Her får du en opskrift på thailandsk kyllingesalat. En lækker og nem salat med kylling, sprøde grøntsager og en krydret dressing. Også god uden kylling.
Thailandsk kyllingesalat er en lækker ret til frokost eller aftensmad, og den er super nem at lave.
Salaten indeholder selvfølgelig kylling, men også sprøde grøntsager i form af bla. spidskål, men også en velsmagende og lidt krydret dressing, der passer perfekt til kyllingesalaten.
Du kan i øvrigt sagtens også droppe kyllingen, og så blot lave den thailandske salat som tilbehør til andre retter.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan jo selv justere mængden af de enkelte ingredienser.
Opskrift på thailandsk kyllingesalat
Thailandsk kyllingesalat med krydret dressing
Ingredienser
Dressing
- 1 dl sød chilisauce
- ½ dl riseddike
- ¾ dl kokosmælk
- 3½ spsk brun farin
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk peanutbutter
- 1 tsk. ingefær - frisk, fintrevet
- 1 lime - saften af en lime
- 1 spsk soja
Desuden
- 3 kyllingebryst
- salt og friskkværnet peber
- 0,5 spidskål - fintsnittet
- 0,25 rødkål - fintsnittet
- 5 forårsløg - fintsnittet
- 1 agurk - skrællet og skåret i kvarte stykker
- 5 gulerødder - fintsnittet (jeg skar dem i julienne)
- ½ pose edamamebønner - bælget
- 1 dl peanuts - saltede, hakket
Fremgangsmåde
- Kom ingredienserne til dressingen på en pande og pisk det sammen, til det bliver en ensartet dressing.
- Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre i 2-3 minutter, til det bliver tykkere. Tag af varmen.
- Kom kyllingebrystfileterne i et ovnfast fad og hæld halvdelen af dressingen over.
- Vend kyllingen godt rundt i dressingen, så den er dækket over det hele og lad det stå i ½ times tid.
- Krydr med salt og friskkværnet peber og sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20-25 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
- Tag dem ud og lad dem stå i 5 minutter, inden det skæres i mindre stykker eller rives fra hinanden med to gafler.
- Imens gøres alle grøntsagerne klare, kommes på et fad og blandes godt sammen.
- Tilsæt den stegte kylling og drys med peanuts, og så har du en færdig thailandsk kyllingesalat.
Få tilsendt opskriften på mail
Note
Thailandsk kyllingesalat serveres med resten af dressingen til.
Det er en skøn salat, der fungerer godt til frokost, aftensmad og på en buffet.
Eller undlad kyllingen, og brug salaten som tilbehør.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: