Æblelommer med butterdej og det lækreste fyld af marcipan, æbler og kanel smager helt fortryllende, og så er de nemme og hurtige at lave.
Æblelommer med marcipan og kanel er en af de hurtigste, nemmeste og lækreste desserter, som kan laves, lige så snart den søde tand melder sig.
Jeg synes, denne opskrift både er en fin dessert og bestemt også en sød morgenmad. Jeg må i hvert fald være ærlig og sige, at jeg både spiser dem til dessert og til morgenkaffen dagen efter.
På grund af marcipanen får denne opskrift en smag af remonce, som er virkelig lækkert sammen med smagen af kanel.
Opskrift på æblelommer med butterdej
Ingredienser
- 1 stk æble
- 40 gram marcipan
- 1 tsk kanel
- 20 gram sukker
- 1 spsk citronsaft
- 1 plade butterdej
- 1 stk æg
- 2 spsk mandelflager - til pynt
Sådan gør du
- Start med at skære æblet i små tern, kom dem i en skål og riv marcipanen groft deri. Tilføj derefter kanel, sukker og citronsaft. Rør det godt sammen.
- Tag nu butterdejen og rul den tyndt ud. Skær den ud i 12 lige store rektangler.
- Fordel fyldet ud i seks af rektanglerne. Tag nu de tomme stykker butterdej og put ovenpå fyldet. Brug en finger eller gaffel til at klemme dejen sammen rundt om fyldet.
- Pisk nu et æg sammen og pensel det ud på æblelommerne. Skær en lille sprække i hver lomme og drys med lidt mandelflager og sukker.
- Bag æblelommer i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovn i cirka 20 minutter, eller indtil de er gyldne og hævet op.
- Så er de klar til servering eventuelt med creme fraiche eller flødeskum til.
Næringsindhold
Tip
Du kan også prøve denne opskrift på æblelommer med andre slags frugter for eksempel bær eller pærer.
Vær dog opmærksom på, at du ikke kommer for saftige frugter i, så dejen bliver blød.
Se også andre opskrifter med butterdej:
Snydebasser med creme lavet af butterdejsplader
Æbleroser - smukke æbletærter med butterdej

Comments
No Comments