• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Tærte med hyldeblomst og hindbær

Tærte med hyldeblomst og hindbær

tærte med hyldeblomst og hindbær
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. juni 2023 - Udgivet:  9. juni 2023

Her får du opskriften på den lækreste tærte med hyldeblomst og hindbær. Den er lavet med hyldeblomstmousse og toppet med hindbær.

Tærte med hyldeblomst og hindbær er rigtig smagen af dansk sommer.

Den er lavet med en lækker tærtebund, som smøres med et lag mørk chokolade. Tærten fyldes med en skøn mousse af hyldeblomst og citron og pyntes på toppen med fine, friske hindbær.

Lyder det ikke lækkert?

Du kan lave hyldeblomstmoussen med hjemmelavet hyldeblomstsaft eller købe koncentreret saftevand i supermarkedet.

Se også: Desserter med hyldeblomster - 5 skønne opskrifter

Opskriften på tærte med hyldeblomst og hindbær er udviklet af Ellen Jensen.

Opskrift på tærte med hyldeblomst og hindbær

tærte med hyldeblomst og hindbær
Ellen Jensen

Tærte med hyldeblomst og hindbær

5 fra 2 stemmer
Her får du opskriften på den lækreste tærte med hyldeblomst og hindbær. Den er lavet med hyldeblomstmousse og toppet med hindbær.
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 598
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Mørdej
  • 0,5 vaniljestang
  • 70 g flormelis
  • 125 g smør - blødt
  • 250 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 spsk citronsaft
Chokolade
  • 100 g mørk chokolade
Hyldeblomstmousse
  • 3 blade husblas
  • 1 dl hyldeblomstsaft - koncentreret eller hjemmelavet
  • 3 spsk citronsaft
  • 1,5 dl piskefløde
  • 200 g creme fraiche - 38 procent

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave mørdejen til tærtebunden.
  2. Del vaniljestangen og skrab kernerne ud. Bland kernerne med flormelis.
  3. Kom flormelis, smør og mel i en skål og bland det sammen, så det ligner revet ost, og saml hurtigt dejen til den fast blød dej med æg og citronsaft. Det gøres lettest med fingrene.
  4. Læg dejen på køl i en halv time.
  5. Rul nu dejen ud til en cirkel, der er lidt større end din form. Du skal bruge en tærteform på cirka 25 centimeter.
  6. Smør tærteformen godt med lidt smør, og læg dejen her i. Den skal gå op over kanten. Jeg plejer at lade den være lidt ud over kanten og skærer den først pæn når den er bagt, men det kan også gøres inden.
  7. Prik bunden med en gaffel, så luften kan komme ud under bagningen.
  8. Bag din tærtebund ved 200 grader over- og undervarme i cirka 15 minutter til den er flot afbagt. Lad nu tærtebunden køle af.
  9. Mens tærtebunden køler, kan du smelte chokoladen. Hæld den smeltede chokolade ud over bunden og glat det ud.
  10. Mens chokoladen stivner, kan du lave fylde laves.
  11. Læg husblad i rigeligt koldt vand i 10 minutter.
  12. Kom hyldeblomstsaft og citron i en gryde og varm op til kogepunktet. Du kan bruge både hjemmelavet eller købt hyldeblomstsaft, det vigtigste er, at hyldeblomstsaften er koncentreret. Vrid husbladsen fri for vand og smelt den i den varme væske. Sæt til afkøling.
  13. Pisk nu fløden stiv og vend creme fraiche i. Når hyldeblomstsaften er afkølet (næsten kold) vendes den forsigtigt i flødeblandingen, og det hældes ovenpå chokoladen i tærten.
  14. Lad nu din tærte med hyldeblomst og hindbær stå i mindst 4 timer og gerne til næste dag.
  15. Nu kan du pynte kagen med hindbær og drysse med flormelis på toppen. Pynt med frugten og et drys flormelis. Og så er kagen klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 598kcalKulhydrater: 54gProtein: 9gFedt: 39gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 101mgNatrium: 190mgKalium: 206mgKostfibre: 3gSukker: 17gVitamin A: 934IUVitamin C: 1mgCalcium: 45mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens lave din tærte med hyldeblomst og hindbær dagen i forvejen og så lade den stå på køl, indtil du skal servere den. Vent også med at pynte den med hindbær til lige inden servering.

Se også: Hindbærgalette

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required