Vegetarlasagne med belugalinser og en masse grøntsager er en af de lækreste hverdagsretter, og så er den tilmed sund og let at lave.
Jeg serverede denne vegetarlasagne med belugalinser til hele min familie, som alle er kødspisere til dagligt, og sjældent har jeg hørt nogen komplimentere en ret så meget.
De var alle helt enige om, at de bestemt ikke manglede kød, som der jo traditionelt er i en lasagne.
Den smager simpelthen så godt, og så giver belugalinserne den perfekte konsistent, så det hele ikke bliver for blødt.
Jeg har før skrevet opskriften ned på belugabolognese, og der var en virkelig god respons. Derfor har jeg også valgt at bruge denne belugabolognese til lasagnen.
Man kan selvfølgelig også tilsætte flere grønsager i sin bolognese. For eksempel holder jeg også af at putte auberginer eller valnødder i. Men for at det skal være nemt, har jeg valgt at simplificere den en smule.
Man kan også vælge at lave en kæmpe portion bolognese og spise det med pasta en dag og dagen efter lave denne lækre vegetarlasagne. Retter som denne bliver ofte bedre af at blive spist dagen derpå.
Opskrift på vegetarlasagne med linser
Vegetarlasagne med belugalinser
Ingredienser
Belugabolognese
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk rosmarin - groft hakket
- 1 spsk frisk timian - groft hakket
- 1 tsk tørret oregano
- 1 stk tørret chili
- 3 stk laurbærblade
- 1 stk rødløg - hakket
- 3 fed hvidløg - hakket
- 3 stk gulerødder - groft revet
- 3 stk selleri - hakket
- 200 g champignoner - groft hakket
- 1 dåse flåede tomater
- 2 tsk tomatpure
- 200 g vand
- 4 spsk hvidvin
- 100 g belugalinser
- 1 tsk friskkværnet peber
- salt - efter behov
Bechamelsauce
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk muskatnød
- 1 tsk friskkværnet peber
- 50 g revet mozarella
Lasagnen
- lasagneplader
- 50 g mozarella
- 100 g cheddar ost
- parmesan - til servering
Fremgangsmåde
Belugabolognese
- Tag en stegegryde og put olie, rosmarin, timian, chili, oregano og laurbærblade i. Lad det stege i 30 sekunder på medium varme, så krydderierne begynder at dufte.
- Tilføj hvidløg og lad det stege i 30 sekunder, tilføj derefter rødløget og steg, til det bliver en anelse gennemsigtigt.
- Tilføj nu de revede gulerødder og selleri, og lad det hele stege i cirka et minut. Tilsæt champignoner og lad dem stege i fem minutter.
- Nu tilsættes tomatpure og steges sammen med grønsagerne i et minuts tid. Tilsæt derefter de hakkede tomater og vandet.
- Lad sovsen simre i fem minutter, jo længere tid den simrer, desto mere smag får den.
- Tilsæt belugalinserne og lad sovsen simre under låg ved lav varme i 10 minutters tid.
- Tilsæt vin og lad sovsen simre uden låg, indtil alkoholen er fordampet, dette tager cirka tre minutter.
- Smag til med salt og peber. Stil den nu til side og tilbered resten af lasagnen.
Bechamelsauce
- Smelt smør i en gryde, tilføj mel og pisk det godt sammen med smørret.
- Pisk mælken i lidt ad gangen. Forsæt med at piske til at saucen er jævn, dette tager cirka fem minutter.
- Tilføj mozarella og pisk, til den er smeltet, smag til med muskatnød, salt og peber.
Saml lasagnen
- Start med at fordel et lag bechamelsauce i et stort ovnfast fad.
- Fordel dernæst belugabolognese, derefter lasagneplader.
- Forsæt til alle ingredienserne er brugt op. Det sidste lag skal være bechamelsauce.
- Drys mozarella og cheddarost på toppen af lasagnen og bag den ved varmluft 200 grader i 30 minutter.
- Server med parmesanost.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips til vegatarlasagnen
Belugalinser er super sunde og fulde af lækre næringsstoffer, blandt andet har de højt indhold af proteiner og kostfibre. Hvis du ikke har belugalinser, kan de sagtens skiftes ud med andre slags linser. Eller du kan vælge helt at undlade dem.
Jeg vælger at lave vegetarlasagne med belugalinser, da de ikke bliver melede som visse andre typer linser. Du kan læse mere om de forskellige typer linser her: Fakta om linser.
Se også vores andre opskrifter på hverdagsmad uden kød:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: