Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Vegetar curry med svampe og ærter - nem opskrift

Vegetar curry med svampe og ærter - nem opskrift

vegetar curry
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

Vegetar curry med svampe og ærter - eller Mutter Mushroom som retten hedder i Indien - er let at lave og smager supergodt. Her er min personlige opskrift.

Første gang jeg smagte vegetar curry med ærter og champignoner på en restaurant i Indien, syntes jeg, at den virkede kedelig og simpel. Men så besøgte jeg min indiske svigermor, som serverede sin udgave af Mutter Mushroom, og den var bestemt ikke kedelig!

Denne opskrift er inspireret af hende, men har fået mit eget lille twist. Retten er hurtig og let at lave, og så smager den himmelsk. De mange forskellige krydderier giver et spil sammen, som virker rigtig godt. Retten er stærk af chili, og så er der en sødme fra ærterne og kanelen, der skaber en perfekt krydderisymbiose.

Jeg foretrækker at spise denne vegetar curry med hvidløgsnaan og raita til, men hvis du foretrækker ris, så passer det også godt til. Det tager kun cirka 20 minutter at lave denne ret, men smager som noget, du har brugt hele dagen på at lave. Derfor er det også en super god ret at lave, hvis man får gæster. Jeg har i hvert fald før lavet den til 20 gæster, som alle blev mætte og overroste den med komplimenter.

Opskrift på vegetar curry

Vegetar curry med svampe og ærter

Rakel Seneca
4.9 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 20 minutter min
Vegetar curry med svampe og ærter - eller Mutter Mushroom som retten hedder i Indien - er let at lave og smager supergodt. Her er min personlige opskrift.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tørrede chili (røde)
  • 3 nelliker
  • 1 stang kanel (4 cm.)
  • 3 grønne kardemommefrø (knuste)
  • 1 stort rødløg (hakket)
  • 3 fed hvidløg (hakket)
  • 1 spsk ingefær (revet)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 200 g ærter
  • 250 g champignons (i skiver)
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk frisk koriander (hakket)

Fremgangsmåde

  1. Varm olie på en pande og tilsæt champignon. Lad dem stege i cirka seks minutter. Sluk for varmen og sæt dem til side.
  2. Start på curryen ved at varme olien op på en pande, tilføj spidskommen, tørret chili, nelliker, kanel og kardemomme. Lad krydderierne stege, indtil spidskommen begynder at syde.
  3. Tilføj løget og steg det i to minutter.
  4. Tilsæt derefter hvidløg og ingefær og steg det, indtil den rå lugt af ingefær forsvinder. Det tager cirka tre minutter.
  5. Tilføj nu de hakket tomater og salt, put låg på og lad det stege i fire minutter.
  6. Tilsæt nu gurkemeje, garam masala, stødt koriander og sukker og bland det godt sammen. Put låg på og lad det simre i to minutter.
  7. Tilsæt ærterne og champignonerne og lad det hele stege sammen i fem minutter.
  8. Smag til med salt og server med hakket frisk koriander.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Flere indiske opskrifter

Indisk street food Vada Pav
Indisk street food er noget, inderne mødes om efter arbejde. Her er opskriften på Vada Pav, som er en lækker krydret kartoffelkugle i brød.
Se opskriften her
ndisk street food: Vada Pav
Samosa fra Goa
Samosa er sprøde, lækre madbrød, som vi kender fra Indien. Her er en opskrift med et krydret kartoffelfyld, som er lige til at spise.
Se opskriften her
Samosa fra Indien
Butter chicken
Få min opskrift på butter chicken, der også kendes som smørkylling og murgh makhani. Den populære indiske ret er velsmagende og nem at lave.
Se opskriften her
billederesultat for butter chicken
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Johnny skriver

    juni 03, 2023 at 7:52 pm

    Den er hurtig og lækker. Det tager dog mere end 20 min at tælle 200 ærter...😁

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required