• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Wok med marineret svinekød og hvidkål

Wok med marineret svinekød og hvidkål

billederesultat for Wok med marineret svinekød og hvidkål
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
129
SHARES
FacebookMessenger129PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. september 2021 - Udgivet:  12. august 2020

En opskrift på lækker wok med marineret svinekød og hvidkål. En nem wokret, hvor kødet gerne marineres i 24 timer, men mindre er også ok.

Wok med marineret svinekød er en nem ret, men kødet bliver bedst, når det marineres i et døgns tid.

Kortere tid kan dog også gøre det, men uanset så passer svinekød og marinade jo sig selv i den tid. Så det handler blot om at være ude i god tid.

Ellers er det en klassisk wokret med blandt andet hvidkål, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på wok med marineret svinekød

billederesultat for Wok med marineret svinekød og hvidkål
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Wok med marineret svinekød og hvidkål

5 fra 6 stemmer
En opskrift på lækker wok med marineret svinekød og hvidkål. En nem wokret, hvor kødet gerne marineres i 24 timer, men mindre er også ok.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Tid til marinering 1 day d
Samlet tid 1 day d 25 minutter min
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 270
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 450 g wokstrimler af skinkeinderlår - jeg brugte skinkeschnitzler, som jeg selv skar i tynde skiver
  • olie - IKKE olivenolie, jeg brugte rapsolie ellers er jordnøddeolie godt
  • 2 tsk. ingefær - frisk revet
  • 1 citron - skallen
  • 2 ½ spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk brun farin
  • 300 g hvidkål - det kommer sig ikke så nøje, MEGET fint strimlet
  • 200 g broccoli - igen, vægten kommer sig ikke så nøje, i små buketter og stilken skåret i tynde strimler
  • 1 bdt. forårsløg - skåret i skrå skiver
  • 4 gulerødder - skåret i tynde skiver på skrå
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g basmatiris - kogt (eller brug æggenudler)
Pynt
  • ½ citron - skallen
  • peanuts - hakkede - eller cashewnødder

Fremgangsmåde
 

  1. Bland soya, skal af 1 citron, revet ingefær, presset hvidløg, brun farin og citronsaft i en skål og rør det godt rundt.
  2. Hæld marinaden i en pose sammen med kødstrimlerne, luk posen godt og "masser" marinaden ind i kødet.
  3. Lad kødet marinere i mindste et par timer - gerne i 24 timer.
  4. Lad kødet dryppe af i en sigte, men GEM marinaden.
  5. Varm wokken godt op og hæld olie i.
  6. Steg kødet af flere omgange, så det lynsteger og IKKE koger i egen væde.
  7. Når alt kødet er stegt, så kom lidt mere olie på og kom så gulerødder i wokken.
  8. Lad dem stege et par minutter inden hvidkål og broccoli tilsættes. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad grønsagerne stege nogle minutter - til de er næsten gennemstegt - men KUN næsten. Rør hele tiden i det.
  9. Kom kødet på igen og vend rundt, så forårsløg og marinaden. Vend det hele godt rundt.
  10. Tilsæt kogt ris eller nudler og vend det rundt et par minutter, sørg for at røre hele tiden.
  11. Pynt til sidst med hakkede peanuts eller cashewnødder og revet citronskal.

Næringsindhold

Kalorier: 270kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige wok med marineret svinekød serveres straks.

Marinaden må gerne få 24 timer sammen med kødet, men du kan også klare det med otte timer.

Se også disse opskrifter:

Tigerrejer og grønsager i chilisauce (til wok eller pande)

5 fra 5 stemmer
Her er en opskrift på tigerrejer og grøntsager i wok (eller pande). En lækker aftensmad med tigerrejer, der steges med bla. sukkerærter og peberfrugt.
Gå til opskrift
Tigerrejer og grønsager i chilisauce

Pad thai

4.8 fra 44 stemmer
Pad thai er ægte street food. Grøntsager, krydderier og kylling lynsteges, saucen er fantastisk mild og sød, og så er den nem at skovle ind med pinde.
Gå til opskrift
Pad Thai

Thai beef salad - bøfsalat med flanksteak og grønt

4.7 fra 19 stemmer
Thai beef salad er en nem salat, der anvendes som hovedret. Med flanksteak og inspireret af det thailandske køkken. Smagt til med blandt andet fish sauce.
Gå til opskrift
thai beef salad
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Joan Andreassen

    april 13, 2023 at 9:41 am

    Hej🙂🙂
    Du skriver i opskriften, at gulerødderne skal skæres i tynde skiver på skrå.
    Har det nogen praktisk betydning, at skiver er skrå, eller er det bare det visuelle udtryk det giver🤔🤔

    Venlig hilsen
    Joan Andreassen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 13, 2023 at 9:50 am

      Hej Joan
      Det er kun visuelt - skær som du synes 🙂
      Og god fornøjelse med retten - den er god.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required