• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller

Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller

Thai forårsruller
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
48
SHARES
FacebookMessenger48PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. januar 2023 - Udgivet:  14. maj 2021

Thai forårsruller er små og lækre. Spis dem til aftensmad eller som snacks med en sød chilisauce. Her er opskrift og fotos af foldeteknikken.

Thai forårsruller er en delikatesse, som er let at lave i modsætning til, hvad nogen måske tror.

Når jeg laver forårsruller, køber jeg de autentiske forårsrulleplader, fordi det giver det perfekte knas og knæk.

Man kan også bruge filodej, som er lettere at få fat på. Men er du lige så heldig som mig, der bor i nærheden af en asiatisk købmand, bør du klart købe de asiatiske, udrullede dejstykker.

40 stk. koster ca. 25 kroner, så det er ingen herregård at anskaffe. Og her vil der være til mindst to omgange forårsruller.

Opskrift på thai forårsruller med svinekød

Thai forårsruller
Karen SenecaKaren Seneca

Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller

4.80 fra 5 stemmer
Thai forårsruller er små og lækre. Spis dem til aftensmad eller som snacks med en sød chilisauce. Her er opskrift og fotos af foldeteknikken.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 20 stk
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 85
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 20 stk forårsrulleplader
  • 1 l smagsneutral olie
  • 1 dl sød chilisauce - til servering
  • 1 stk lime - i både
Fyld
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 2 spsk ingefær - fintrevet
  • 1 tsk chiliflager - el. mindre
  • 2 små gulerødder - groftrevet
  • 3 stk forårsløg - grofthakket
  • 400 g hakket svinekød
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk sesamolie - el. anden olie
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 tsk rejepasta
  • 50 g glasnudler - kogte
Pensling
  • 1 spsk Maizena
  • 0,5 dl lunt vand

Fremgangsmåde
 

Fyld
  1. Varm olie i en pande, når det er varmt, tilsætter du hvidløg, ingefær og chili. Steg det i et minut.
  2. Tilsæt de revne gulerødder og rør rundt et minut.
  3. Tilsæt nu det hakkede svinekød og steg, til det er blevet lyst.
  4. I mens koger du glasnudlerne efter anvisningen på posen.
  5. Tilsæt alle ingredienserne undtagen glasnudlerne og steg i ca. fem minutter.
  6. Bland glasnudlerne i kødfyldet og lad det køle ned.
Samling af forårsrullerne
  1. Når du skal samle forårsrullerne, skal du først blande kartoffelmel og lunt vand i et bæger. Herefter placerer du skållen med fyld, Maizenablandingen og forårsrullepladerne ved siden af hinanden.
  2. Tag en plade og vend den, så du har et hjørne mod dig. Placer to spiseskefulde fyld tæt på det hjørne og fold hjørnet henover fyldet som her.
    Dej til forårsruller
  3. Fold nu begge sider henover midten som vist på billedet her.
    Forårsrulle thai
  4. Nu ruller du fra bunden og op. Du skal gøre det temmelig fast, så der ikke er for meget luft i rullen.
  5. Den øverste trekant fugter du nu med Maizenavandet, som limer dejen fast. Og så har du en fin rulle som her.
    Rå forårsrulle
  6. Gentag processen med alle forårsrullerne, imens du varmer olien op i en gryde.
  7. Smid et stykke dej ned i olien for at se, om den er varm nok. Hvis dejen begynder at tage farve, så kan du friturestege forårsrullerne. Steg ca. fire af gangen og læg dem på et par stykker køkkenrulle, når de er har fået en god farve. Det tager ca. mellem 6-8 minutter at stege dem.
  8. Server dine thai forårsruller med sød chilisauce, limebåde og eventuelt sojasauce.

Næringsindhold

Kalorier: 85kcalKulhydrater: 6gProtein: 4gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 14mgNatrium: 240mgKalium: 87mgKostfibre: 0.3gSukker: 3gVitamin A: 868IUVitamin C: 1mgCalcium: 7mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Spis dine sprøde thai forårsruller med en god, sød chilisauce og eventuelt en sojasauce.

Du kan købe chilisauce i langt de fleste supermarkeder eller bruge denne opskrift på hjemmelavet chilisauce.

Forårsrulledej
Disse plader bruger jeg til at lave forårsruller med. De kan bruges både til thai, vietnamesiske og kinesiske forårsruller. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Her er flere opskrifter på lækre thairetter:

Fiskefrikadeller a la Thailand

Pad Thai med kylling

Panang karry med oksekød

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required