Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Dessert › Luftige æbleskiver med kærnemælk - nem og lækker opskrift

Luftige æbleskiver med kærnemælk - nem og lækker opskrift

billede med æbleskiver
4.8 fra 193 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
838
SHARES
FacebookMessenger838PinterestEmailSMS
Opdateret: 28. februar 2025 - Udgivet: 18. oktober 2020

Nem og lækker opskrift på verdens bedste æbleskiver med kærnemælk, som mormor lavede dem. Klassisk og gammeldags til jul og når du synes.

Æbleskiver er elsket af de fleste, og her er en god og gammeldags opskrift, hvor æbleskiverne selvfølgelig laves med kærnemælk.

Netop kærnemælken gør, at æbleskiverne ikke bliver hvinende søde, men samtidig heller ikke syrlige i smagen.

Her får du også en video med fremgangsmåden, så du i ro og mag kan se, hvordan du gør.

Æbleskiverne minder jo en del om pandekager og vafler, men der er forskel. Ikke kun i formen, men også smagen. Opskriften er beregnet til fire personer.

Oversigt over indhold
  • Nem og lækker opskrift på verdens bedste æbleskiver med kærnemælk, som mormor lavede dem. Klassisk og gammeldags til jul og når du synes.
  • Luftige æbleskiver med kærnemælk
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Bananpandekager - sunde og nemme
  • Pandekager
  • Amerikanske pandekager
  • Verdens bedste vafler
  • Rådhuspandekager
  • Madpandekager med fyld
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Luftige æbleskiver med kærnemælk

4.78 fra 193 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Æbleskivedej på køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 378
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 15 g sukker
  • 1 tsk kardemomme - stødt
  • 1 tsk natron
  • 5 dl kærnemælk
  • 2 æg
  • citronskal - reven, fra en økologisk citron
  • smør - til bagning af æbleskiver
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kom hvedemel i en skål sammen med natron, sukker og lidt kardemomme, og bland det sammen. Kardemomme kan udelades. Tilsæt mere sukker, hvis du ønsker mere søde æbleskiver.
  2. Derefter pisker du gradvist kærnemælken i, så du efterhånden får en dejlig æbleskivedej. På den måde undgår du også klumper i dejen. Riv også lidt citronskal, men undgå det hvide, da det er bittert. Når kærnemælken er pisket i, tilsætter du et æg ad gangen, som du også pisker ind i dejen.
  3. Stil skålen med æbleskivedejen på køl i 30 minutter.
  4. Varm en æbleskivepande godt op, og kom klatter med smør i alle hullerne. Det er vigtigt, at der især i første bagning af æbleskiver er godt med fedtstof. Husk også at varme æbleskivepanden godt igennem. Du kan også sprøjte æbleskivepanden med olie, men jeg synes smør giver den bedste smag.
  5. Fyld så æbleskivedej i hullerne, og de skal være cirka to tredjedele fyldt med dej.
  6. Når der er dannet skorpe på æbleskiverne, skal de vendes rundt med en gaffel eller en strikkepind, så resten af dejen også bliver bagt. Og æbleskiverne får den runde form. Den samlede bagetid er cirka 5 minutter pr. pandefuld.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 378kcalKulhydrater: 58gProtein: 13gFedt: 10gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 103mgNatrium: 460mgKalium: 272mgKostfibre: 2gSukker: 10gVitamin A: 413IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 168mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Billeder

Her får du et par billeder fra min bagning af æbleskiver:

bagning af æbleskiver i æbleskivepande
billederesultat for æbleskiver i æbleskivepande

Servering

Server straks de nybagte æbleskiver med syltetøj og flormelis.

Du kan lægge de færdige æbleskiver i et ildfast fad, og holde dem lune i en ovn ved 100 grader almindelig over- og undervarme.

Gerne med et fad med lidt vand i bunden af ovnen.

