• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Thai beef salad - bøfsalat med flanksteak og grønt

Thai beef salad - bøfsalat med flanksteak og grønt

thai beef salad
4.7 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
195
SHARES
FacebookMessenger195PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. maj 2022 - Udgivet: 21. juni 2019

Thai beef salad er en nem salat, der anvendes som hovedret. Med flanksteak og inspireret af det thailandske køkken. Smagt til med blandt andet fish sauce.

Thai beef salad lyder ganske vist som en salat med bøf, men det er altså en hovedret.

Denne nemme thai beef salad er inspireret af det thailandske køkken, men jeg har rettet den lidt til efter danske forhold. Se mine bemærkninger længere nede.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på thai beef salad

thai beef salad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Thai beef salad - bøfsalat med flanksteak og grønt

4.74 fra 19 stemmer
Thai beef salad er en nem salat, der anvendes som hovedret. Med flanksteak og inspireret af det thailandske køkken. Smagt til med blandt andet fish sauce.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 240
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 flanksteak - på cirka 500 gram
  • 3 spsk soja
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • Salt
  • 100 g blandet salat
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 lille agurk
  • 150 g tomater - små
  • 5 forårsløg
  • 50 g peanuts
  • 1 potte persille
  • 3 spsk soja
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 fed hvidløg - presset
  • Lidt ingefær - reven
  • 1 lime
  • 3 spsk olivenolie

Fremgangsmåde
 

  1. Jeg synes flanksteak er bedst til en thai beef salad, og du starter med at smøre kødet ind i soja. Krydr derefter med hvidløgspulver og salt. Lad hvile fem minutter.
  2. Steg eller grill kødet. På grillen er det ved en god og direkte varme, hvor flanksteaken får fem minutter på den ene side, vendes og får fem minutter mere på den anden. Meget nemt og simpelt. På panden er det ligeledes fem minutter på hver side.
  3. Knæk roden af de grønne asparges, og grill eller steg dem et par minutter. Skæres i mundrette stykker.
  4. Salat fordeles på et stort fad. Agurk halveres og midten skrabes ud med en ske. Skær agurken i mindre stykker. Tomater halveres og forårsløg snittes i tynde skiver. Persille hakkes fint.
  5. Vend det hele forsigtigt rundt på salatfadet, og drys peanuts over.
  6. Ingen thai beef salad uden kød, så fanksteaken skæres i tynde skiver på skrå og de fordeles over salaten.
  7. Rør dressingen sammen af soja, fishsauce, et presset fed hvidløg, lidt ingefær, saften fra en lime og lidt olivenolie.
  8. Hæld dressingen over bøfsalaten, og nu er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 240kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se også mine opskrifter på:

Bøf salat med oksetyksteg

Thaisuppe

Thai kylling

Tips

Min opskrift er en fordansket version af den klassiske thailandske beef salad, og det skyldes blandt andet, at jeg er meget lidt glad for koriander. Undskyld.

Derfor er opskriften uden koriander, men i stedet med masser af persille. Er du mere glad for koriander tilsættes det i stedet - og mynte er i øvrigt også godt i bøfsalaten.

Omkring kødet, så plejer jeg at bruge flanksteak til den lækre thaisalat. Men du kan selvfølgelig bruge andre stykker kød, herunder tykstegsbøffer eller et stykke oksefilet.

Spørgsmål og svar

Hvad er thai beef salad?

En klassisk og thailandsk salat med kød. Typisk oksekød, der skæres i tynde strimler. Her er det flanksteak.

Kan den laves uden koriander?

Sagtens. Koriander hører normalt til i den thailandske bøfsalat, men erstat koriander med persille og mynte. Basilikum er også godt.

Hvilket kød skal jeg bruge?

Jeg anvender normalt flanksteak til thai beef salad, men du kan også bruge tyksteg, oksefilet og andre udskæringer fra oksen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    marts 20, 2021 at 6:58 pm

    Super lækker og nem salat.Mætter godt med en god flutes til👍😍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 21, 2021 at 8:45 am

      Hej Marianne
      Ja, det er en fantastisk ret, som også er rimelig nem at lave. Godt du er glad for den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required