Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Wok med marineret svinekød og hvidkål

Wok med marineret svinekød og hvidkål

billederesultat for Wok med marineret svinekød og hvidkål
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
139
SHARES
FacebookMessenger139PinterestEmailSMS

En opskrift på lækker wok med marineret svinekød og hvidkål. En nem wokret, hvor kødet gerne marineres i 24 timer, men mindre er også ok.

Wok med marineret svinekød er en nem ret, men kødet bliver bedst, når det marineres i et døgns tid.

Kortere tid kan dog også gøre det, men uanset så passer svinekød og marinade jo sig selv i den tid. Så det handler blot om at være ude i god tid.

Ellers er det en klassisk wokret med blandt andet hvidkål, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på wok med marineret svinekød

Wok med marineret svinekød og hvidkål

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Tid til marinering: 1 dag d
Samlet tid: 1 dag d 25 minutter min
En opskrift på lækker wok med marineret svinekød og hvidkål. En nem wokret, hvor kødet gerne marineres i 24 timer, men mindre er også ok.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 450 g wokstrimler af skinkeinderlår jeg brugte skinkeschnitzler, som jeg selv skar i tynde skiver
  • olie IKKE olivenolie, jeg brugte rapsolie ellers er jordnøddeolie godt
  • 2 tsk. ingefær frisk revet
  • 1 citron skallen
  • 2 ½ spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg presset
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk brun farin
  • 300 g hvidkål det kommer sig ikke så nøje, MEGET fint strimlet
  • 200 g broccoli igen, vægten kommer sig ikke så nøje, i små buketter og stilken skåret i tynde strimler
  • 1 bdt. forårsløg skåret i skrå skiver
  • 4 gulerødder skåret i tynde skiver på skrå
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g basmatiris kogt (eller brug æggenudler)
Pynt
  • ½ citron skallen
  • peanuts hakkede - eller cashewnødder

Fremgangsmåde

  1. Bland soya, skal af 1 citron, revet ingefær, presset hvidløg, brun farin og citronsaft i en skål og rør det godt rundt.
  2. Hæld marinaden i en pose sammen med kødstrimlerne, luk posen godt og "masser" marinaden ind i kødet.
  3. Lad kødet marinere i mindste et par timer - gerne i 24 timer.
  4. Lad kødet dryppe af i en sigte, men GEM marinaden.
  5. Varm wokken godt op og hæld olie i.
  6. Steg kødet af flere omgange, så det lynsteger og IKKE koger i egen væde.
  7. Når alt kødet er stegt, så kom lidt mere olie på og kom så gulerødder i wokken.
  8. Lad dem stege et par minutter inden hvidkål og broccoli tilsættes. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad grønsagerne stege nogle minutter - til de er næsten gennemstegt - men KUN næsten. Rør hele tiden i det.
  9. Kom kødet på igen og vend rundt, så forårsløg og marinaden. Vend det hele godt rundt.
  10. Tilsæt kogt ris eller nudler og vend det rundt et par minutter, sørg for at røre hele tiden.
  11. Pynt til sidst med hakkede peanuts eller cashewnødder og revet citronskal.

Næringsindhold

Kalorier270kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige wok med marineret svinekød serveres straks.

Marinaden må gerne få 24 timer sammen med kødet, men du kan også klare det med otte timer.

Se også disse opskrifter:

Tigerrejer og grønsager i chilisauce (til wok eller pande)
Her er en opskrift på tigerrejer og grøntsager i wok (eller pande). En lækker aftensmad med tigerrejer, der steges med bla. sukkerærter og peberfrugt.
Se opskriften her
Tigerrejer og grønsager i chilisauce
Pad thai fra Thailand
Pad thai er ægte street food. Grøntsager, krydderier og kylling lynsteges, saucen er fantastisk mild og sød, og så er den nem at skovle ind med pinde.
Se opskriften her
Pad Thai
Thai beef salad - bøfsalat med flanksteak og grønt
Thai beef salad er en nem salat, der anvendes som hovedret. Med flanksteak og inspireret af det thailandske køkken. Smagt til med blandt andet fish sauce.
Se opskriften her
thai beef salad
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Joan Andreassen skriver

    april 13, 2023 at 9:41 am

    Hej🙂🙂
    Du skriver i opskriften, at gulerødderne skal skæres i tynde skiver på skrå.
    Har det nogen praktisk betydning, at skiver er skrå, eller er det bare det visuelle udtryk det giver🤔🤔

    Venlig hilsen
    Joan Andreassen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 13, 2023 at 9:50 am

      Hej Joan
      Det er kun visuelt - skær som du synes 🙂
      Og god fornøjelse med retten - den er god.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required