Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Thai beef salad - bøfsalat med flanksteak og grønt

Thai beef salad - bøfsalat med flanksteak og grønt

thai beef salad
4.7 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
195
SHARES
FacebookMessenger195PinterestEmailSMS

Thai beef salad er en nem salat, der anvendes som hovedret. Med flanksteak og inspireret af det thailandske køkken. Smagt til med blandt andet fish sauce.

Thai beef salad lyder ganske vist som en salat med bøf, men det er altså en hovedret.

Denne nemme thai beef salad er inspireret af det thailandske køkken, men jeg har rettet den lidt til efter danske forhold. Se mine bemærkninger længere nede.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på thai beef salad

Thai beef salad - bøfsalat med flanksteak og grønt

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 19 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Thai beef salad er en nem salat, der anvendes som hovedret. Med flanksteak og inspireret af det thailandske køkken. Smagt til med blandt andet fish sauce.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 flanksteak (på cirka 500 gram)
  • 3 spsk soja
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • Salt
  • 100 g blandet salat
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 lille agurk
  • 150 g tomater (små)
  • 5 forårsløg
  • 50 g peanuts
  • 1 potte persille
  • 3 spsk soja
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • Lidt ingefær (reven)
  • 1 lime
  • 3 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Jeg synes flanksteak er bedst til en thai beef salad, og du starter med at smøre kødet ind i soja. Krydr derefter med hvidløgspulver og salt. Lad hvile fem minutter.
  2. Steg eller grill kødet. På grillen er det ved en god og direkte varme, hvor flanksteaken får fem minutter på den ene side, vendes og får fem minutter mere på den anden. Meget nemt og simpelt. På panden er det ligeledes fem minutter på hver side.
  3. Knæk roden af de grønne asparges, og grill eller steg dem et par minutter. Skæres i mundrette stykker.
  4. Salat fordeles på et stort fad. Agurk halveres og midten skrabes ud med en ske. Skær agurken i mindre stykker. Tomater halveres og forårsløg snittes i tynde skiver. Persille hakkes fint.
  5. Vend det hele forsigtigt rundt på salatfadet, og drys peanuts over.
  6. Ingen thai beef salad uden kød, så fanksteaken skæres i tynde skiver på skrå og de fordeles over salaten.
  7. Rør dressingen sammen af soja, fishsauce, et presset fed hvidløg, lidt ingefær, saften fra en lime og lidt olivenolie.
  8. Hæld dressingen over bøfsalaten, og nu er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier240kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Se også mine opskrifter på:

Bøf salat med oksetyksteg

Thaisuppe

Thai kylling

Tips

Min opskrift er en fordansket version af den klassiske thailandske beef salad, og det skyldes blandt andet, at jeg er meget lidt glad for koriander. Undskyld.

Derfor er opskriften uden koriander, men i stedet med masser af persille. Er du mere glad for koriander tilsættes det i stedet - og mynte er i øvrigt også godt i bøfsalaten.

Omkring kødet, så plejer jeg at bruge flanksteak til den lækre thaisalat. Men du kan selvfølgelig bruge andre stykker kød, herunder tykstegsbøffer eller et stykke oksefilet.

Spørgsmål og svar

Hvad er thai beef salad?

En klassisk og thailandsk salat med kød. Typisk oksekød, der skæres i tynde strimler. Her er det flanksteak.

Kan den laves uden koriander?

Sagtens. Koriander hører normalt til i den thailandske bøfsalat, men erstat koriander med persille og mynte. Basilikum er også godt.

Hvilket kød skal jeg bruge?

Jeg anvender normalt flanksteak til thai beef salad, men du kan også bruge tyksteg, oksefilet og andre udskæringer fra oksen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne skriver

    marts 20, 2021 at 6:58 pm

    Super lækker og nem salat.Mætter godt med en god flutes til👍😍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 21, 2021 at 8:45 am

      Hej Marianne
      Ja, det er en fantastisk ret, som også er rimelig nem at lave. Godt du er glad for den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required