Tacos med ananassalsa og karamelliseret svinekøds-strimler samt en hot chilimayo er en spise, man ikke kan få nok af. Her er opskriften.
Tacos med ananassalsa og karamelliseret svinekøds-strimler smager himmelsk, hvis man er vild med mexicansk mad.
Her får man både det syrlige fra ananas og lime, det søde og umami-smagen fra svinekødet og det stærke fra chilimayonnaisen.
Samtidig sørger de friske korianderblade for en lettere parfumeret smag. Er du en af dem, der ikke kan lide koriander, kan du hakke friske mynteblade i stedet.
Du kan både bruge tacoskaller og tortilla til denne opskrift. Jeg foretrækker de bløde majs-tortillaer, men det er smag og behag.
Opskrift på tacos med ananassalsa
Tacos med ananassalsa, svinekød og chilimayo
Ingredienser
- 8 stk tortillas - små
- 500 g koteletter - i strimler
- 2 spsk fishsauce
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg - presset
- 1 stk rød chili - frisk, hakket
- 1 stk løg - hakket
- 3 spsk sukker
- 2 spsk vand
- salt og friskkværnet peber
Ananassalsa
- 0,5 ananas
- 0,5 agurk
- 1-2 dl koriander - grofthakket
- 1 stk rødløg - finthakket
- 2 spsk limesaft
- flagesalt
Chilimayo
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk chilisauce
- 1 spsk vand
- 0,5 tsk røget paprika
Fremgangsmåde
Ananassalsa
- Hak chilifrugten og rødløget fint. Hvis du ikke bryder dig om en stræk chilismag, kan du fjerne alle kernerne i den, før du kommer den i salsaen.
- Skær skræl af ananassen og del den i to halve, hvorefter du skærer den ene halvdel ud i tern. Er det en lille ananas, tager du den hele.
- Skær den halve agurk i små tern.
- Skyl korianderen og hak den meget groft.
- Bland det hele sammen med vand, limesaft og salt.
Chilimayo
- Bland mayonnaise med chilisauce, vand og røget paprika.
Svinekød i strimler
- Hak løget og chilifrugten, pres hvidløg. Steg det hele i en spsk. olie i to minutter.
- Skær koteletterne ud i fine strimler, kom dem på panden, rør rundt. Kom fishsauce ud over og steg kødstrimlerne med løgene, til kødet ikke er røde mere.
- Skru op for fuld varme. Bland sukker og vand sammen i en lille kop og hæld det over kødstrimlerne. Rør rundt i et minut og lad nu sukkeret karamellisere kødet - uden at røre.
- Kødet bliver lettere glinsende og rødbrunt. Smag på et stykke for at teste, om det er færdigt.
Servering af tacos med ananassalsa
- Varm tortillas pakket ind i stanniol i ovnen på 200 grader, kom først kødet i bunden, derefter salsaen og til sidst chilimayonnaisen. Top med koriander og eventuelt syltede rødløg. Se opskriften her.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips til tacos og tortillas
Tortillas er oprindeligt lavet af majsmel, men de fleste vi kan få fat i herhjemme, er lavet på hvedemel.
Det giver en anderledes konsistens og smag, så hvis du kan finde majs-tortillas, vil jeg anbefale dig at købe dem.
Tacos betyder egentlig bare tortillas med fyld, hvor tortillaen er foldet på midten. Men herhjemme kender vi dem som de sprøde skaller, hvilket du sagtens kan bruge til denne opskrift.
Her har du flere tacos-opskrifter fra Madens Verden:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: