Æblesirup med friske æbler smager sødt og friskt. Den passer perfekt til topping på pandekager og is eller andre lækre desserter.
Æblesirup med friske æbler er bare supernemt at lave, og så kræver det i princippet kun to ingredienser: æbler og sukker.
Men du kan selvfølgelig også vælge at tilføje forskellige smagsgivere. For eksempel er både kanel eller vanilje rigtig lækkert.
Du kan bruge denne opskrift til alle slags desserter eller endda til en salatdressing sammen med citronsaft.
Du kan også bare servere den til lidt vaniljeis, så smagen af æbler virkelig for lov til at stå frem.
Opskrift på æblesirup med friske æbler
Ingredienser
- 500 gram æbler
- 6 dl vand
- 250 gram sukker
Sådan gør du
- Start med at skære æblerne i grove stykker. Kom dem i en gryde og tilføj derefter seks deciliter vand.
- Lad det simre i cirka 30 minutter, eller indtil æblerne er møre. Tag nu æblerne, og mos saften ud af dem ned i vandet.
- Tilføj sukker til æblevandet og kog det sammen i cirka 10 minutter.
- Når du synes, at siruppen er tyk nok, hælder den den på en ren flaske, og så er din æblesirup klar til servering.
Næringsindhold
Tip
Prøv at blande forskellige sorter af æbler, så får du både lidt sødme og syre sammensat i din æblesirup.