Thai beef salad er en nem salat, der anvendes som hovedret. Med flanksteak og inspireret af det thailandske køkken. Smagt til med blandt andet fish sauce.
Thai beef salad lyder ganske vist som en salat med bøf, men det er altså en hovedret.
Denne nemme thai beef salad er inspireret af det thailandske køkken, men jeg har rettet den lidt til efter danske forhold. Se mine bemærkninger længere nede.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på thai beef salad
Thai beef salad - bøfsalat med flanksteak og grønt
Ingredienser
- 1 flanksteak - på cirka 500 gram
- 3 spsk soja
- 2 tsk hvidløgspulver
- Salt
- 100 g blandet salat
- 1 bundt grønne asparges
- 1 lille agurk
- 150 g tomater - små
- 5 forårsløg
- 50 g peanuts
- 1 potte persille
- 3 spsk soja
- 1 spsk fishsauce
- 1 fed hvidløg - presset
- Lidt ingefær - reven
- 1 lime
- 3 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
- Jeg synes flanksteak er bedst til en thai beef salad, og du starter med at smøre kødet ind i soja. Krydr derefter med hvidløgspulver og salt. Lad hvile fem minutter.
- Steg eller grill kødet. På grillen er det ved en god og direkte varme, hvor flanksteaken får fem minutter på den ene side, vendes og får fem minutter mere på den anden. Meget nemt og simpelt. På panden er det ligeledes fem minutter på hver side.
- Knæk roden af de grønne asparges, og grill eller steg dem et par minutter. Skæres i mundrette stykker.
- Salat fordeles på et stort fad. Agurk halveres og midten skrabes ud med en ske. Skær agurken i mindre stykker. Tomater halveres og forårsløg snittes i tynde skiver. Persille hakkes fint.
- Vend det hele forsigtigt rundt på salatfadet, og drys peanuts over.
- Ingen thai beef salad uden kød, så fanksteaken skæres i tynde skiver på skrå og de fordeles over salaten.
- Rør dressingen sammen af soja, fishsauce, et presset fed hvidløg, lidt ingefær, saften fra en lime og lidt olivenolie.
- Hæld dressingen over bøfsalaten, og nu er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Se også mine opskrifter på:
Tips
Min opskrift er en fordansket version af den klassiske thailandske beef salad, og det skyldes blandt andet, at jeg er meget lidt glad for koriander. Undskyld.
Derfor er opskriften uden koriander, men i stedet med masser af persille. Er du mere glad for koriander tilsættes det i stedet - og mynte er i øvrigt også godt i bøfsalaten.
Omkring kødet, så plejer jeg at bruge flanksteak til den lækre thaisalat. Men du kan selvfølgelig bruge andre stykker kød, herunder tykstegsbøffer eller et stykke oksefilet.
Spørgsmål og svar
En klassisk og thailandsk salat med kød. Typisk oksekød, der skæres i tynde strimler. Her er det flanksteak.
Sagtens. Koriander hører normalt til i den thailandske bøfsalat, men erstat koriander med persille og mynte. Basilikum er også godt.
Jeg anvender normalt flanksteak til thai beef salad, men du kan også bruge tyksteg, oksefilet og andre udskæringer fra oksen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Marianne
Super lækker og nem salat.Mætter godt med en god flutes til👍😍
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Ja, det er en fantastisk ret, som også er rimelig nem at lave. Godt du er glad for den 🙂
Alt det bedste
Holger