Her får du opskriften på den ægte napolitanske snack Tarallo. Prøv den til øl, vin eller drinks – den smager fantastisk
Har du været en tur i Napoli, er du helt sikkert stødt på den populære napolitanske snack Tarallo.
Den findes overalt i de farverige gader og smager fantastisk som en snack til eksempelvis øl.
Pretzel møder biscotti
Tarallo er en sprød brødsnack formet som en ring. Den er lavet af en sprød og salt dej fyldt med lækre ristede mandler - og så har den lidt bid fra sort peber.
Jeg kan bedst beskrive den som en blanding af smagen fra salte pretzel og konsistensen fra sprøde mandelfyldte biscotti.
Det lyder måske mærkeligt, men den smager simpelthen fantastisk!
Opskrift på italienske Tarallo
Tarallo – den perfekte snack fra Napoli
Ingredienser
- 25 gram gær
- 180 ml vand
- 500 gram hvedemel - Tipo 00
- 15 gram havsalt
- 5 gram friskkværnet peber - Sort
- 200 gram lard - (svinefedt)
- 150 gram mandler
Sådan gør du
- Opløs gæren i 100 ml af vandet. Kom 100 gram af melet i og rør sammen til en fordej. Lad denne hæve til den er dobbelt størrelse.
- Hak mandlerne og rist dem i ovnen ved 180 grader, til de har fået en smule farve.
- Når fordejen har hævet kommes resten af mel og vand, havsalt og peber i og det hele æltes godt sammen i nogle minutter.
- Kom herefter lard i og rør det godt ind i dejen.
- Tilsæt de ristede mandler og lad dejen hæve igen indtil den er dobbelt størrelse.
- Form dejen til lange pølser der er 18-20 cm lange og cirka 2 cm i diameter. Sno dejen en lille smule og saml enderne, så den danner en ring.
Bag dine Tarallo af to omgange for at få den rigtige sprødhed:
- Bag først i 25 minutter ved 170 grader og lad dem herefter afkøle.
- Bag dem derefter igen i 30 minutter ved 60 grader.
- Opbevar dine Tarallo i en tæt boks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Napolis studenterbrød
Oprindeligt blev Tarallo lavet af dejrester fra dagens bagning af gærbrød. Dejresterne blev tilsat fedtstof og mandler og formet til små ringe, der bages i ovnen.
Hemmeligheden er svinefedt, såkaldt lard, som giver en særlig smag og konsistens. Du kan dog også bruge smør, hvis du foretrækker det.
Den perfekte snack
I Napoli spises den som en snack til øl, drinks eller vin eller sammen med ost, oliven og andre små delikatesser.
Den sprøde konsistens med bid fra mandlerne giver sammen med den salte og let pebrede smag en utrolig lækker smagsoplevelse – hvorfor den også er en af de meste populære snacks i Napoli.
På en madtur til Napoli er det lykkedes mig at få fingre i opskriften på de ægte napolitanske Tarallo, så du selv kan lave de lækre snacks hjemme.
Tips og tricks
I stedet for svinefedtet, lard, kan du anvende smør. Smør indeholder dog kun 80% fedt (resten er vand), mens lard består af 100% fedt.
Du skal altså bruge lidt mere smør i opskriften, hvis du bruger det i stedet for lard. Brug derfor 240 gram smør i opskriften i stedet for 200 gram lard.
Og husk, at det er vigtigt at bruge tipo 00 hvedemel, hvis du vil have den helt rigtige konsistens.
Tipo 00 er finere malet end almindelig hvedemel, og giver den helt rigtige tekstur og sprødhed til din Tarallo.
Del dine ideer og tanker med os andre her: