• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tacos med ananassalsa, svinekød og chilimayo

Tacos med ananassalsa, svinekød og chilimayo

Tacos med ananassalsa
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. september 2023 - Udgivet:  23. april 2021

Tacos med ananassalsa og karamelliseret svinekøds-strimler samt en hot chilimayo er en spise, man ikke kan få nok af. Her er opskriften.

Tacos med ananassalsa og karamelliseret svinekøds-strimler smager himmelsk, hvis man er vild med mexicansk mad.

Her får man både det syrlige fra ananas og lime, det søde og umami-smagen fra svinekødet og det stærke fra chilimayonnaisen.

Samtidig sørger de friske korianderblade for en lettere parfumeret smag. Er du en af dem, der ikke kan lide koriander, kan du hakke friske mynteblade i stedet.

Du kan både bruge tacoskaller og tortilla til denne opskrift. Jeg foretrækker de bløde majs-tortillaer, men det er smag og behag.

Opskrift på tacos med ananassalsa

Tacos med ananassalsa
Karen SenecaKaren Seneca

Tacos med ananassalsa, svinekød og chilimayo

5 fra 2 stemmer
Tacos med ananassalsa og karamelliseret svinekøds-strimler samt en hot chilimayo er en spise, man ikke kan få nok af. Her er opskriften.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 stk tortillas - små
  • 500 g koteletter - i strimler
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1 stk rød chili - frisk, hakket
  • 1 stk løg - hakket
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk vand
  • salt og friskkværnet peber
Ananassalsa
  • 0,5 ananas
  • 0,5 agurk
  • 1-2 dl koriander - grofthakket
  • 1 stk rødløg - finthakket
  • 2 spsk limesaft
  • flagesalt
Chilimayo
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 spsk chilisauce
  • 1 spsk vand
  • 0,5 tsk røget paprika

Fremgangsmåde
 

Ananassalsa
  1. Hak chilifrugten og rødløget fint. Hvis du ikke bryder dig om en stræk chilismag, kan du fjerne alle kernerne i den, før du kommer den i salsaen.
  2. Skær skræl af ananassen og del den i to halve, hvorefter du skærer den ene halvdel ud i tern. Er det en lille ananas, tager du den hele.
  3. Skær den halve agurk i små tern.
  4. Skyl korianderen og hak den meget groft.
  5. Bland det hele sammen med vand, limesaft og salt.
Chilimayo
  1. Bland mayonnaise med chilisauce, vand og røget paprika.
Svinekød i strimler
  1. Hak løget og chilifrugten, pres hvidløg. Steg det hele i en spsk. olie i to minutter.
  2. Skær koteletterne ud i fine strimler, kom dem på panden, rør rundt. Kom fishsauce ud over og steg kødstrimlerne med løgene, til kødet ikke er røde mere.
  3. Skru op for fuld varme. Bland sukker og vand sammen i en lille kop og hæld det over kødstrimlerne. Rør rundt i et minut og lad nu sukkeret karamellisere kødet - uden at røre.
  4. Kødet bliver lettere glinsende og rødbrunt. Smag på et stykke for at teste, om det er færdigt.
Servering af tacos med ananassalsa
  1. Varm tortillas pakket ind i stanniol i ovnen på 200 grader, kom først kødet i bunden, derefter salsaen og til sidst chilimayonnaisen. Top med koriander og eventuelt syltede rødløg. Se opskriften her.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til tacos og tortillas

Tortillas er oprindeligt lavet af majsmel, men de fleste vi kan få fat i herhjemme, er lavet på hvedemel.

Det giver en anderledes konsistens og smag, så hvis du kan finde majs-tortillas, vil jeg anbefale dig at købe dem.

Tacos betyder egentlig bare tortillas med fyld, hvor tortillaen er foldet på midten. Men herhjemme kender vi dem som de sprøde skaller, hvilket du sagtens kan bruge til denne opskrift.

Her har du flere tacos-opskrifter fra Madens Verden:

Fyldte tacoskåle i to forskellige versioner

5 fra 1 stemme
Fyldte tacoskåle er ekstra sjove at lave, når man selv laver skålene af tortillas. Her får opskrifter på to forskellige slags fyld.
Gå til opskrift
taco skåle

Fyld til tortilla og burritos

5 fra 2 stemmer
Se her hvordan du laver nemt fyld til tortilla. Det er mexicansk fastfood når det er bedst, og med et hjemmelavet taco krydderi.
Gå til opskrift
fyld til tortilla
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required