Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Tilbehør › Syltedronningens lynsyltede gulerødder

Syltedronningens lynsyltede gulerødder

Lynsyltede gulerødder smager fantastisk i eksempelvis sandwich eller til smørrebrød. Og så er de nemme og hurtige at lave. Foto: Peter Bilde Fogh
Del gerne:
48
SHARES
FacebookMessenger48PinterestEmailSMS

Lynsyltede gulerødder er lette at lave og smager fantastisk som tilbehør til mange retter. Her får du Syltedronningens bedste opskrift.

Syltede rødløg og agurker kender vi, men her kommer en helt ny ide, som du ikke skal snyde dig selv for, nemlig lynsyltede gulerødder.

Som navnet antyder går det hurtigt at lave lynsyltede gulerødder. En simpel eddikelage tilberedes med gulerødder som er skåret tyndt i lange strimler. Alle kan være med her.

Råsyltning er en nem og hurtig metode som er særlig velegnet til grøntsager. Når vi råsylter forbliver råvaren sprød, fordi den ikke koger med i gryden.

Lynsyltede gulerødder har godt af at trække et par timer, men kan spises samme dag, som de laves. Lav små portioner lidt oftere, i stedet for en kæmpe portion, som står i mange uger.

I denne opskrift bruges chili for at give lidt ekstra til smagen. Vurder selv, hvor stærk du vil have dine lynsyltede gulerødder og brug den mængde, der passer til dine smagsløg. Husk at smage på chilien - der er stor forskel på styrken.

Ingredienser

2-3 gulerødder, ca. 150 gram
1,5 dl lagereddike
50 gram sukker
¼ - ½ rød chili, med kerner
Et nip salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skræl gulerødderne og skær/skræl dem derefter i strimler på langs med en kartoffelskræller.
  2. Skyl og hak chili fint.
  3. Varm eddike, sukker og salt i en gryde til sukkeret akkurat er smeltet. Køl lagen af i 5-10 minutter.
  4. Læg gulerodsstrimler og chili i et rent syltetøjsglas og overhæld med den afkølede lage.
  5. Luk glasset til med et rent låg og lad det trække 1-2 timer og gerne 1 dag i køleskabet.
  6. Bruges indenfor 3-5 dage, men kan holde sig længere. Opbevares på køl.

Servering

De lynsyltede gulerødder smager fantastisk i sandwich, prøv dem eksempelvis i denne opskrift:

Sandwich med kylling og karry

Brug dem også som tilbehør til chili con carne, eller som surt til smørrebrød, frikadeller og koteletter.

Syltedonningen Helena GraystonHelena Grayston er også kendt som Syltedronningen, og hun har startet virksomheden med samme navn. Syltedronningen producerer forskellige syltede produkter af højeste kvalitet. Helena er syltenørd og ekspert i syltning. Hun ønsker, at alle skal finde og opleve glæden ved at sylte og har skrevet flere bøger om syltning, fyldt med moderne og velsmagende sylteopskrifter. Helena formidler om syltning i et væld af opskrifter, igennem sine bøger, sin blog, syltekurser og foredrag. Læs mere om Syltedronningen på www.syltedronningen.dk

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lea skriver

    april 25, 2023 at 10:52 am

    Mangler der ikke vand i den lage?

    Svar
    • Mie Eggert Pedersen skriver

      januar 27, 2024 at 4:00 pm

      Nej, faktisk ikke, for det er en af Syltedronningens tre forskellige eddikelager - og i denne er der ikke vand! Mvh Mie

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.