Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Æbleskiver

Luftige æbleskiver med kærnemælk (nem og lækker opskrift)

Billede af æbleskiver.
4.8 fra 193 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
840
SHARES
FacebookMessenger840PinterestEmailSMS
Indhold
  • Luftige æbleskiver med kærnemælk
  • Opskrift på æbleskiver
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Luftige æbleskiver med kærnemælk

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 193 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Æbleskivedej på køl: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Nem og lækker opskrift på verdens bedste æbleskiver med kærnemælk, som mormor lavede dem. Klassisk og gammeldags til jul og når du synes.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 15 g sukker
  • 1 tsk kardemomme stødt
  • 1 tsk natron
  • 5 dl kærnemælk
  • 2 æg
  • citronskal reven, fra en økologisk citron
  • smør til bagning af æbleskiver

Fremgangsmåde

  1. Kom hvedemel i en skål sammen med natron, sukker og lidt kardemomme, og bland det sammen. Kardemomme kan udelades. Tilsæt mere sukker, hvis du ønsker mere søde æbleskiver.
  2. Derefter pisker du gradvist kærnemælken i, så du efterhånden får en dejlig æbleskivedej. På den måde undgår du også klumper i dejen. Riv også lidt citronskal, men undgå det hvide, da det er bittert. Når kærnemælken er pisket i, tilsætter du et æg ad gangen, som du også pisker ind i dejen.
  3. Stil skålen med æbleskivedejen på køl i 30 minutter.
  4. Varm en æbleskivepande godt op, og kom klatter med smør i alle hullerne. Det er vigtigt, at der især i første bagning af æbleskiver er godt med fedtstof. Husk også at varme æbleskivepanden godt igennem. Du kan også sprøjte æbleskivepanden med olie, men jeg synes smør giver den bedste smag.
  5. Fyld så æbleskivedej i hullerne, og de skal være cirka to tredjedele fyldt med dej.
  6. Når der er dannet skorpe på æbleskiverne, skal de vendes rundt med en gaffel eller en strikkepind, så resten af dejen også bliver bagt. Og æbleskiverne får den runde form. Den samlede bagetid er cirka 5 minutter pr. pandefuld.

Næringsindhold

Kalorier378kcalKulhydrater58gProtein13gFedt10gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol103mgNatrium460mgKalium272mgKostfibre2gSukker10gVitamin A413IUVitamin C0.1mgCalcium168mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på æbleskiver

Æbleskiver er elsket af de fleste, og her er en god og gammeldags opskrift, hvor æbleskiverne selvfølgelig laves med kærnemælk.

Netop kærnemælken gør, at æbleskiverne ikke bliver hvinende søde, men samtidig heller ikke syrlige i smagen.

Her får du også en video med fremgangsmåden, så du i ro og mag kan se, hvordan du gør.

Æbleskiverne minder jo en del om pandekager og vafler, men der er forskel. Ikke kun i formen, men også smagen. Opskriften er beregnet til fire personer.

Billeder

Her får du et par billeder fra min bagning af æbleskiver:

bagning af æbleskiver i æbleskivepande
billederesultat for æbleskiver i æbleskivepande

Servering

Server straks de nybagte æbleskiver med syltetøj og flormelis.

Du kan lægge de færdige æbleskiver i et ildfast fad, og holde dem lune i en ovn ved 100 grader almindelig over- og undervarme.

Gerne med et fad med lidt vand i bunden af ovnen.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Bananpandekager (de sunde med banan og havregryn)
  • Pandekager (opskrift på nem pandekagedej uden klumper)
  • Amerikanske pandekager med sirup (nemme, luftige og lækre)
  • Sprøde vafler (nem og lækker opskrift på vaffeldej)
  • Rådhuspandekager (som de får dem på rådhuset)
  • Madpandekager (med forskellige forslag til fyld)

FAQ

Hvornår er æbleskiver færdigbagte?

Du kan nemt se hvornår dine æbleskiver er færdigbagte. Brug en kødnål eller tandstikker, stik i en æbleskive, og hvis ikke der hænger dej ved, ja så er de klar til at blive nydt. Så det er nemt at tjekke.

Kan man fryse æbleskiver?

Ja, du kan sagtens fryse rester af æbleskiver ned. Frys dem i en pose eller tær beholder, og her kan de sagtens holde sig i op til 3 måneder på frost. Ofte også længere.

