Æblesirup med friske æbler smager sødt og friskt. Den passer perfekt til topping på pandekager og is eller andre lækre desserter.
Æblesirup med friske æbler er bare supernemt at lave, og så kræver det i princippet kun to ingredienser: æbler og sukker.
Men du kan selvfølgelig også vælge at tilføje forskellige smagsgivere. For eksempel er både kanel eller vanilje rigtig lækkert.
Se også: Æblegrød - opskrift på frugtgrød med æbler
Du kan bruge denne opskrift til alle slags desserter eller endda til en salatdressing sammen med citronsaft.
Du kan også bare servere den til lidt vaniljeis, så smagen af æbler virkelig for lov til at stå frem.
Opskrift på æblesirup med friske æbler
Æblesirup med friske æbler
Ingredienser
- 500 gram æbler
- 4 deciliter vand
- 250 gram sukker
Sådan gør du
- Start med at skære æblerne i grove stykker. Kom dem i en gryde og tilføj derefter fire deciliter vand.
- Lad det simre i cirka 30 minutter, eller indtil æblerne er møre. Tag nu æblerne, og mos saften ud af dem ned i vandet.
- Tilføj sukker til æblevandet og kog det sammen i cirka 10 minutter.
- Når du synes, at siruppen er tyk nok, hælder den den på en ren flaske, og så er din æblesirup klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Prøv at blande forskellige sorter af æbler, så får du både lidt sødme og syre sammensat i din æblesirup.
Se også: Lækker og bagt æblekage med kanel
Oluf
Aaalt for meget vand. Det skulle koges ind til halvdelen for mig