Her får du en lækker opskrift på wok med kylling og grøntsager. Det er en velsmagende, nem og hurtig wokret, som også kan laves i en pande.
Wok med kylling og grøntsager er en af de mest populære wokretter, og den er heldigvis nem at lave.
Samtidig skal du heller ikke bruge alt for mange ingredienser til wokretten.
Selvom det hedder wok med kylling, ja så kan du sagtens også lave retten i en stor pande. Det går faktisk fint.
Så du behøver ikke snyde dig selv for denne dejlige wokret, selvom du ikke er den heldige ejer af en wok.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på wok med kylling
Wok med kylling og grøntsager (også god til pande)
Ingredienser
Kylling
- 500 g kyllingebryst - i mindre stykker/strimler
- Lidt solsikkeolie - til stegning
- 2 spsk hoisin sauce
- 2 tsk karry
- salt og friskkværnet peber
Grøntsager
- 1 lille broccoli - i mindre stykker, brug også stokken
- 6 gulerødder - gerne snackgulerødder, i tynde stænger
- 1 løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 1 bundt forårsløg - i 2 cm. skiver
- 2 spsk hoisin sauce
- 2 dl madlavningsfløde - måske lidt mere
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
Nudler
- 500 g nudler
Fremgangsmåde
- Start med at klargøre kylling og grøntsager som beskrevet.
- Varm din wok eller pande op til en høj varme, og kom en sjat olie i. Tilsæt kyllingekødet, og steg kødet mørt og gennemstegt. Det tager 5-6 minutter ved en høj varme. Vendes rundt undervejs.
- Tilsæt hoisin sauce sammen med karry, salt og friskkværnet peber, og giv det ca. 30 sekunder mere. Tag kyllingen af og læg til side på en tallerken.
- Stil din wok eller pande tilbage på kogepladen, og kom en sjat olie mere i.
- Tilsæt så broccoli og gulerødder, og steg dem 2-3 minutter. Vendes rundt undervejs.
- Derefter kommes løg og hvidløg ved, og der steges et lille minut mere inden du kommer forårsløgene i din wok eller pande.
- Kom lidt hoisin sauce i og vend rundt. Tilsæt så kyllingekødet igen sammen med madlavningsfløde.
- Smag din wok med kylling og grøntsager til med salt og friskkværnet peber. Gerne også lidt friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Wok med kylling og grøntsager serveres straks sammen med nudler.
Du kan vælge at vende nudlerne sammen med wokretten, eller blot servere nudler til.
Her kan du i øvrigt læse mere om hvordan du bruger din wok.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Linda Hvam
Lækker opskrifter,men mangler lækre tilberedning af grønsager og kartofler.Grønsager til div kød .
Jeg er ikke vegetar.
Lissy Strier Kærholm
Nemme at gå til. Retterne smager godt, og der skal ikke bruges 1000 forskellige ting til dem. Enkle og velsmagende.
Jeanette Bloch
Favoritten herhjemme. Ungerne kunne spise det hver dag🤗
Holger Rørby Madsen
Tak, Jeanette - det kunne jeg også 😀
Alt det bedste
Holger