Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Havregrynskugler

Havregrynskugler (nem og lækker opskrift på julekonfekt)

billederesultat for havregrynskugler
4.8 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
832
SHARES
FacebookMessenger832PinterestEmailSMS
Indhold
  • Havregrynskugler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på havregrynskugler
  • Tips til opskrifterne
  • Tilføjelse af vanilje eller kakao
  • Sunde kugler
  • Oprindelse
  • Kommentarer

Havregrynskugler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 70 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Havregrynskugler - lav dine egne smagfulde havregrynskugler med vores lækre opskrifter med bl.a kaffe og marcipan og bliv klar til julen. Nem opskrift!
Antal: 15 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Havregrynskugler med kaffe
  • 150 g havregryn finvalsede, gerne økologiske
  • 75 g flormelis
  • 3 spsk kakao svarende til ca. 20 gram
  • 1 vaniljestang eller 2 teskefulde vaniljesukker
  • 100 g smør blødt
  • 50 g kaffe må gene være stærk, skal være kold,
  • 25 g marcipan kan udelades
Havregrynskugler med kokos
  • 150 g havregryn finvalsede, gerne økologiske
  • 75 g flormelis
  • 3 spsk kakao svarende til ca. 20 gram
  • 1 vaniljestang eller 2 teskefulde vaniljesukker
  • 100 g smør blødt
  • 50 g kokosmel
  • 30 g appelsinjuice
Til rulning
  • 100 g kokosmel

Fremgangsmåde

  1. 150 g havregryn kommes i en skål sammen med 75 g flormelis og 3 spsk kakao og det hele vendes sammen.
  2. Flæk 1 vaniljestang på langs, skrab vaniljekornene ud med en skarp kniv og kom dem ned i skålen. Vaniljestangen kan erstattes med to teskefulde vaniljesukker.
  3. Skær 100 g smør (blødt) i tern og ælt det ind i de tørre ingredienser. Du kan også sagtens køre massen i en røremaskine.
  4. Ønskes havregrynskugler med kaffe, tilsættes nu 50 g kaffe. Ønskes opskrift med kokos og appelsin, kommes dette ved. Men hold de to opskrifter adskilte, så du enten laver konfektkuglerne med kaffe eller appelsinsaft. En smule rom eller rom-essens passer dog perfekt til dem med kaffe. Prøv også med lidt marcipan i kaffe-versionen.
  5. Ælt nu "dejen" sammen til en jævn masse. Den starter med at føles meget tør, men hav tålmodighed. Dejen samler sig efterhånden til den rette konsistens. Tilsæt om nødvendigt lidt mere væske i form af enten kaffe eller appelsinsaft. Eller mere havregryn, hvis dejen er for blød.
  6. Hæld 100 g kokosmel i en dyb tallerken.
  7. Form nu til små havregrynskugler og tril dem i kokosmel. Dup dem gerne let ned i kokosmelet, så det hænger godt fast.
    Havregrynskugler
  8. Læg de lækre konfektkugler i en dåse med låg, der slutter helt tæt.

Næringsindhold

Kalorier112kcalKulhydrater11gProtein1gFedt7gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol14mgNatrium58mgKalium18mgKostfibre3gSukker6gVitamin A167IUCalcium4mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på havregrynskugler

Havregrynskugler er en klassiker, når det kommer til julekonfekt. De smager utroligt godt og er nemme at lave - og de kan også sagtens nydes resten af året.

Havregrynskuglerne er faktisk så nemme at lave, at ungerne sagtens selv kan kaste sig ud i "bagningen" af denne klassiske julekonfekt.

Den vigtigste ingrediens er selvfølgelig havregryn. Du kan både bruge de finvalsede- og grovvalsede havregryn, men de finvalsede føles knapt så grove i munden.

Her er to opskrifter på kuglerne med enten kaffe eller appelsin. Prøv gerne at tilsætte lidt hjemmelavet marcipan til kaffe-udgaven.

Du kan også se en video med fremgangsmåden, så de bliver helt perfekte.

Se også disse opskrifter:

  • Julekonfekt
  • Havregrynskager
  • Havreflager
  • Snickerskugler

Tips til opskrifterne

Opbevares på køl i køleskabet i en lukket boks, hvor havregrynskuglerne sagtens kan holde sig i en uges tid.

Havregrynskugler smager bedst, når de er afkølet.

Tilføjelse af vanilje eller kakao

Den ægte vanilje giver havregrynskugler en dejlig smag, men du kan også vælge at erstatte den med vaniljesukker. Brug i stedet to teskefulde vaniljesukker og 70 gram flormelis.

Hvis du ønsker en kraftigere kakaosmag i havregrynskuglerne, kan du tilsætte lidt mere kakao. Smag dig bare frem.

Du kan evt. også vælge at tilsætte lidt rom (eller romessens) til havregrynskuglerne. Baileys eller andre slags likør smager også godt i konfekten.

Sunde kugler

Du kan også lave dem i en lidt sundere udgave. Her skal du bruge:

10 dadler
6 spiseske havregryn
7 spiseske kokosmel
2 spiseske peanutbutter
1 spiseske hørfrø

Start med at fjerne stenene fra dadlerne, put derefter dadlerne i en blender sammen med peanutbutter. Blend dem sammen, indtil at dadlerne er blevet til en masse.

Tilføj halvdelen af havregrynene og hørfrøene, blend det yderligere.

Put nu massen i en skål og tilføj resten af havregrynene samt seks spiseskefulde kokosmel. Med hænderne blander du det hele sammen til en masse.

Rul kuglerne og vend dem i kokosmel. Lad dem køle ned i mindst 10 minutter i køleskabet, og så er de klar til servering.

Oprindelse

Vidste du godt, at havregrynskugler blev opfundet under 2. Verdenskrig?

Her var det knappe tider med få madvarer, og derfor skulle man være kreativ i køkkenet.

Opskriften på havregrynskugler optrådte første gang i en bog kaldet "Opfindsomhed i en krisetid", der blev udgivet af Nationaltidende i 1943.

Heldigvis for os viste det sig at være en langtidsholdbar opskrift på julekonfekt, som mange elsker og holder af den dag i dag. Velbekomme!

Husk også at bage brunkager, vaniljekranse og pebernødder til jul.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Kilschou Krog skriver

    december 19, 2023 at 5:00 pm

    I den ene opskrift på havregrynskugler er 3 tsk. Cacao lig med 20 gr, i den anden er 3 spsk. lig med 20 gr. ? Hvilken opskrift er korrekt ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 21, 2023 at 3:57 pm

      Hej Helle
      Tak fordi du er vågen. Det er en tastefejl - det rigtige er 3 spiseske kakao, der svarer til ca. 20 gram.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    november 18, 2023 at 2:45 pm

    Hej Holger Laver altid en STOR portion. De forsvinder lynhurtig på mystisk vis til jule klippe-klistre-pyntedage. De er elsket af både store og små.

    Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required