En opskrift på lækker wok med marineret svinekød og hvidkål. En nem wokret, hvor kødet gerne marineres i 24 timer, men mindre er også ok.
Wok med marineret svinekød er en nem ret, men kødet bliver bedst, når det marineres i et døgns tid.
Kortere tid kan dog også gøre det, men uanset så passer svinekød og marinade jo sig selv i den tid. Så det handler blot om at være ude i god tid.
Ellers er det en klassisk wokret med blandt andet hvidkål, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på wok med marineret svinekød
Wok med marineret svinekød og hvidkål
Ingredienser
- 450 g wokstrimler af skinkeinderlår - jeg brugte skinkeschnitzler, som jeg selv skar i tynde skiver
- olie - IKKE olivenolie, jeg brugte rapsolie ellers er jordnøddeolie godt
- 2 tsk. ingefær - frisk revet
- 1 citron - skallen
- 2 ½ spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg - presset
- 2 spsk soja
- 2 spsk brun farin
- 300 g hvidkål - det kommer sig ikke så nøje, MEGET fint strimlet
- 200 g broccoli - igen, vægten kommer sig ikke så nøje, i små buketter og stilken skåret i tynde strimler
- 1 bdt. forårsløg - skåret i skrå skiver
- 4 gulerødder - skåret i tynde skiver på skrå
- salt og friskkværnet peber
- 250 g basmatiris - kogt (eller brug æggenudler)
Pynt
- ½ citron - skallen
- peanuts - hakkede - eller cashewnødder
Fremgangsmåde
- Bland soya, skal af 1 citron, revet ingefær, presset hvidløg, brun farin og citronsaft i en skål og rør det godt rundt.
- Hæld marinaden i en pose sammen med kødstrimlerne, luk posen godt og "masser" marinaden ind i kødet.
- Lad kødet marinere i mindste et par timer - gerne i 24 timer.
- Lad kødet dryppe af i en sigte, men GEM marinaden.
- Varm wokken godt op og hæld olie i.
- Steg kødet af flere omgange, så det lynsteger og IKKE koger i egen væde.
- Når alt kødet er stegt, så kom lidt mere olie på og kom så gulerødder i wokken.
- Lad dem stege et par minutter inden hvidkål og broccoli tilsættes. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad grønsagerne stege nogle minutter - til de er næsten gennemstegt - men KUN næsten. Rør hele tiden i det.
- Kom kødet på igen og vend rundt, så forårsløg og marinaden. Vend det hele godt rundt.
- Tilsæt kogt ris eller nudler og vend det rundt et par minutter, sørg for at røre hele tiden.
- Pynt til sidst med hakkede peanuts eller cashewnødder og revet citronskal.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige wok med marineret svinekød serveres straks.
Marinaden må gerne få 24 timer sammen med kødet, men du kan også klare det med otte timer.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Joan Andreassen
Hej🙂🙂
Du skriver i opskriften, at gulerødderne skal skæres i tynde skiver på skrå.
Har det nogen praktisk betydning, at skiver er skrå, eller er det bare det visuelle udtryk det giver🤔🤔
Venlig hilsen
Joan Andreassen
Holger Rørby Madsen
Hej Joan
Det er kun visuelt - skær som du synes 🙂
Og god fornøjelse med retten - den er god.
Alt det bedste
Holger