Thai forårsruller er små og lækre. Spis dem til aftensmad eller som snacks med en sød chilisauce. Her er opskrift og fotos af foldeteknikken.
Thai forårsruller er en delikatesse, som er let at lave i modsætning til, hvad nogen måske tror.
Når jeg laver forårsruller, køber jeg de autentiske forårsrulleplader, fordi det giver det perfekte knas og knæk.
Man kan også bruge filodej, som er lettere at få fat på. Men er du lige så heldig som mig, der bor i nærheden af en asiatisk købmand, bør du klart købe de asiatiske, udrullede dejstykker.
40 stk. koster ca. 25 kroner, så det er ingen herregård at anskaffe. Og her vil der være til mindst to omgange forårsruller.
Opskrift på thai forårsruller med svinekød
Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller
Ingredienser
- 20 stk forårsrulleplader
- 1 l smagsneutral olie
- 1 dl sød chilisauce - til servering
- 1 stk lime - i både
Fyld
- 2 fed hvidløg - presset
- 2 spsk ingefær - fintrevet
- 1 tsk chiliflager - el. mindre
- 2 små gulerødder - groftrevet
- 3 stk forårsløg - grofthakket
- 400 g hakket svinekød
- 2 spsk sojasauce
- 1 spsk sesamolie - el. anden olie
- 1 spsk fishsauce
- 1 tsk rejepasta
- 50 g glasnudler - kogte
Pensling
- 1 spsk Maizena
- 0,5 dl lunt vand
Fremgangsmåde
Fyld
- Varm olie i en pande, når det er varmt, tilsætter du hvidløg, ingefær og chili. Steg det i et minut.
- Tilsæt de revne gulerødder og rør rundt et minut.
- Tilsæt nu det hakkede svinekød og steg, til det er blevet lyst.
- I mens koger du glasnudlerne efter anvisningen på posen.
- Tilsæt alle ingredienserne undtagen glasnudlerne og steg i ca. fem minutter.
- Bland glasnudlerne i kødfyldet og lad det køle ned.
Samling af forårsrullerne
- Når du skal samle forårsrullerne, skal du først blande kartoffelmel og lunt vand i et bæger. Herefter placerer du skållen med fyld, Maizenablandingen og forårsrullepladerne ved siden af hinanden.
- Tag en plade og vend den, så du har et hjørne mod dig. Placer to spiseskefulde fyld tæt på det hjørne og fold hjørnet henover fyldet som her.
- Fold nu begge sider henover midten som vist på billedet her.
- Nu ruller du fra bunden og op. Du skal gøre det temmelig fast, så der ikke er for meget luft i rullen.
- Den øverste trekant fugter du nu med Maizenavandet, som limer dejen fast. Og så har du en fin rulle som her.
- Gentag processen med alle forårsrullerne, imens du varmer olien op i en gryde.
- Smid et stykke dej ned i olien for at se, om den er varm nok. Hvis dejen begynder at tage farve, så kan du friturestege forårsrullerne. Steg ca. fire af gangen og læg dem på et par stykker køkkenrulle, når de er har fået en god farve. Det tager ca. mellem 6-8 minutter at stege dem.
- Server dine thai forårsruller med sød chilisauce, limebåde og eventuelt sojasauce.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips og andre opskrifter
Spis dine sprøde thai forårsruller med en god, sød chilisauce og eventuelt en sojasauce.
Du kan købe chilisauce i langt de fleste supermarkeder eller bruge denne opskrift på hjemmelavet chilisauce.
Her er flere opskrifter på lækre thairetter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: