Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Veg Manchurian med friterede grønsagskugler

Veg Manchurian med friterede grønsagskugler

Veg Manchurian
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS

Veg Manchurian er en lækker gæsteret fra det indisk-kinesiske køkken. Hvem kan måske ikke lide fritererede grønsagskugler i krydret sauce?

Veg Manchurian er en ret som originalt stammer fra Indien. En indisk kok ville eksperimentere med at servere kinesisk mad i sin restaurant, så lavede han denne ret, der er en kombi af indisk og kinesisk.

Retten består af en sauce fuld af smag fra hvidløg og soyasauce, men det vigtigste element af retten er selvfølgelig de friturestegte grønsagskugler, som er rettens stjerner.

Denne ret er overaskende nem at lave og noget, som jeg især holder af, er, at der bliver brugt mange forskellige grøntsager, som jeg ikke bruger så meget i andre retter.

Veg Manchurian kan spises, som den er, eller serveres med ris eller nudler.

Jeg plejer at spise retten med ris, men den er super lækker ligegyldig hvad. Og man kan selv vælge, hvor stærk man ønsker saucen.

Man kan faktisk bruge alle former for grøntsager i denne ret. Det er også meget populært at bruge stykker af friturestegte blomkål i stedet for grønsagskuglerne.

Opskrift på Veg Manchurian med grøntsagskugler

Veg Manchurian med friterede grøntsagskugler

Rakel Seneca
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Veg Manchurian er en lækker gæsteret fra det indisk-kinesiske køkken. Hvem kan måske ikke lide fritererede grønsagskugler i krydret sauce?
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Indisk, Kinesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Grønsagskugler
  • 0,5 hvidkål
  • 1 stk gulerod medium
  • 0,5 stk grøn peberfrugt
  • 30 g forårsløg
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 3 spsk hvedemel
  • 30 g brødkrummer
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk frisk ingefær revet
  • 1 tsk salt
  • 0,5 l olie
Sauce
  • 2 spsk olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk ingefær
  • 30 g forårsløg
  • 0,5 stk grøn peber
  • 1 spsk soyasauce
  • 2 spsk chilisauce
  • 1 spsk ketchup
  • 1 tsk eddike
  • 1 tsk kartoffelmel
  • 3 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk Salt

Fremgangsmåde

Grønsagskugler
  1. Start med at forberede grønsagskuglerne. I en food processor puttes hvidkål, gulerod, grøn peberfrugt og forårsløg, blend det sammen, til grønsagerne er fint skåret.
  2. Tilsæt derefter finthakket hvidløg, revet ingefær, kartoffelmel, hvedemel, salt og sort peber. Bland det godt sammen.
  3. Tilsæt brødkrummerne og bland det hele godt sammen.
  4. Form kugler på størrelse med en limefrugt. Tilsæt eventuelt mere kartoffelmel, hvis dejen føles for klistret. Kuglerne kan også rulles i kartoffelmel som en ekstra sikkerhed for, at de ikke ødelægges, når de frituresteges.
  5. Varm olien op ved medium varme. Når olien er varm, tilføjes en kugle først som en test. Hvis den første kugle holder sin form, så kan du tilføje flere kugler af gangen. Hvis testkuglen falder fra hinanden i olien, skal du tilføje mere kartoffelmel i dejen.
  6. Forsæt med at friturestege alle kuglerne, til de får en gylden farve.
  7. Læg dem på køkkenrulle for at suge det ekstra olie ud af dem.
Sauce
  1. Varm olie på en pande, tilsæt nu hakket hvidløg og revet ingefær. Steg dem sammen i et minut.
  2. Tilføj nu hakket forårsløg og grønne peberfrugt skiver og steg dem yderligere i et til to minutter ved høj varme.
  3. Skrue varmen ned på lav varme og tilsæt soyasauce, chilisauce og ketchup.
  4. I en seperat skål blandes kartoffelmel og vand sammen. Tilsæt nu denne blanding til panden.
  5. Bland det sammen og smag til med sukker, salt, eddike og sort peber.
  6. Steg saucen yderligere, til konsistensen er en anelse tyk. Tag panden af varmen og lade den køle en anelse ned.
  7. Tilføj nu grønsagskuglerne og pynt retten med hakket forårsløg. Så er Veg Manchurian klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Se også vores andre opskrifter på indiske vegetarretter:

Indiske fladbrød med fyld af blomkål
Indiske fladbrød med fyld af blomkål og krydderier, også kaldt paratha, er superlækre og så er de også både hurtige og nemme at lave.
Se opskriften her
Indiske fladbrød med blomkålsfyld
Biryani (indisk risret med mynte og svampe)
Biryani er en indisk risret uden kød. Denne udgave er med frisk mynte og svampe. En super lækker opskrift, som kan begejstre de fleste.
Se opskriften her
Biryani indisk risret
Indisk street food Vada Pav
Indisk street food er noget, inderne mødes om efter arbejde. Her er opskriften på Vada Pav, som er en lækker krydret kartoffelkugle i brød.
Se opskriften her
ndisk street food: Vada Pav
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required