Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Æblekage

Æblekage (bedste kage med æble, kanel, remonce og creme)

verdens bedste æblekage
4.7 fra 46 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.6k
SHARES
FacebookMessenger2.6kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Æblekage med kanel, remonce og creme
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på æblekage
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Æblekage med kanel, remonce og creme

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 46 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Få verdens bedste æblekage opskrift. En uimodståelig kage i springform med æbler, kanel, remonce og creme, og den smager himmelsk godt.
Antal: 8
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej til æblekage
  • 150 g smør skal være blødt
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 5 g bagepulver
Remonce
  • 50 g smør gerne blødt
  • 50 g sukker
  • 8 g kanel
Creme
  • 200 g kagecreme
Smuldredej
  • 30 g smør koldt, i tern
  • 80 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 3 g bagepulver en halv teske
Æble
  • 1 æble stort, skåret i både

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen, hvor 150 g smør (blødt) og 125 g sukker piskes sammen. Brug gerne en elpisker. Pisk derefter 3 æg i et ad gangen. Bland 150 g hvedemel med 5 g bagepulver og vend det forsigtigt i dejen.
  2. Til remonce røres 50 g smør (blødt) sammen med 50 g sukker og 8 g kanel.
  3. Lav 200 g kagecreme. Enten en hjemmelavet eller brug pulver, der piskes op.
  4. Smuldredej laver du ved at smuldre 30 g smør (koldt) i tern ud i 80 g hvedemel, 25 g sukker og 3 g bagepulver, så det kommer til at ligne en revet ost.
  5. Beklæd en springform med bagepapir, og smør kanten med smør. Springformen må gerne have en diameter på ca. 22 centimeter.
  6. Fordel smuldredejen nederst i formen, og derpå halvdelen af dejen. Fordel så remonce og kagecreme, inden du fordeler den sidste halvdel af dejen.
  7. 1 æble deles i kvarte, kernehuset fjernes og derefter skæres i tynde både, der lægges i en ring øverst på kagen. Pres gerne æblebådene en smule ned i dejen. Drys med lidt sukker.
  8. Så er du klar til at bage verdens bedste æblekage, der skal have ca. 40 minutter ved 210 grader over- og undervarme. Stil gerne kagen på en rist på næstnederste rille, for så bliver den bedst.

Næringsindhold

Kalorier488kcalKulhydrater53gProtein6gFedt29gMættet fedt18gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt1gKolesterol123mgNatrium508mgKalium95mgKostfibre2gSukker29gVitamin A826IUVitamin C1mgCalcium32mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på æblekage

Jeg kalder denne kage for verdens bedste æblekage opskrift, for kagen smager simpelthen fantastisk godt, og det tror jeg, at du vil være enig med mig i. Og så er den rimelig nem at bage.

Kagen laves blandt andet med en remonce og kagecreme, og cremen kan være en hjemmelavet eller en købt creme, der laves af pulver. Begge dele er fint.

Jeg har anvendt et stort æble, der skæres i både og lægges smukt rundt i en ring øverst på kagen, men har du mindre æbler, skal du måske brug to æbler. Du kan læse mere om æbler her.

Der er nok til mindst 8 personer i kagen, og den er fremragende til kaffen, men næsten endnu bedre som dessertkage. Og så har den en fin holdbarhed.

Se flere opskrifter:

  • Nem æblekage med marcipan
  • Gammeldags æblekage
  • Æblekage i springform
  • Æblekage i airfryer
  • Æblecrumble
  • Æblegalette

Billeder

Et billede af den færdige æblekage inden udskæring:

den færdigbagte æblekage, hvor du kan se hvordan æblebådene er lagt i en ring

Tips

Da bagetiden kan variere afhængig af ovn og andre faktorer, kan du med fordel lige stikke i kagen inden den tages ud.

Hænger der dej ved, skal den have nogle minutter mere. Men bagetiden plejer at passe fint med de 40 minutter.

Lad kagen køle af, og derefter kan den serveres med flødeskum eller creme fraiche.

Fryseegnet: Æblekagen kan sagtens fryses. Du kan eventuelt skære den ud i passende stykker, der så fryses i en beholder.

FAQ

Kan jeg bage æblekage dagen før?

Ja, du kan sagtens bage kagen dagen i forvejen, da kagen har en god holdbarhed.

Hvor længe holder æblekage?

Æblekagen har en rigtig god holdbarhed, så den er også lækker efter i hvert fald 3 dage.

Kan man fryse æblekage?

Ja, denne æblekage er fryseegnet. Skær den gerne ud i portionsstørrelser inden frysning. Tø kagen op ved stuetemperatur.

Hvad serverer man til æblekage?

Æblekagen smager fantastisk sammen med en klat flødeskum eller creme fraiche. Serveres kagen til dessert, kan du anrette med en skefuld vaniljeis.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Schwaner skriver

    november 08, 2024 at 11:14 pm

    Super god æblekage, en lækker tilføjelse til mine favoritter.
    Jerg glæder mig til Culottestegen,
    Bedste hilsen
    Margit

    Svar
  2. Mona skriver

    august 22, 2024 at 2:14 pm

    Kan man bruge en spring form på 20 cm

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 22, 2024 at 3:33 pm

      Hej Mona
      Ja, det kan du sagtens, men måske forlænges bagetiden så en smule. Så prik lige i den for at tjekke at den er gennembagt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Jolanda skriver

    maj 12, 2024 at 2:32 pm

    Smager virkelig skønt.
    Tak for opskriften.
    Jolanda

    Svar
  4. Else skriver

    april 06, 2024 at 4:47 pm

    fantastisk lækker

    Svar
  5. Corrina Holzmann skriver

    november 12, 2023 at 9:48 pm

    Jeg har bagt denne kage idag og den er simpelthen så lækker smovset og svampet og så smager den fantastisk. Jeg tilføjede 2 æbler i tynde både midt i kagen, da jeg ønskede mere æble. Den blev helt perfekt! Tak for en god opskrift.

    Svar
  6. Heidi skriver

    oktober 28, 2023 at 7:35 am

    Ser lækker ud 🙂 Synes ikke 1-2 æbler lyder af meget. Tror du at man tilføje flere æbler? F.eks. når den første halvdel af dej er lagt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 28, 2023 at 7:59 am

      Hej Heidi
      Tak for det 🙂
      Jo, du kan sagtens tilsætte mere æble, men det afhænger jo også af størrelsen på æblerne. Så kom bare lidt mere i - og rigtig god bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Anna-Marie skriver

    oktober 05, 2023 at 8:38 am

    Hej, hvad vil du anbefale, den bagestabile creme pulver eller en almindelig kagecreme pulver ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 05, 2023 at 9:10 am

      Hej Anna-Marie
      Gerne den bagestabile, men en alæindelig kagecreme kan også bruges 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Donna Sørensen skriver

    oktober 02, 2023 at 12:30 pm

    Det er den bedste æblekage jeg har bagt. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 02, 2023 at 3:41 pm

      Hej Donna
      Tak for de pæne ord - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required