Veg Manchurian er en lækker gæsteret fra det indisk-kinesiske køkken. Hvem kan måske ikke lide fritererede grønsagskugler i krydret sauce?
Veg Manchurian er en ret som originalt stammer fra Indien. En indisk kok ville eksperimentere med at servere kinesisk mad i sin restaurant, så lavede han denne ret, der er en kombi af indisk og kinesisk.
Retten består af en sauce fuld af smag fra hvidløg og soyasauce, men det vigtigste element af retten er selvfølgelig de friturestegte grønsagskugler, som er rettens stjerner.
Denne ret er overaskende nem at lave og noget, som jeg især holder af, er, at der bliver brugt mange forskellige grøntsager, som jeg ikke bruger så meget i andre retter.
Veg Manchurian kan spises, som den er, eller serveres med ris eller nudler.
Jeg plejer at spise retten med ris, men den er super lækker ligegyldig hvad. Og man kan selv vælge, hvor stærk man ønsker saucen.
Man kan faktisk bruge alle former for grøntsager i denne ret. Det er også meget populært at bruge stykker af friturestegte blomkål i stedet for grønsagskuglerne.
Opskrift på Veg Manchurian med grøntsagskugler
Veg Manchurian med friterede grøntsagskugler
Ingredienser
Grønsagskugler
- 0,5 hvidkål
- 1 stk gulerod - medium
- 0,5 stk grøn peberfrugt
- 30 g forårsløg
- 3 spsk kartoffelmel
- 3 spsk hvedemel
- 30 g brødkrummer
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk frisk ingefær - revet
- 1 tsk salt
- 0,5 l olie
Sauce
- 2 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk ingefær
- 30 g forårsløg
- 0,5 stk grøn peber
- 1 spsk soyasauce
- 2 spsk chilisauce
- 1 spsk ketchup
- 1 tsk eddike
- 1 tsk kartoffelmel
- 3 dl vand
- 1 tsk sukker
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk Salt
Fremgangsmåde
Grønsagskugler
- Start med at forberede grønsagskuglerne. I en food processor puttes hvidkål, gulerod, grøn peberfrugt og forårsløg, blend det sammen, til grønsagerne er fint skåret.
- Tilsæt derefter finthakket hvidløg, revet ingefær, kartoffelmel, hvedemel, salt og sort peber. Bland det godt sammen.
- Tilsæt brødkrummerne og bland det hele godt sammen.
- Form kugler på størrelse med en limefrugt. Tilsæt eventuelt mere kartoffelmel, hvis dejen føles for klistret. Kuglerne kan også rulles i kartoffelmel som en ekstra sikkerhed for, at de ikke ødelægges, når de frituresteges.
- Varm olien op ved medium varme. Når olien er varm, tilføjes en kugle først som en test. Hvis den første kugle holder sin form, så kan du tilføje flere kugler af gangen. Hvis testkuglen falder fra hinanden i olien, skal du tilføje mere kartoffelmel i dejen.
- Forsæt med at friturestege alle kuglerne, til de får en gylden farve.
- Læg dem på køkkenrulle for at suge det ekstra olie ud af dem.
Sauce
- Varm olie på en pande, tilsæt nu hakket hvidløg og revet ingefær. Steg dem sammen i et minut.
- Tilføj nu hakket forårsløg og grønne peberfrugt skiver og steg dem yderligere i et til to minutter ved høj varme.
- Skrue varmen ned på lav varme og tilsæt soyasauce, chilisauce og ketchup.
- I en seperat skål blandes kartoffelmel og vand sammen. Tilsæt nu denne blanding til panden.
- Bland det sammen og smag til med sukker, salt, eddike og sort peber.
- Steg saucen yderligere, til konsistensen er en anelse tyk. Tag panden af varmen og lade den køle en anelse ned.
- Tilføj nu grønsagskuglerne og pynt retten med hakket forårsløg. Så er Veg Manchurian klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også vores andre opskrifter på indiske vegetarretter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: