Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Tærte med hyldeblomst og hindbær

Tærte med hyldeblomst og hindbær

tærte med hyldeblomst og hindbær
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMS

Her får du opskriften på den lækreste tærte med hyldeblomst og hindbær. Den er lavet med hyldeblomstmousse og toppet med hindbær.

Tærte med hyldeblomst og hindbær er rigtig smagen af dansk sommer.

Den er lavet med en lækker tærtebund, som smøres med et lag mørk chokolade. Tærten fyldes med en skøn mousse af hyldeblomst og citron og pyntes på toppen med fine, friske hindbær.

Lyder det ikke lækkert?

Du kan lave hyldeblomstmoussen med hjemmelavet hyldeblomstsaft eller købe koncentreret saftevand i supermarkedet.

Se også: Desserter med hyldeblomster - 5 skønne opskrifter

Opskriften på tærte med hyldeblomst og hindbær er udviklet af Ellen Jensen.

Opskrift på tærte med hyldeblomst og hindbær

Tærte med hyldeblomst og hindbær

Ellen Jensen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t
Her får du opskriften på den lækreste tærte med hyldeblomst og hindbær. Den er lavet med hyldeblomstmousse og toppet med hindbær.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørdej
  • 0,5 vaniljestang
  • 70 g flormelis
  • 125 g smør blødt
  • 250 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 spsk citronsaft
Chokolade
  • 100 g mørk chokolade
Hyldeblomstmousse
  • 3 blade husblas
  • 1 dl hyldeblomstsaft koncentreret eller hjemmelavet
  • 3 spsk citronsaft
  • 1,5 dl piskefløde
  • 200 g creme fraiche 38 procent

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave mørdejen til tærtebunden.
  2. Del vaniljestangen og skrab kernerne ud. Bland kernerne med flormelis.
  3. Kom flormelis, smør og mel i en skål og bland det sammen, så det ligner revet ost, og saml hurtigt dejen til den fast blød dej med æg og citronsaft. Det gøres lettest med fingrene.
  4. Læg dejen på køl i en halv time.
  5. Rul nu dejen ud til en cirkel, der er lidt større end din form. Du skal bruge en tærteform på cirka 25 centimeter.
  6. Smør tærteformen godt med lidt smør, og læg dejen her i. Den skal gå op over kanten. Jeg plejer at lade den være lidt ud over kanten og skærer den først pæn når den er bagt, men det kan også gøres inden.
  7. Prik bunden med en gaffel, så luften kan komme ud under bagningen.
  8. Bag din tærtebund ved 200 grader over- og undervarme i cirka 15 minutter til den er flot afbagt. Lad nu tærtebunden køle af.
  9. Mens tærtebunden køler, kan du smelte chokoladen. Hæld den smeltede chokolade ud over bunden og glat det ud.
  10. Mens chokoladen stivner, kan du lave fylde laves.
  11. Læg husblad i rigeligt koldt vand i 10 minutter.
  12. Kom hyldeblomstsaft og citron i en gryde og varm op til kogepunktet. Du kan bruge både hjemmelavet eller købt hyldeblomstsaft, det vigtigste er, at hyldeblomstsaften er koncentreret. Vrid husbladsen fri for vand og smelt den i den varme væske. Sæt til afkøling.
  13. Pisk nu fløden stiv og vend creme fraiche i. Når hyldeblomstsaften er afkølet (næsten kold) vendes den forsigtigt i flødeblandingen, og det hældes ovenpå chokoladen i tærten.
  14. Lad nu din tærte med hyldeblomst og hindbær stå i mindst 4 timer og gerne til næste dag.
  15. Nu kan du pynte kagen med hindbær og drysse med flormelis på toppen. Pynt med frugten og et drys flormelis. Og så er kagen klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier598kcalKulhydrater54gProtein9gFedt39gMættet fedt24gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt1gKolesterol101mgNatrium190mgKalium206mgKostfibre3gSukker17gVitamin A934IUVitamin C1mgCalcium45mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens lave din tærte med hyldeblomst og hindbær dagen i forvejen og så lade den stå på køl, indtil du skal servere den. Vent også med at pynte den med hindbær til lige inden servering.

Se også: Hindbærgalette

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required