 rødløg - finthakket
- 1 fed hvidløg - finthakket
- 1 tsk timian - eller en håndfuld frisk timian
- 600 g ærter
- 6 dl hønsefond
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Dampet rødspætte
- 500 g rødspættefileter
- 5 dl vand
- 1 spsk æbleeddike
- salt
- 150 g bacon - i tern, kan udelades
Fremgangsmåde
- Start med at skære bacon ud i tern, og steg dem sprøde på en middelvarm pande. Læg ternene på et stykke køkkenrulle, så fedtet bliver suget op.
- Klargør rødspættefileterne. Drys dem med lidt salt, og rul dem sammen til rødspætteruller. Læg dem på en tallerken.
- Svits rødløg og hvidløg i en gryde i lidt olie, det skal klares men må IKKE tage farve. Så svits det ved middel varme.
- Kom timian ved og dernæst ærterne. Lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt så hønsefond, og lad det koge op.
- Så skal ærtesuppen koge i 10 minutter under låg, hvorefter du blender suppen med en stavblender i gryden. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Kom fløden ved sammen med citronsaft, og lad nu ærtesuppen småsimre ved svag varme i 8-10 minutter.
- Imens damper du fisken. Kog vand med æbleeddike op, og når det koger lægger du forsigtigt rødspætterullerne ned i vandet.
- Læg låg på, skru ned for varmen til middel, og lad nu rødspætterne dampe i fem minutter under låg. Nu er din ærtesuppe med dampet rødspætte klar til at blive spist eventuelt med et drys bacon på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Anret ærtesuppe med dampet rødspætte i en dyb tallerken. Hæld først ærtesuppen i tallerkenen, læg to dampede rødspætteruller ved, drys med bacontern og giv lidt friskkværnet peber.
Pynt eventuelt med lidt frisk timian, og servér gerne et stykke godt madbrød til.
Se også disse suppeopskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gitte HAnsen
Der mangler væske i denne opskrift??
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Tak fordi du er vågen, og det gør der. Det er simpelthen en tastefejl fra min side.
Den rigtige mængde er 6 deciliter - ønskes mere suppe, kan der tilsættes yderligere vand.
Atter en gang tak.
Alt det bedste
Holger