• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Æblekage med kanel, remonce og creme - nem og lækker

Æblekage med kanel, remonce og creme - nem og lækker

verdens bedste æblekage
4.7 fra 46 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2k
SHARES
FacebookMessenger2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. oktober 2024 - Udgivet:  10. februar 2024

Indhold

  1. Opskrift
  2. Æblekage med kanel, remonce og creme
  3. Tips

Jeg kalder denne kage for verdens bedste æblekage opskrift, for kagen smager simpelthen fantastisk godt, og det tror jeg, at du vil være enig med mig i. Og så er den rimelig nem at bage.

Æblekagen laves blandt andet med en remonce og kagecreme, og cremen kan være en hjemmelavet eller en købt creme, der laves af pulver. Begge dele er fint.

Jeg har anvendt et stort æble, der skæres i både og lægges smukt rundt i en ring øverst på kagen, men har du mindre æbler, skal du måske brug to æbler.

Der er nok til mindst 8 personer i kagen, og den er fremragende til kaffen, men næsten endnu bedre som dessertkage. Og så har den en fin holdbarhed.

Se også disse opskrifter:

  • Nem æblekage med marcipan
  • Gammeldags æblekage
  • Æblekage i airfryer
  • Æblekage i springform

Opskrift

verdens bedste æblekage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Æblekage med kanel, remonce og creme

4.74 fra 46 stemmer
Få verdens bedste æblekage opskrift. En uimodståelig kage i springform med æbler, kanel, remonce og creme, og den smager himmelsk godt.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 488
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dej til æblekage
  • 150 g smør - skal være blødt
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 5 g bagepulver
Remonce
  • 50 g smør - gerne blødt
  • 50 g sukker
  • 8 g kanel
Creme
  • 200 g kagecreme
Smuldredej
  • 30 g smør - koldt, i tern
  • 80 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 3 g bagepulver - en halv teske
Æble
  • 1 æble - stort, skåret i både

Fremgangsmåde
 

  1. Til verdens bedste æblekage starter du med at lave dejen, hvor smør (blødt) og sukker piskes sammen. Brug gerne en elpisker. Pisk derefter æg i et ad gangen. Bland hvedemel med bagepulver og vend det forsigtigt i dejen.
  2. Til remonce røres smør (blødt) sammen med sukker og kanel.
  3. Lav en god kagecreme. Enten en hjemmelavet eller brug pulver, der piskes op.
  4. Smuldredej laver du ved at smuldre smør (koldt) i tern ud i hvedemel, sukker og bagepulver, så det kommer til at ligne en revet ost.
  5. Beklæd en springform med bagepapir, og smør kanten med smør. Springformen må gerne have en diameter på ca. 22 centimeter.
  6. Fordel smuldredejen nederst i formen, og derpå halvdelen af dejen. Fordel så remonce og kagecreme, inden du fordeler den sidste halvdel af dejen.
  7. Æble deles i kvarte, kernehuset fjernes og derefter skæres i tynde både, der lægges i en ring øverst på kagen. Pres gerne æblebådene en smule ned i dejen. Drys med lidt sukker.
  8. Så er du klar til at bage verdens bedste æblekage, der skal have ca. 40 minutter ved 210 grader over- og undervarme. Stil gerne kagen på en rist på næstnederste rille, for så bliver den bedst.
    den færdigbagte æblekage, hvor du kan se hvordan æblebådene er lagt i en ring

Næringsindhold

Kalorier: 488kcalKulhydrater: 53gProtein: 6gFedt: 29gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 123mgNatrium: 508mgKalium: 95mgKostfibre: 2gSukker: 29gVitamin A: 826IUVitamin C: 1mgCalcium: 32mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Da bagetiden kan variere afhængig af ovn og andre faktorer, kan du med fordel lige stikke i kagen inden den tages ud.

Hænger der dej ved, skal den have nogle minutter mere. Men bagetiden plejer at passe fint med de 40 minutter.

Lad kagen køle af, og derefter kan den serveres med flødeskum eller creme fraiche.

Fryseegnet: Æblekagen kan sagtens fryses. Du kan eventuelt skære den ud i passende stykker, der så fryses i en beholder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Schwaner

    november 08, 2024 at 11:14 pm

    Super god æblekage, en lækker tilføjelse til mine favoritter.
    Jerg glæder mig til Culottestegen,
    Bedste hilsen
    Margit

    Svar
  2. Mona

    august 22, 2024 at 2:14 pm

    Kan man bruge en spring form på 20 cm

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 22, 2024 at 3:33 pm

      Hej Mona
      Ja, det kan du sagtens, men måske forlænges bagetiden så en smule. Så prik lige i den for at tjekke at den er gennembagt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Jolanda

    maj 12, 2024 at 2:32 pm

    Smager virkelig skønt.
    Tak for opskriften.
    Jolanda

    Svar
  4. Else

    april 06, 2024 at 4:47 pm

    fantastisk lækker

    Svar
  5. Corrina Holzmann

    november 12, 2023 at 9:48 pm

    Jeg har bagt denne kage idag og den er simpelthen så lækker smovset og svampet og så smager den fantastisk. Jeg tilføjede 2 æbler i tynde både midt i kagen, da jeg ønskede mere æble. Den blev helt perfekt! Tak for en god opskrift.

    Svar
  6. Heidi

    oktober 28, 2023 at 7:35 am

    Ser lækker ud 🙂 Synes ikke 1-2 æbler lyder af meget. Tror du at man tilføje flere æbler? F.eks. når den første halvdel af dej er lagt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 28, 2023 at 7:59 am

      Hej Heidi
      Tak for det 🙂
      Jo, du kan sagtens tilsætte mere æble, men det afhænger jo også af størrelsen på æblerne. Så kom bare lidt mere i - og rigtig god bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Anna-Marie

    oktober 05, 2023 at 8:38 am

    Hej, hvad vil du anbefale, den bagestabile creme pulver eller en almindelig kagecreme pulver ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 05, 2023 at 9:10 am

      Hej Anna-Marie
      Gerne den bagestabile, men en alæindelig kagecreme kan også bruges 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Donna Sørensen

    oktober 02, 2023 at 12:30 pm

    Det er den bedste æblekage jeg har bagt. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 02, 2023 at 3:41 pm

      Hej Donna
      Tak for de pæne ord - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required