• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegetar curry med svampe og ærter - nem opskrift

Vegetar curry med svampe og ærter - nem opskrift

vegetar curry
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. juni 2023 - Udgivet:  22. juni 2020

Vegetar curry med svampe og ærter - eller Mutter Mushroom som retten hedder i Indien - er let at lave og smager supergodt. Her er min personlige opskrift.

Første gang jeg smagte vegetar curry med ærter og champignoner på en restaurant i Indien, syntes jeg, at den virkede kedelig og simpel. Men så besøgte jeg min indiske svigermor, som serverede sin udgave af Mutter Mushroom, og den var bestemt ikke kedelig!

Denne opskrift er inspireret af hende, men har fået mit eget lille twist. Retten er hurtig og let at lave, og så smager den himmelsk. De mange forskellige krydderier giver et spil sammen, som virker rigtig godt. Retten er stærk af chili, og så er der en sødme fra ærterne og kanelen, der skaber en perfekt krydderisymbiose.

Jeg foretrækker at spise denne vegetar curry med hvidløgsnaan og raita til, men hvis du foretrækker ris, så passer det også godt til. Det tager kun cirka 20 minutter at lave denne ret, men smager som noget, du har brugt hele dagen på at lave. Derfor er det også en super god ret at lave, hvis man får gæster. Jeg har i hvert fald før lavet den til 20 gæster, som alle blev mætte og overroste den med komplimenter.

Opskrift på vegetar curry

vegetar curry
Rakel Seneca

Vegetar curry med svampe og ærter

4.91 fra 10 stemmer
Vegetar curry med svampe og ærter - eller Mutter Mushroom som retten hedder i Indien - er let at lave og smager supergodt. Her er min personlige opskrift.
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 spsk olie
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tørrede chili - røde
  • 3 nelliker
  • 1 stang kanel - 4 cm.
  • 3 grønne kardemommefrø - knuste
  • 1 stort rødløg - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 1 spsk ingefær - revet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 200 g ærter
  • 250 g champignons - i skiver
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk frisk koriander - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Varm olie på en pande og tilsæt champignon. Lad dem stege i cirka seks minutter. Sluk for varmen og sæt dem til side.
  2. Start på curryen ved at varme olien op på en pande, tilføj spidskommen, tørret chili, nelliker, kanel og kardemomme. Lad krydderierne stege, indtil spidskommen begynder at syde.
  3. Tilføj løget og steg det i to minutter.
  4. Tilsæt derefter hvidløg og ingefær og steg det, indtil den rå lugt af ingefær forsvinder. Det tager cirka tre minutter.
  5. Tilføj nu de hakket tomater og salt, put låg på og lad det stege i fire minutter.
  6. Tilsæt nu gurkemeje, garam masala, stødt koriander og sukker og bland det godt sammen. Put låg på og lad det simre i to minutter.
  7. Tilsæt ærterne og champignonerne og lad det hele stege sammen i fem minutter.
  8. Smag til med salt og server med hakket frisk koriander.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Flere indiske opskrifter

Indisk street food Vada Pav

5 fra 6 stemmer
Indisk street food er noget, inderne mødes om efter arbejde. Her er opskriften på Vada Pav, som er en lækker krydret kartoffelkugle i brød.
Gå til opskrift
ndisk street food: Vada Pav

Samosa fra Goa

4.9 fra 16 stemmer
Samosa er sprøde, lækre madbrød, som vi kender fra Indien. Her er en opskrift med et krydret kartoffelfyld, som er lige til at spise.
Gå til opskrift
Samosa fra Indien

Butter chicken - opskrift på klassisk indisk murgh makhani

4.8 fra 166 stemmer
Få min opskrift på butter chicken, der også kendes som smørkylling og murgh makhani. Den populære indiske ret er velsmagende og nem at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for butter chicken
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Johnny

    juni 03, 2023 at 7:52 pm

    Den er hurtig og lækker. Det tager dog mere end 20 min at tælle 200 ærter...😁

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required