Hvordan varmer man frosne æbleskiver?

De frosne æbleskiver bredes ud på en bageplade og dækkes med sølvpapir. Bag dem såå i ca. 15 minutter ved 200 grader. Herefter fjernes sølvpapir og æbleskiver får 5 minutter mere. Så er de klar til servering. Optøede æbleskiver skal have 10 minutter først - og derefter 5 minutter uden sølvpapir.

Skal der vand i ovnen når man varmer æbleskiver?

Nej, du behøver ikke komme vand i ovnen for at varme æbleskiver. Du kan godt gøre det, hvor der sættes et fad med en halv liter vand i bunden af ovnen. Det giver lidt damp i ovnen, hvilket igen giver lidt mindre sprøde æbleskiver. Så det er en smagssag.

Kan man varme æbleskiver i mikroovn?

Ja, det er fint at opvarme frosne æbleskiver i mikroovn. Læg 5-6 æbleskiver på en tallerken, og giv dem ca. 2-3 minutter ved 600W. Tiden kan variere, så tjek gerne at æbleskiverne er gennemvarme.

Hvor mange æbleskiver pr. person?

Det er svært at svare på, da det selvfølgelig afhænger af hvor glad man er for æbleskiver. Og sulten. Du skal nok regne med mindst 3 æbleskiver til hver person, men de fleste vil nok gerne have flere end det.

Hvordan varmer man frosne æbleskiver i airfryer?

Du kan selvfølgelig også varme æbleskiverne i din airfryer. Kom lidt vand i bunden af airfryeren, og læg æbleskiverne på risten. Regn med at de skal have ca. 10 minutter ved 180 grader.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rasmus Jensen skriver

    november 09, 2024 at 11:24 am

    Hej Holger, jeg har prøvet at lave dine æbleskiver, jeg prøvede når jeg vender dem at komme æble tern ristet i sukker og kanel i, de blev rigtigt gode 😋 hilsen Rasmus Jensen

    Svar
  2. Hanne skriver

    november 18, 2023 at 8:35 pm

    Har lige bagt disse æbleskiver.
    De smagte helt fantastisk
    Tusind tak for at i har delt denne opskrift.

    Svar
  3. Charlotte skriver

    oktober 26, 2022 at 1:03 pm

    Nem opskrift - men de smager ikke af særlig meget..

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 26, 2022 at 3:47 pm

      Hej Charlotte
      Tak for det - og du kan sagtens tilsætte mere citron og kardemomme, hvis dette ønskes. Det er jo en smagssag 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Heidi skriver

    januar 14, 2022 at 7:06 pm

    Jeg er i fuld gang med at lave dine æbleskiver, men de er svære at lave fine runde og få bagt ordentlig. Jeg har lavet æbleskiver mange gange, med stort held, men der kom jeg pisket æggehvide i, så de blev mere luftige.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 20, 2022 at 9:58 am

      Hej Heidi
      Det kan også godt drille lidt, men drej dem kun en kvart eller halv omgang hver gang de vendes, og du kan også efterfylde æbleskiverne med lidt æbleskivedej. Så skal du nok få styr dem 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Marianne Kristensen skriver

    december 09, 2021 at 3:23 pm

    Virkelig gode æbleskiver. Heller ikke for søde. Jeg kom pænt med revet citron i. Rigtig god opskrift!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 09, 2021 at 3:56 pm

      Hej Marianne
      Mange tak - dejligt at høre. Og nej, jeg bryder mig heller ikke om alt for søde æbleskiver 🙂
      Men det er selvfølgelig en smagssag, og vil nogen have dem mere søde, ja så puttes der bare lidt mere sukker i.
      Og masser af citronskal er også godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Tanja skriver

    marts 26, 2021 at 6:36 pm

    Æbleskiver med kærnemælk. Den er ikke god. Meget kedelig smag.

    Jeg måtte tilsætte ekstra sukker, vaniliesukker og lidt salt

    Svar
    • Lars Bredgaard skriver

      december 19, 2021 at 7:56 am

      Jeg har aldrig forstået hvorfor der skal citron skal i æbleskiver og jeg er sikker på at min mormor ikke brugte det

      Svar
      • Birgitte Steensen skriver

        juli 11, 2025 at 6:39 pm

        Min Mormor kom heller aldrig citronskal i !

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required