Flere inspirerende opskrifter:

Bananpandekager - sunde og nemme

4.7 fra 249 stemmer
Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.
Gå til opskrift
bananpandekager

Pandekager

4.8 fra 980 stemmer
Opskrift på pandekager som mormor laver dem. Med de bedste tips til gammeldags pandekagedej uden klumper, så dine pandekager bliver perfekte.
Gå til opskrift
billede med pandekager klar til servering

Amerikanske pandekager

4.8 fra 70 stemmer
Min opskrift på amerikanske pandekager toppet med sirup og blåbær. De er små og tykke, og så passer de perfekt til morgenmad eller brunch.
Gå til opskrift
billede med amerikanske pandekager med blåbær og sirup

Verdens bedste vafler

4.7 fra 174 stemmer
Den bedste opskrift på sprøde og hjemmebagte vafler med citron og kardemomme. Lav en himmelsk lækker vaffel i dit vaffeljern, og det er tilmed nemt.
Gå til opskrift
billede med vafler og vaffel

Rådhuspandekager

4.8 fra 29 stemmer
Rådhuspandekager er den klassiske servering, når håndboldherrerne og andre hyldes på Københavns rådhus. Se, hvordan man laver dem.
Gå til opskrift
billede med rådhuspandekager

Madpandekager med fyld

4.7 fra 56 stemmer
Få min opskrift på klassiske madpandekager med fyld. Du kan se hvordan du laver dem med hakket oksekød, kylling eller som vegetar udgave.
Gå til opskrift
madpandekager

FAQ

Hvornår er æbleskiver færdigbagte?

Du kan nemt se hvornår dine æbleskiver er færdigbagte. Brug en kødnål eller tandstikker, stik i en æbleskive, og hvis ikke der hænger dej ved, ja så er de klar til at blive nydt. Så det er nemt at tjekke.

Kan man fryse æbleskiver?

Ja, du kan sagtens fryse rester af æbleskiver ned. Frys dem i en pose eller tær beholder, og her kan de sagtens holde sig i op til 3 måneder på frost. Ofte også længere.

Hvordan varmer man frosne æbleskiver?

De frosne æbleskiver bredes ud på en bageplade og dækkes med sølvpapir. Bag dem såå i ca. 15 minutter ved 200 grader. Herefter fjernes sølvpapir og æbleskiver får 5 minutter mere. Så er de klar til servering. Optøede æbleskiver skal have 10 minutter først - og derefter 5 minutter uden sølvpapir.

Skal der vand i ovnen når man varmer æbleskiver?

Nej, du behøver ikke komme vand i ovnen for at varme æbleskiver. Du kan godt gøre det, hvor der sættes et fad med en halv liter vand i bunden af ovnen. Det giver lidt damp i ovnen, hvilket igen giver lidt mindre sprøde æbleskiver. Så det er en smagssag.

Kan man varme æbleskiver i mikroovn?

Ja, det er fint at opvarme frosne æbleskiver i mikroovn. Læg 5-6 æbleskiver på en tallerken, og giv dem ca. 2-3 minutter ved 600W. Tiden kan variere, så tjek gerne at æbleskiverne er gennemvarme.

Hvor mange æbleskiver pr. person?

Det er svært at svare på, da det selvfølgelig afhænger af hvor glad man er for æbleskiver. Og sulten. Du skal nok regne med mindst 3 æbleskiver til hver person, men de fleste vil nok gerne have flere end det.

Hvordan varmer man frosne æbleskiver i airfryer?

Du kan selvfølgelig også varme æbleskiverne i din airfryer. Kom lidt vand i bunden af airfryeren, og læg æbleskiverne på risten. Regn med at de skal have ca. 10 minutter ved 180 grader.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rasmus Jensen skriver

    november 09, 2024 at 11:24 am

    Hej Holger, jeg har prøvet at lave dine æbleskiver, jeg prøvede når jeg vender dem at komme æble tern ristet i sukker og kanel i, de blev rigtigt gode 😋 hilsen Rasmus Jensen

    Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required