• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegetarlasagne med belugalinser - opskrift

Vegetarlasagne med belugalinser - opskrift

Vegetarlasagne med belugalinser
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. oktober 2023 - Udgivet:  8. august 2020

Vegetarlasagne med belugalinser og en masse grøntsager er en af de lækreste hverdagsretter, og så er den tilmed sund og let at lave.

Jeg serverede denne vegetarlasagne med belugalinser til hele min familie, som alle er kødspisere til dagligt, og sjældent har jeg hørt nogen komplimentere en ret så meget.

De var alle helt enige om, at de bestemt ikke manglede kød, som der jo traditionelt er i en lasagne.

Den smager simpelthen så godt, og så giver belugalinserne den perfekte konsistent, så det hele ikke bliver for blødt.

Jeg har før skrevet opskriften ned på belugabolognese, og der var en virkelig god respons. Derfor har jeg også valgt at bruge denne belugabolognese til lasagnen.

Man kan selvfølgelig også tilsætte flere grønsager i sin bolognese. For eksempel holder jeg også af at putte auberginer eller valnødder i. Men for at det skal være nemt, har jeg valgt at simplificere den en smule.

Man kan også vælge at lave en kæmpe portion bolognese og spise det med pasta en dag og dagen efter lave denne lækre vegetarlasagne. Retter som denne bliver ofte bedre af at blive spist dagen derpå.

Opskrift på vegetarlasagne med linser

Vegetarlasagne med belugalinser
Rakel Seneca

Vegetarlasagne med belugalinser

5 fra 7 stemmer
Vegetarlasagne med belugalinser er en af de lækreste hverdagsretter, og så er den tilmed sund og let at lave.
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Italiensk
Kalorier: 695
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Belugabolognese
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk rosmarin - groft hakket
  • 1 spsk frisk timian - groft hakket
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 stk tørret chili
  • 3 stk laurbærblade
  • 1 stk rødløg - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 3 stk gulerødder - groft revet
  • 3 stk selleri - hakket
  • 200 g champignoner - groft hakket
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 tsk tomatpure
  • 200 g vand
  • 4 spsk hvidvin
  • 100 g belugalinser
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • salt - efter behov
Bechamelsauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 50 g revet mozarella
Lasagnen
  • lasagneplader
  • 50 g mozarella
  • 100 g cheddar ost
  • parmesan - til servering

Fremgangsmåde
 

Belugabolognese
  1. Tag en stegegryde og put olie, rosmarin, timian, chili, oregano og laurbærblade i. Lad det stege i 30 sekunder på medium varme, så krydderierne begynder at dufte.
  2. Tilføj hvidløg og lad det stege i 30 sekunder, tilføj derefter rødløget og steg, til det bliver en anelse gennemsigtigt.
  3. Tilføj nu de revede gulerødder og selleri, og lad det hele stege i cirka et minut. Tilsæt champignoner og lad dem stege i fem minutter.
  4. Nu tilsættes tomatpure og steges sammen med grønsagerne i et minuts tid. Tilsæt derefter de hakkede tomater og vandet.
  5. Lad sovsen simre i fem minutter, jo længere tid den simrer, desto mere smag får den.
  6. Tilsæt belugalinserne og lad sovsen simre under låg ved lav varme i 10 minutters tid.
  7. Tilsæt vin og lad sovsen simre uden låg, indtil alkoholen er fordampet, dette tager cirka tre minutter.
  8. Smag til med salt og peber. Stil den nu til side og tilbered resten af lasagnen.
Bechamelsauce
  1. Smelt smør i en gryde, tilføj mel og pisk det godt sammen med smørret.
  2. Pisk mælken i lidt ad gangen. Forsæt med at piske til at saucen er jævn, dette tager cirka fem minutter.
  3. Tilføj mozarella og pisk, til den er smeltet, smag til med muskatnød, salt og peber.
Saml lasagnen
  1. Start med at fordel et lag bechamelsauce i et stort ovnfast fad.
  2. Fordel dernæst belugabolognese, derefter lasagneplader.
  3. Forsæt til alle ingredienserne er brugt op. Det sidste lag skal være bechamelsauce.
  4. Drys mozarella og cheddarost på toppen af lasagnen og bag den ved varmluft 200 grader i 30 minutter.
  5. Server med parmesanost.

Næringsindhold

Kalorier: 695kcalKulhydrater: 77gProtein: 51gFedt: 20gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.2gKolesterol: 52mgNatrium: 1213mgKalium: 2269mgKostfibre: 8gSukker: 55gVitamin A: 2874IUVitamin C: 22mgCalcium: 1434mgJern: 10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til vegatarlasagnen

Belugalinser er super sunde og fulde af lækre næringsstoffer, blandt andet har de højt indhold af proteiner og kostfibre. Hvis du ikke har belugalinser, kan de sagtens skiftes ud med andre slags linser. Eller du kan vælge helt at undlade dem.

Jeg vælger at lave vegetarlasagne med belugalinser, da de ikke bliver melede som visse andre typer linser. Du kan læse mere om de forskellige typer linser her: Fakta om linser.

Se også vores andre opskrifter på hverdagsmad uden kød:

Fyldte auberginer - vegetarisk hverdagsmad

5 fra 7 stemmer
Fyldte auberginer er en billig og lækker vegetarisk ret. Her er opskriften på en af mine favorit hverdagsretter med blandt andet kikærter.
Gå til opskrift
Fyldte auberginer

Vegetar curry med svampe og ærter

4.9 fra 10 stemmer
Vegetar curry med svampe og ærter - eller Mutter Mushroom som retten hedder i Indien - er let at lave og smager supergodt. Her er min personlige opskrift.
Gå til opskrift
vegetar curry

Palak paneer - indisk vegetarret med spinat

4.8 fra 24 stemmer
Palak paneer, min yndlingsret. Denne ret er så fuld af lækre smage, og så er rettens grønne farve utrolig smuk og appetitlig.
Gå til opskrift
Palak Paneer

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required