Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Æblelommer med butterdej og marcipan

Æblelommer med butterdej og marcipan

Æblelommer med marcipan
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMS

Æblelommer med butterdej og det lækreste fyld af marcipan, æbler og kanel smager helt fortryllende, og så er de nemme og hurtige at lave.

Æblelommer med marcipan og kanel er en af de hurtigste, nemmeste og lækreste desserter, som kan laves, lige så snart den søde tand melder sig.

Jeg synes, denne opskrift både er en fin dessert og bestemt også en sød morgenmad. Jeg må i hvert fald være ærlig og sige, at jeg både spiser dem til dessert og til morgenkaffen dagen efter.

På grund af marcipanen får denne opskrift en smag af remonce, som er virkelig lækkert sammen med smagen af kanel.

Opskrift på æblelommer med butterdej

Æblelommer med butterdej og marcipan

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Æblelommer med butterdej og det lækreste fyld af marcipan, æbler og kanel smager helt fortryllende, og så er de nemme at lave.
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stk æble
  • 40 g marcipan
  • 1 tsk kanel
  • 20 g sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 plade butterdej
  • 1 stk æg
  • 2 spsk mandelflager (til pynt)

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære æblet i små tern, kom dem i en skål og riv marcipanen groft deri. Tilføj derefter kanel, sukker og citronsaft. Rør det godt sammen.
  2. Tag nu butterdejen og rul den tyndt ud. Skær den ud i 12 lige store rektangler.
  3. Fordel fyldet ud i seks af rektanglerne. Tag nu de tomme stykker butterdej og put ovenpå fyldet. Brug en finger eller gaffel til at klemme dejen sammen rundt om fyldet.
  4. Pisk nu et æg sammen og pensel det ud på æblelommerne. Skær en lille sprække i hver lomme og drys med lidt mandelflager og sukker.
  5. Bag æblelommer i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovn i cirka 20 minutter, eller indtil de er gyldne og hævet op.
  6. Så er de klar til servering eventuelt med creme fraiche eller flødeskum til.

Næringsindhold

Kalorier67kcalKulhydrater8gProtein1gFedt4gMættet fedt0.3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gKolesterol1mgNatrium3mgKalium47mgKostfibre1gSukker6gVitamin A3IUVitamin C1mgCalcium17mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan også prøve denne opskrift på æblelommer med andre slags frugter for eksempel bær eller pærer.

Vær dog opmærksom på, at du ikke kommer for saftige frugter i, så dejen bliver blød.

Se også andre opskrifter med butterdej:

Snydebasser med creme lavet af butterdejsplader

Æbleroser - smukke æbletærter med butterdej

Napoleonskager med butterdej

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required