Vegetar curry med svampe og ærter - eller Mutter Mushroom som retten hedder i Indien - er let at lave og smager supergodt. Her er min personlige opskrift.
Første gang jeg smagte vegetar curry med ærter og champignoner på en restaurant i Indien, syntes jeg, at den virkede kedelig og simpel. Men så besøgte jeg min indiske svigermor, som serverede sin udgave af Mutter Mushroom, og den var bestemt ikke kedelig!
Denne opskrift er inspireret af hende, men har fået mit eget lille twist. Retten er hurtig og let at lave, og så smager den himmelsk. De mange forskellige krydderier giver et spil sammen, som virker rigtig godt. Retten er stærk af chili, og så er der en sødme fra ærterne og kanelen, der skaber en perfekt krydderisymbiose.
Jeg foretrækker at spise denne vegetar curry med hvidløgsnaan og raita til, men hvis du foretrækker ris, så passer det også godt til. Det tager kun cirka 20 minutter at lave denne ret, men smager som noget, du har brugt hele dagen på at lave. Derfor er det også en super god ret at lave, hvis man får gæster. Jeg har i hvert fald før lavet den til 20 gæster, som alle blev mætte og overroste den med komplimenter.
Opskrift på vegetar curry
Vegetar curry med svampe og ærter
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 tsk spidskommen
- 2 tørrede chili - røde
- 3 nelliker
- 1 stang kanel - 4 cm.
- 3 grønne kardemommefrø - knuste
- 1 stort rødløg - hakket
- 3 fed hvidløg - hakket
- 1 spsk ingefær - revet
- 1 dåse hakkede tomater
- 200 g ærter
- 250 g champignons - i skiver
- 1 tsk garam masala
- ½ tsk gurkemeje
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk frisk koriander - hakket
Fremgangsmåde
- Varm olie på en pande og tilsæt champignon. Lad dem stege i cirka seks minutter. Sluk for varmen og sæt dem til side.
- Start på curryen ved at varme olien op på en pande, tilføj spidskommen, tørret chili, nelliker, kanel og kardemomme. Lad krydderierne stege, indtil spidskommen begynder at syde.
- Tilføj løget og steg det i to minutter.
- Tilsæt derefter hvidløg og ingefær og steg det, indtil den rå lugt af ingefær forsvinder. Det tager cirka tre minutter.
- Tilføj nu de hakket tomater og salt, put låg på og lad det stege i fire minutter.
- Tilsæt nu gurkemeje, garam masala, stødt koriander og sukker og bland det godt sammen. Put låg på og lad det simre i to minutter.
- Tilsæt ærterne og champignonerne og lad det hele stege sammen i fem minutter.
- Smag til med salt og server med hakket frisk koriander.
Få tilsendt opskriften på mail
Flere indiske opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Johnny
Den er hurtig og lækker. Det tager dog mere end 20 min at tælle 200 ærter...😁