Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Tarallo – den perfekte snack fra Napoli

Tarallo – den perfekte snack fra Napoli

I Napoli findes den lokale snack Tarallo alle steder. Den er sprød og smager salt og let pebret – og spises som en perfekt ledsager til øl, vin eller drinks. Foto: Charlotte Mithril.
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS

Her får du opskriften på den ægte napolitanske snack Tarallo. Prøv den til øl, vin eller drinks - den smager fantastisk

Har du været en tur i Napoli, er du helt sikkert stødt på den populære napolitanske snack Tarallo.

Den findes overalt i de farverige gader og smager fantastisk som en snack til eksempelvis øl.

Pretzel møder biscotti

Tarallo er en sprød brødsnack formet som en ring. Den er lavet af en sprød og salt dej fyldt med lækre ristede mandler - og så har den lidt bid fra sort peber.

Jeg kan bedst beskrive den som en blanding af smagen fra salte pretzel og konsistensen fra sprøde mandelfyldte biscotti.

Det lyder måske mærkeligt, men den smager simpelthen fantastisk!

Opskrift på italienske Tarallo

Tarallo - den perfekte snack fra Napoli

charlotte mithrilCharlotte Mithril
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 55 minutter min
Hævetid: 2 timer t
Samlet tid: 3 timer t 15 minutter min
Her får du opskriften på den ægte napolitanske snack Tarallo. Prøv den til øl, vin eller drinks - den smager fantastisk!
Antal: 4
Ret: Snack
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 180 ml vand
  • 500 g hvedemel Tipo 00
  • 15 g salt
  • 5 g friskkværnet peber Sort
  • 200 g lard (svinefedt)
  • 150 g mandler

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i 100 ml af vandet. Kom 100 gram af melet i og rør sammen til en fordej. Lad denne hæve til den er dobbelt størrelse.
  2. Hak mandlerne og rist dem i ovnen ved 180 grader, til de har fået en smule farve.
  3. Når fordejen har hævet kommes resten af mel og vand, havsalt og peber i og det hele æltes godt sammen i nogle minutter.
  4. Kom herefter lard i og rør det godt ind i dejen.
  5. Tilsæt de ristede mandler og lad dejen hæve igen indtil den er dobbelt størrelse.
  6. Form dejen til lange pølser der er 18-20 cm lange og cirka 2 cm i diameter. Sno dejen en lille smule og saml enderne, så den danner en ring.
Bag dine Tarallo af to omgange for at få den rigtige sprødhed:
  1. Bag først i 25 minutter ved 170 grader og lad dem herefter afkøle.
  2. Bag dem derefter igen i 30 minutter ved 60 grader.
  3. Opbevar dine Tarallo i en tæt boks.

Næringsindhold

Kalorier698kcalKulhydrater108gProtein23gFedt20gMættet fedt2gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.01gNatrium1469mgKalium570mgKostfibre11gSukker2gVitamin A2517IUVitamin C18mgCalcium245mgJern8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Napolis studenterbrød

Oprindeligt blev Tarallo lavet af dejrester fra dagens bagning af gærbrød. Dejresterne blev tilsat fedtstof og mandler og formet til små ringe, der bages i ovnen.

Hemmeligheden er svinefedt, såkaldt lard, som giver en særlig smag og konsistens. Du kan dog også bruge smør, hvis du foretrækker det.

Den perfekte snack

I Napoli spises den som en snack til øl, drinks eller vin eller sammen med ost, oliven og andre små delikatesser.

Den sprøde konsistens med bid fra mandlerne giver sammen med den salte og let pebrede smag en utrolig lækker smagsoplevelse - hvorfor den også er en af de meste populære snacks i Napoli.

På en madtur til Napoli er det lykkedes mig at få fingre i opskriften på de ægte napolitanske Tarallo, så du selv kan lave de lækre snacks hjemme.

Tips og tricks

I stedet for svinefedtet, lard, kan du anvende smør. Smør indeholder dog kun 80% fedt (resten er vand), mens lard består af 100% fedt.

Du skal altså bruge lidt mere smør i opskriften, hvis du bruger det i stedet for lard. Brug derfor 240 gram smør i opskriften i stedet for 200 gram lard.

Og husk, at det er vigtigt at bruge tipo 00 hvedemel, hvis du vil have den helt rigtige konsistens.

Tipo 00 er finere malet end almindelig hvedemel, og giver den helt rigtige tekstur og sprødhed til din Tarallo.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorthe skriver

    december 27, 2024 at 2:10 pm

    Jeg står lige midt i bagningen af disse snacks. Jeg vil bruge dem til Nytår.
    Men jeg syntes portionen virker voldsom stor. Så jeg er i tvivl om "Antal" er antal ringe eller antal personer.
    Jeg er ikke vant til at rejse i Italien, så jeg mangler lidt information om, om der skal 1 ring til pr. person, eller man deles om en ring.
    Og så mangler jeg også lidt viden om , hvordan de skal opbevares - koldt eller ved stuetemperatur, og hvor længe kan de holde sig.

    Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required