• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Æbleroser

Æbleroser

Æbleroser
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. juni 2022 - Udgivet: 1. marts 2022

Æbleroser er små æbletærter lavet af butterdej og tilsat kanel og honning. De er virkelig nemme at lave, og så smager de fantastisk.

Æbleroser er små æbletærter, som er formet som roser. Og selvom de er utrolig smukke, så er de også nemme at lave. Der bruges nemlig færdigkøbt butterdej, som knaser lækkert.

Desuden tilføjes både honning og kanel, som er mine absolut yndlingssmagskombinationer sammen med æbler.

Du kan også vælge at udskift honningen med marmelade, hvis du bedre kan lide det.

For at kunne forme æbleskiverne, skal de dækkes med vand og derefter bages i en mikroovn i tre minutter. Det gør dem bløde, men ikke stegte.

Se også de populære opskrifter på:

  • Æblecrumble
  • Æblekage
  • Æblemuffins

Opskrift på æbleroser

Æbleroser
Rakel Seneca

Æbleroser

5 fra 3 stemmer
Æbleroser er små æbletærter lavet af butterdej og tilsat kanel og honning. De er virkelig nemme at lave, og så smager de fantastisk.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Dessert, Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 760
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 æbler
  • 1 spsk citronsaft
  • 450 g butterdej
  • 85 g honning
  • 3 tsk kanel
  • flormelis

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at fjerne skroget fra æblerne, og skær dem i næsten papirtynde skiver. Kom dem i en skål og dæk dem med vand, tilføj citronsaft.
  2. Put dem nu i mikroovnen og giv dem tre minutter, eller indtil de er en smule bløde. Har du ikke mikroovn, bager du dem i ti minutter ved 180 grader.
  3. Rul butterdejen og skær den i strimler med en bredde på fem centimeter og cirka 25 centimeter i længden.
  4. Fordel honning ud på strimlerne i midten og drys med kanel. Put nu et stykke æble på, så halvdelen er på dejen og halvdelen stikker udenfor. Kom et æblestykke ved siden af det første æble og forsæt, indtil hele rækken er belagt med æble.
  5. Fold den overskydende dej op, så den dækker halvdelen af æblerne. Rul det nu rundt, så det danner en rose. Put rosen i en muffinsform. Forsæt, indtil de alle er færdige.
  6. Bag æbleroser i en forvarmet ovn ved 190 grader i 40 minutter, eller indtil gyldne og færdigbagte.
  7. Pynt med lidt flormelis, og så er æbletærterne klar til servering med en klat creme fraiche eller is.

Næringsindhold

Kalorier: 760kcalKulhydrater: 89gProtein: 9gFedt: 43gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 24gNatrium: 283mgKalium: 236mgKostfibre: 6gSukker: 33gVitamin A: 79IUVitamin C: 8mgCalcium: 36mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Prøv forskellige slags fyld i æbletærterne, det er kun kreativiteten sætter grænser. Du kan for eksempel prøve med en remonce tilsat revet marcipan eller flødeost med brun farin.

Æbleroser er lækre, som de er, men du kan sagtens servere creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required