Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller

Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller

Thai forårsruller
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMS

Thai forårsruller er små og lækre. Spis dem til aftensmad eller som snacks med en sød chilisauce. Her er opskrift og fotos af foldeteknikken.

Thai forårsruller er en delikatesse, som er let at lave i modsætning til, hvad nogen måske tror.

Når jeg laver forårsruller, køber jeg de autentiske forårsrulleplader, fordi det giver det perfekte knas og knæk.

Man kan også bruge filodej, som er lettere at få fat på. Men er du lige så heldig som mig, der bor i nærheden af en asiatisk købmand, bør du klart købe de asiatiske, udrullede dejstykker.

40 stk. koster ca. 25 kroner, så det er ingen herregård at anskaffe. Og her vil der være til mindst to omgange forårsruller.

Opskrift på thai forårsruller med svinekød

Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Thai forårsruller er små og lækre. Spis dem til aftensmad eller som snacks med en sød chilisauce. Her er opskrift og fotos af foldeteknikken.
Antal: 20 stk
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 20 stk forårsrulleplader
  • 1 l smagsneutral olie
  • 1 dl sød chilisauce til servering
  • 1 stk lime i både
Fyld
  • 2 fed hvidløg presset
  • 2 spsk ingefær fintrevet
  • 1 tsk chiliflager el. mindre
  • 2 små gulerødder groftrevet
  • 3 stk forårsløg grofthakket
  • 400 g hakket svinekød
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk sesamolie el. anden olie
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 tsk rejepasta
  • 50 g glasnudler kogte
Pensling
  • 1 spsk Maizena
  • 0,5 dl lunt vand

Fremgangsmåde

Fyld
  1. Varm olie i en pande, når det er varmt, tilsætter du hvidløg, ingefær og chili. Steg det i et minut.
  2. Tilsæt de revne gulerødder og rør rundt et minut.
  3. Tilsæt nu det hakkede svinekød og steg, til det er blevet lyst.
  4. I mens koger du glasnudlerne efter anvisningen på posen.
  5. Tilsæt alle ingredienserne undtagen glasnudlerne og steg i ca. fem minutter.
  6. Bland glasnudlerne i kødfyldet og lad det køle ned.
Samling af forårsrullerne
  1. Når du skal samle forårsrullerne, skal du først blande kartoffelmel og lunt vand i et bæger. Herefter placerer du skållen med fyld, Maizenablandingen og forårsrullepladerne ved siden af hinanden.
  2. Tag en plade og vend den, så du har et hjørne mod dig. Placer to spiseskefulde fyld tæt på det hjørne og fold hjørnet henover fyldet som her.
    Dej til forårsruller
  3. Fold nu begge sider henover midten som vist på billedet her.
    Forårsrulle thai
  4. Nu ruller du fra bunden og op. Du skal gøre det temmelig fast, så der ikke er for meget luft i rullen.
  5. Den øverste trekant fugter du nu med Maizenavandet, som limer dejen fast. Og så har du en fin rulle som her.
    Rå forårsrulle
  6. Gentag processen med alle forårsrullerne, imens du varmer olien op i en gryde.
  7. Smid et stykke dej ned i olien for at se, om den er varm nok. Hvis dejen begynder at tage farve, så kan du friturestege forårsrullerne. Steg ca. fire af gangen og læg dem på et par stykker køkkenrulle, når de er har fået en god farve. Det tager ca. mellem 6-8 minutter at stege dem.
  8. Server dine thai forårsruller med sød chilisauce, limebåde og eventuelt sojasauce.

Næringsindhold

Kalorier85kcalKulhydrater6gProtein4gFedt5gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gKolesterol14mgNatrium240mgKalium87mgKostfibre0.3gSukker3gVitamin A868IUVitamin C1mgCalcium7mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Spis dine sprøde thai forårsruller med en god, sød chilisauce og eventuelt en sojasauce.

Du kan købe chilisauce i langt de fleste supermarkeder eller bruge denne opskrift på hjemmelavet chilisauce.

Forårsrulledej
Disse plader bruger jeg til at lave forårsruller med. De kan bruges både til thai, vietnamesiske og kinesiske forårsruller. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Her er flere opskrifter på lækre thairetter:

Fiskefrikadeller a la Thailand

Pad Thai med kylling

Panang karry med oksekød

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required