• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Havregrynskugler - nem og lækker opskrift på julekonfekt

Havregrynskugler - nem og lækker opskrift på julekonfekt

billederesultat for havregrynskugler
4.8 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
825
SHARES
FacebookMessenger825PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. december 2017 - Udgivet:  19. december 2017

Havregrynskugler er en klassiker, når det kommer til julekonfekt. De smager utroligt godt og er nemme at lave - og de kan også sagtens nydes resten af året.

Havregrynskuglerne er faktisk så nemme at lave, at ungerne sagtens selv kan kaste sig ud i "bagningen" af denne klassiske julekonfekt.

Den vigtigste ingrediens er selvfølgelig havregryn. Du kan både bruge de finvalsede- og grovvalsede havregryn, men de finvalsede føles knapt så grove i munden.

Her er to opskrifter på kuglerne med enten kaffe eller appelsin. Prøv gerne at tilsætte lidt marcipan til kaffe-udgaven.

Du kan også se en video med fremgangsmåden, så de bliver helt perfekte.

Se også disse opskrifter:

  • Julekonfekt
  • Havregrynskager
  • Havreflager
  • Snickerskugler

Opskrift

billederesultat for havregrynskugler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Havregrynskugler - nem og lækker opskrift på julekonfekt

4.80 fra 70 stemmer
Havregrynskugler - lav dine egne smagfulde havregrynskugler med vores lækre opskrifter med bl.a kaffe og marcipan og bliv klar til julen. Nem opskrift!
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 15 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 112
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Havregrynskugler med kaffe
  • 150 g havregryn - finvalsede, gerne økologiske
  • 75 g flormelis
  • 3 spsk kakao - svarende til ca. 20 gram
  • 1 vaniljestang - eller 2 teskefulde vaniljesukker
  • 100 g smør - blødt
  • 50 g kaffe - må gene være stærk, skal være kold,
  • 25 g marcipan - kan udelades
Havregrynskugler med kokos
  • 150 g havregryn - finvalsede, gerne økologiske
  • 75 g flormelis
  • 3 spsk kakao - svarende til ca. 20 gram
  • 1 vaniljestang - eller 2 teskefulde vaniljesukker
  • 100 g smør - blødt
  • 50 g kokosmel
  • 30 g appelsinjuice
Til rulning
  • 100 g kokosmel

Fremgangsmåde
 

  1. Havregryn kommes i en skål sammen med flormelis og kakao og det hele vendes sammen.
  2. Flæk vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene ud med en skarp kniv og kom dem ned i skålen. Vaniljestangen kan erstattes med to teskefulde vaniljesukker.
  3. Skær det bløde smør i tern og ælt det ind i de tørre ingredienser. Du kan også sagtens køre massen i en røremaskine.
  4. Ønskes havregrynskugler med kaffe, tilsættes den nu. Ønskes opskrift med kokos og appelsin, kommes dette ved. Men hold de to opskrifter adskilte, så du enten laver konfektkuglerne med kaffe eller appelsinsaft. En smule rom eller rom-essens passer dog perfekt til dem med kaffe. Prøv også med lidt marcipan i kaffe-versionen.
  5. Ælt nu "dejen" sammen til en jævn masse. Den starter med at føles meget tør, men hav tålmodighed. Dejen samler sig efterhånden til den rette konsistens. Tilsæt om nødvendigt lidt mere væske i form af enten kaffe eller appelsinsaft. Eller mere havregryn, hvis dejen er for blød.
  6. Hæld kokosmel i en dyb tallerken.
  7. Form nu til små havregrynskugler og tril dem i kokosmel. Dup dem gerne let ned i kokosmelet, så det hænger godt fast.
    Havregrynskugler
  8. Læg de lækre konfektkugler i en dåse med låg, der slutter helt tæt.

Næringsindhold

Kalorier: 112kcalKulhydrater: 11gProtein: 1gFedt: 7gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 14mgNatrium: 58mgKalium: 18mgKostfibre: 3gSukker: 6gVitamin A: 167IUCalcium: 4mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til opskrifterne

Opbevares på køl i køleskabet i en lukket boks, hvor havregrynskuglerne sagtens kan holde sig i en uges tid.

Havregrynskugler smager bedst, når de er afkølet.

Tilføjelse af vanilje eller kakao

Den ægte vanilje giver havregrynskugler en dejlig smag, men du kan også vælge at erstatte den med vaniljesukker. Brug i stedet to teskefulde vaniljesukker og 70 gram flormelis.

Hvis du ønsker en kraftigere kakaosmag i havregrynskuglerne, kan du tilsætte lidt mere kakao. Smag dig bare frem.

Du kan evt. også vælge at tilsætte lidt rom (eller romessens) til havregrynskuglerne. Baileys eller andre slags likør smager også godt i konfekten.

Sunde kugler

Du kan også lave dem i en lidt sundere udgave. Her skal du bruge:

10 dadler
6 spiseske havregryn
7 spiseske kokosmel
2 spiseske peanutbutter
1 spiseske hørfrø

Start med at fjerne stenene fra dadlerne, put derefter dadlerne i en blender sammen med peanutbutter. Blend dem sammen, indtil at dadlerne er blevet til en masse.

Tilføj halvdelen af havregrynene og hørfrøene, blend det yderligere.

Put nu massen i en skål og tilføj resten af havregrynene samt seks spiseskefulde kokosmel. Med hænderne blander du det hele sammen til en masse.

Rul kuglerne og vend dem i kokosmel.

Lad dem køle ned i mindst 10 minutter i køleskabet, og så er de klar til servering.

Oprindelse

Vidste du godt, at havregrynskugler blev opfundet under 2. Verdenskrig?

Her var det knappe tider med få madvarer, og derfor skulle man være kreativ i køkkenet.

Opskriften på havregrynskugler optrådte første gang i en bog kaldet "Opfindsomhed i en krisetid", der blev udgivet af Nationaltidende i 1943.

Heldigvis for os viste det sig at være en langtidsholdbar opskrift på julekonfekt, som mange elsker og holder af den dag i dag.

Velbekomme!

Husk også at bage brunkager, vaniljekranse og pebernødder til jul.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Kilschou Krog

    december 19, 2023 at 5:00 pm

    I den ene opskrift på havregrynskugler er 3 tsk. Cacao lig med 20 gr, i den anden er 3 spsk. lig med 20 gr. ? Hvilken opskrift er korrekt ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 21, 2023 at 3:57 pm

      Hej Helle
      Tak fordi du er vågen. Det er en tastefejl - det rigtige er 3 spiseske kakao, der svarer til ca. 20 gram.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    november 18, 2023 at 2:45 pm

    Hej Holger Laver altid en STOR portion. De forsvinder lynhurtig på mystisk vis til jule klippe-klistre-pyntedage. De er elsket af både store og små.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required