• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Æblelommer med butterdej og marcipan

Æblelommer med butterdej og marcipan

Æblelommer med marcipan
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2022 - Udgivet: 2. november 2022

Æblelommer med butterdej og det lækreste fyld af marcipan, æbler og kanel smager helt fortryllende, og så er de nemme og hurtige at lave.

Æblelommer med marcipan og kanel er en af de hurtigste, nemmeste og lækreste desserter, som kan laves, lige så snart den søde tand melder sig.

Jeg synes, denne opskrift både er en fin dessert og bestemt også en sød morgenmad. Jeg må i hvert fald være ærlig og sige, at jeg både spiser dem til dessert og til morgenkaffen dagen efter.

På grund af marcipanen får denne opskrift en smag af remonce, som er virkelig lækkert sammen med smagen af kanel.

Opskrift på æblelommer med butterdej

Æblelommer med marcipan
Rakel Seneca

Æblelommer med butterdej og marcipan

5 fra 2 stemmer
Æblelommer med butterdej og det lækreste fyld af marcipan, æbler og kanel smager helt fortryllende, og så er de nemme at lave.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 67
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stk æble
  • 40 g marcipan
  • 1 tsk kanel
  • 20 g sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 plade butterdej
  • 1 stk æg
  • 2 spsk mandelflager - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære æblet i små tern, kom dem i en skål og riv marcipanen groft deri. Tilføj derefter kanel, sukker og citronsaft. Rør det godt sammen.
  2. Tag nu butterdejen og rul den tyndt ud. Skær den ud i 12 lige store rektangler.
  3. Fordel fyldet ud i seks af rektanglerne. Tag nu de tomme stykker butterdej og put ovenpå fyldet. Brug en finger eller gaffel til at klemme dejen sammen rundt om fyldet.
  4. Pisk nu et æg sammen og pensel det ud på æblelommerne. Skær en lille sprække i hver lomme og drys med lidt mandelflager og sukker.
  5. Bag æblelommer i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovn i cirka 20 minutter, eller indtil de er gyldne og hævet op.
  6. Så er de klar til servering eventuelt med creme fraiche eller flødeskum til.

Næringsindhold

Kalorier: 67kcalKulhydrater: 8gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 0.3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 1mgNatrium: 3mgKalium: 47mgKostfibre: 1gSukker: 6gVitamin A: 3IUVitamin C: 1mgCalcium: 17mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan også prøve denne opskrift på æblelommer med andre slags frugter for eksempel bær eller pærer.

Vær dog opmærksom på, at du ikke kommer for saftige frugter i, så dejen bliver blød.

Se også andre opskrifter med butterdej:

Snydebasser med creme lavet af butterdejsplader

Æbleroser - smukke æbletærter med butterdej

Napoleonskager med butterdej

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required