• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Wagyu - fakta om det lækreste, møreste oksekød

Wagyu - fakta om det lækreste, møreste oksekød

wagyu oksekød bøffer
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. marts 2024 - Udgivet:  14. juli 2021

Wagyu er det japanske navn for kvæg med det mest møre og lækre oksekød, man kan forestille sig. Her er alt, du skal vide om kødet.

Wagyu er en særlige, japanske kvæg, som producerer det lækreste oksekød, man kan tænke sig.

Man kan nu godt finde Wagyu-producenter udenfor Japan, for eksempel i Australien og sågar nogle få hundrede i Danmark.

Wagyu er betegnelsen for fire forskellige kvægracer, men hvis du fobinder ordet kobe med Wagyu, er det ikke en fejl.

Kobekød kommer nemlig fra en af disse racer, som opdrættes ved byen af samme navn.

Se også: Den store bøfguide

Hvad er Wagyu

Japanerne har ikke brugt oksekød i deres traditionelle køkken. Deres okser blev brugt som arbejdsdyr i marken, men i slutningen af 1800-tallet begyndte man at importere kvæg fra andre lande.

Det skete som et led i en større plan om at indføre noget af den vestlige kultur til Japan - blandt andet det vestlige køkken.

Det blev til de fire kvægtyper, hvis kød i dag kaldes Wagyu, som er en sammentrækning af ordene Japan og ko.

Kødet fra disse dyr har en høj kvalitet og meget fedtmarmorering.

Se også: Helstegt oksemørbrad i ovn med tid og temperatur

Hvad er kobekød

Kobekødet kommer fra en af de fire racer, nemlig tajima. Det er noget af det fineste og dyreste oksekød, man kan få.

Derfor er der en række krav til netop dette kød, blandt andet oprindelse, foder, slagtemetode og kvalitet.

Der findes mange historier om, hvordan landmændene masserer køerne dagligt for at få den rette kvalitet, men det er blot historier.

Dog er der en lille sandhed i dem, da det er vigtigt, at køerne lever et ustresset liv for, at deres kød skal bevare den høje kvalitet.

I følge The Meat Club består foderet af en særlig blanding af korn, urter, græs, tang og mæsk, som er et affaldsprodukt fra øl og risvin.

Hvordan tilbereder man Wagyu

En tommmelfingerregel er, at dette kød ikke må stege særlig længe. Da fedtmarmoreringen er så høj, er det vigtigt at gøre stegetiden så kort som muligt.

Fedtet smelter nemlig over høj varme, derfor skal du blot grille eller stege en kobebøf eller andre bøffer fra Wagyu-kvæg et par minutter på hver side. Hvis de skal være røde, skal du nøjes med et minut på hver side.

Da det som udgangspunkt er uhyre mørt kød, behøver det heller ikke lang tilberedning.

Husk at tage kødet ud af køleskabet en halv time før stegning og lad det hvile op til ti minutter, før I spiser det.

Se også: Peberbøf i cognacsauce med tilbehør

Hvor køber jeg det

Nogen slagtere sælger dette lækre kød, men du kan også købe vakuumpakket Wagyukød over nettet.

Irma har også af og til denne type oksekød, særligt op til nytårsaften er det muligt at købe det.

Se også: Culottesteg - stegetid og kernetemperatur på culotte

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her