Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Vegetariske kåldolmere med fyld af linser

Vegetariske kåldolmere med fyld af linser

Vegetariske kåldolmere
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS

Vegetariske kåldolmere med fyld af linser og ris, bagt med en lækker tomatsauce samt ost i ovnen. Retten er bare super lækker.

Vegetariske kåldolmere fra Mellemøsten med fyld af linser er en typisk ret i det mellemøstlige køkken.

Og det kan man godt forstå, fordi den smager bare supergodt. Og så er den ekstremt sund - både dine smagsløg og krop vil takke dig.

De er også nemme at lave. For at folde de små kålpakker skal du skære den grove stilk af kålbladene, og derefter er det meget ligetil at folde dem. Så skal de bare drysses med ost og bages.

Dette trin gør dem ekstra lækre og saftige, da de hermed opsuger noget af den tomatsauce, som vi hælder ud over dem.

Opskrift på vegetariske kåldolmere

Vegetariske kåldolmere fra Mellemøsten

Rakel Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Vegetar kåldolmere fra Mellemøsten med fyld af linser, ris og bagt med en tomatsauce samt ost i ovnen. Retten er bare super lækker.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 0,5 stk hvidkål
  • 100 g brune ris
  • 100 g linser brune
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk spidskommen stødt
  • 1 tsk kanel stødt
  • 1 tsk gurkemeje stødt
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 dåse flåede tomater hakkede
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk friskkværnet peber
  • 1 stk laurbærblad
  • 100 g cheddar ost
  • 1 bundt persille

Fremgangsmåde

  1. Start med at at blande de brune linser og ris sammen i en lille gryde. Skyl dem og dæk dem derefter med cirka dobbelt så meget vand, som der er indhold. Put gryden henover varme og lad den koge.
  2. Put låg på gryden og sæt varmen ned. Lad ris og linser simre i cirka 15 minutter, de skal være en smule ukogte, når de er færdige.
  3. Når de er næsten færdige, hældes alt vandet fra.
  4. Imens de simrer, forbereder du resten. Sæt en gryde med vand over kog.
  5. Tag nu blade fra hvidkålen og put et par stykker af gangen ned i det kogende vand. De skal kun lige koges i cirka et minut per blad. Lig nu bladene til siden.
  6. Skær løget i strimler og hak to fed hvidløget fint. Varm en pande op og tilføj en spiseske olivenolie, tilføj løg og hvidløg og steg dem i fem minutter.
  7. Tilføj nu linse-ris blandingen og tilføj gurkemeje, en teske spidskommen og salt og peber. Steg det sammen i et par minutter.
  8. I en lille gryde laves tomatsaucen. Varm gryden op med olivenolie, tilføj et hakket fed hvidløg, oregano, lauerbærblad, kanel og en teske spidskommen. Steg det i et par minutter og tilføj derefter flåede tomater. Steg det sammen i fem minutter og smag til med salt og peber.
  9. Nu er alle dele af retten klar. Tag et hvidkålsblad skær den yderste stilk af uden af skære i selve bladet, så afskæringen ligner en trekant. Tilføj nu to fulde spiseskeer linsefyld i midten af bladet, fold to ender ind mod midten og rul den derefter sammen med de andre ender. Forsæt til alle bladene og fyldet er brugt.
  10. I et fad tilføjes halvdelen af tomatsaucen, derefter kåldolmerene, hæld nu resten af tomatsaucen udover dem og top dem med revet cheddarost. Bag dem sammen ved 200 grader i cirka 15 minutter.
  11. Server vegetariske kåldolmere med frisk persille og så er de klar til at blive spist.

Næringsindhold

Kalorier143kcalKulhydrater24gProtein3gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gNatrium1240mgKalium222mgKostfibre2gSukker1gVitamin A125IUVitamin C6mgCalcium56mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Retten smager også supergodt dagen efter. Så du kan sagtens lave vegetariske kåldolmere en dag i forvejen, da fyldet dermed bare trækker endnu mere smag fra de lækre krydderier.

Osten er egentlig valgfri. Retten kan sagtens laves uden ost, dette vil gøre den vegansk, samt kalorielet og en god ret til dem, der er på kur.

Se også andre opskrifter på vegetarisk aftensmad:

Vegetartærte - galette med spinat og ricotta

Linsesuppe med røde linser

Lækre vegetarfrikadeller, som smager af kød

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Holmbo skriver

    januar 15, 2023 at 8:26 pm

    De smager rigtig godt og er nemme at lave.
    Jeg erstattede brune linser og ris med røde linser og bulgur, da vi havde det i forvejen. Desuden brugte jeg savoykål i stedet for hvidkål, da jeg elsker savoykål.
    Jeg krydrede også ekstra med spidskommen og gurkemeje.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required