Nem og lækker opskrift på verdens bedste æbleskiver med kærnemælk, som mormor lavede dem. Klassisk og gammeldags til jul og når du synes.
Æbleskiver er elsket af de fleste, og her er en god og gammeldags opskrift, hvor æbleskiverne selvfølgelig laves med kærnemælk.
Netop kærnemælken gør, at æbleskiverne ikke bliver hvinende søde, men samtidig heller ikke syrlige i smagen.
Her får du også en video med fremgangsmåden, så du i ro og mag kan se, hvordan du gør.
Æbleskiverne minder jo en del om pandekager og vafler, men der er forskel. Ikke kun i formen, men også smagen. Opskriften er beregnet til fire personer.
Oversigt over indhold
- Nem og lækker opskrift på verdens bedste æbleskiver med kærnemælk, som mormor lavede dem. Klassisk og gammeldags til jul og når du synes.
- Luftige æbleskiver med kærnemælk
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Video til opskriften
- Næringsindhold
- Billeder
- Servering
- Bananpandekager - sunde og nemme
- Pandekager
- Amerikanske pandekager
- Verdens bedste vafler
- Rådhuspandekager
- Madpandekager med fyld
- FAQ
- Kommentarer
Luftige æbleskiver med kærnemælk
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 15 g sukker
- 1 tsk kardemomme - stødt
- 1 tsk natron
- 5 dl kærnemælk
- 2 æg
- citronskal - reven, fra en økologisk citron
- smør - til bagning af æbleskiver
Fremgangsmåde
- Kom hvedemel i en skål sammen med natron, sukker og lidt kardemomme, og bland det sammen. Kardemomme kan udelades. Tilsæt mere sukker, hvis du ønsker mere søde æbleskiver.
- Derefter pisker du gradvist kærnemælken i, så du efterhånden får en dejlig æbleskivedej. På den måde undgår du også klumper i dejen. Riv også lidt citronskal, men undgå det hvide, da det er bittert. Når kærnemælken er pisket i, tilsætter du et æg ad gangen, som du også pisker ind i dejen.
- Stil skålen med æbleskivedejen på køl i 30 minutter.
- Varm en æbleskivepande godt op, og kom klatter med smør i alle hullerne. Det er vigtigt, at der især i første bagning af æbleskiver er godt med fedtstof. Husk også at varme æbleskivepanden godt igennem. Du kan også sprøjte æbleskivepanden med olie, men jeg synes smør giver den bedste smag.
- Fyld så æbleskivedej i hullerne, og de skal være cirka to tredjedele fyldt med dej.
- Når der er dannet skorpe på æbleskiverne, skal de vendes rundt med en gaffel eller en strikkepind, så resten af dejen også bliver bagt. Og æbleskiverne får den runde form. Den samlede bagetid er cirka 5 minutter pr. pandefuld.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Billeder
Her får du et par billeder fra min bagning af æbleskiver:
Servering
Server straks de nybagte æbleskiver med syltetøj og flormelis.
Du kan lægge de færdige æbleskiver i et ildfast fad, og holde dem lune i en ovn ved 100 grader almindelig over- og undervarme.
Gerne med et fad med lidt vand i bunden af ovnen.
Flere inspirerende opskrifter:
Bananpandekager - sunde og nemme
Pandekager
Amerikanske pandekager
Verdens bedste vafler
Rådhuspandekager
Madpandekager med fyld
FAQ
Du kan nemt se hvornår dine æbleskiver er færdigbagte. Brug en kødnål eller tandstikker, stik i en æbleskive, og hvis ikke der hænger dej ved, ja så er de klar til at blive nydt. Så det er nemt at tjekke.
Ja, du kan sagtens fryse rester af æbleskiver ned. Frys dem i en pose eller tær beholder, og her kan de sagtens holde sig i op til 3 måneder på frost. Ofte også længere.
De frosne æbleskiver bredes ud på en bageplade og dækkes med sølvpapir. Bag dem såå i ca. 15 minutter ved 200 grader. Herefter fjernes sølvpapir og æbleskiver får 5 minutter mere. Så er de klar til servering. Optøede æbleskiver skal have 10 minutter først - og derefter 5 minutter uden sølvpapir.
Nej, du behøver ikke komme vand i ovnen for at varme æbleskiver. Du kan godt gøre det, hvor der sættes et fad med en halv liter vand i bunden af ovnen. Det giver lidt damp i ovnen, hvilket igen giver lidt mindre sprøde æbleskiver. Så det er en smagssag.
Ja, det er fint at opvarme frosne æbleskiver i mikroovn. Læg 5-6 æbleskiver på en tallerken, og giv dem ca. 2-3 minutter ved 600W. Tiden kan variere, så tjek gerne at æbleskiverne er gennemvarme.
Det er svært at svare på, da det selvfølgelig afhænger af hvor glad man er for æbleskiver. Og sulten. Du skal nok regne med mindst 3 æbleskiver til hver person, men de fleste vil nok gerne have flere end det.
Du kan selvfølgelig også varme æbleskiverne i din airfryer. Kom lidt vand i bunden af airfryeren, og læg æbleskiverne på risten. Regn med at de skal have ca. 10 minutter ved 180 grader.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Rasmus Jensen skriver
Hej Holger, jeg har prøvet at lave dine æbleskiver, jeg prøvede når jeg vender dem at komme æble tern ristet i sukker og kanel i, de blev rigtigt gode 😋 hilsen Rasmus Jensen