Sådan laver du de bedste toscasnitter. En nem og sikker opskrift på bagerens lækre nøddetrekanter med toscadej, der smager himmelsk godt.
Toscasnitter - præcist som du kender dem fra bageren. Ellers faktisk måske endda en smule bedre.
Her er den nemme opskrift på de populære og lækre nøddetrekanter, hvor kanten lige dyppes i smeltet chokolade.
De laves ofte som trekanter, men du kan selvfølgelig også skære dem ud i firkanter, og din form behøver ikke være præcis 24 gange 24 centimeter, men en tilsvarende størrelse er også fin.
Se også: Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
Brug gerne en halv ægte vaniljestang, men du kan godt erstatte den med en god teskefuld vaniljesukker.
Du får ca. 18 gode nøddetrekanter ud af denne opskrift, og du kan roligt allerede begynde at glæde dig. God bagelyst.
Opskrift på toscasnitter
Toscasnitter
Ingredienser
Bund til toscasnitter
- 3 æg
- 200 gram sukker
- 0,5 vaniljestang - korn fra en halv stang vanilje
- 140 gram hvedemel
- 1 teskefuld bagepulver
- 100 gram smør - smeltet, afkøles
- 4 spiseskefulde mælk
Fyld/toscadej
- 150 gram smør
- 8 spiseskefulde sukker
- 4 spiseskefulde hvedemel
- 3 spiseskefulde mælk
- 150 gram hasselnødder - hakkede
Desuden
- 200 gram mørk chokolade - smeltet
Sådan gør du
- Til toscasnitter starter du med at lave bunden, hvor æg piskes grundigt sammen med sukker og vaniljekorn fra en halv stang vanilje.
- I en anden skål vendes hvedemel sammen med bagepulver, og det sigtes i æggemassen.
- Vend det forsigtigt rundt sammen med mælk og smeltet smør. Brug gerne en dejskraber.
- Fordel dejen i en mindre bradepande på ca. 24 gange 24 centimeter.
- Bag bunden i ca. 25 minutter ved 195 grader over- og undervarme.
- Mens bunden er i ovnen kan du nemt lave toscadej som fyld til dine nøddetrekanter. Her kommes alle ingredienser til toscadejen i gryde, hvorefter den varmes op - men UDEN at koge!
- Fordel toscadejen på bunden, og bag den videre i yderligere ca. 10 minutter. Kagen må gerne få en smule farve.
- Derefter afkøles kagen helt, og skæres i kvadrater på ca. 8 gange 8 centimeter. Du får altså 9 kvadrater ud af den.
- Skær derefter kvadrater over på tværs i trekanter, så du nu har 18 nøddetrekanter, hvor kanterne dyppes i smeltet mørk chokolade.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige toscasnitter køles helt af, så chokoladen er tør.
Så har du de lækreste nøddetrekanter klar til servering.
Du kan opbevare dem i lufttæt beholder - eller fryse dem ned. De er nemlig fine at komme på frost. Tø dem op ved stuetemperatur.
Se også: Banankage med chokolade i bradepande
Del dine ideer og tanker med os andre her: