Lynsyltede gulerødder er lette at lave og smager fantastisk som tilbehør til mange retter. Her får du Syltedronningens bedste opskrift.
Syltede rødløg og agurker kender vi, men her kommer en helt ny ide, som du ikke skal snyde dig selv for, nemlig lynsyltede gulerødder.
Som navnet antyder går det hurtigt at lave lynsyltede gulerødder. En simpel eddikelage tilberedes med gulerødder som er skåret tyndt i lange strimler. Alle kan være med her.
Råsyltning er en nem og hurtig metode som er særlig velegnet til grøntsager. Når vi råsylter forbliver råvaren sprød, fordi den ikke koger med i gryden.
Lynsyltede gulerødder har godt af at trække et par timer, men kan spises samme dag, som de laves. Lav små portioner lidt oftere, i stedet for en kæmpe portion, som står i mange uger.
I denne opskrift bruges chili for at give lidt ekstra til smagen. Vurder selv, hvor stærk du vil have dine lynsyltede gulerødder og brug den mængde, der passer til dine smagsløg. Husk at smage på chilien - der er stor forskel på styrken.
Ingredienser
2-3 gulerødder, ca. 150 gram
1,5 dl lagereddike
50 gram sukker
¼ - ½ rød chili, med kerner
Et nip salt
Fremgangsmåde
- Skyl og skræl gulerødderne og skær/skræl dem derefter i strimler på langs med en kartoffelskræller.
- Skyl og hak chili fint.
- Varm eddike, sukker og salt i en gryde til sukkeret akkurat er smeltet. Køl lagen af i 5-10 minutter.
- Læg gulerodsstrimler og chili i et rent syltetøjsglas og overhæld med den afkølede lage.
- Luk glasset til med et rent låg og lad det trække 1-2 timer og gerne 1 dag i køleskabet.
- Bruges indenfor 3-5 dage, men kan holde sig længere. Opbevares på køl.
Servering
De lynsyltede gulerødder smager fantastisk i sandwich, prøv dem eksempelvis i denne opskrift:
Brug dem også som tilbehør til chili con carne, eller som surt til smørrebrød, frikadeller og koteletter.
Helena Grayston er også kendt som Syltedronningen, og hun har startet virksomheden med samme navn. Syltedronningen producerer forskellige syltede produkter af højeste kvalitet. Helena er syltenørd og ekspert i syltning. Hun ønsker, at alle skal finde og opleve glæden ved at sylte og har skrevet flere bøger om syltning, fyldt med moderne og velsmagende sylteopskrifter. Helena formidler om syltning i et væld af opskrifter, igennem sine bøger, sin blog, syltekurser og foredrag. Læs mere om Syltedronningen på www.syltedronningen.dk
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lea
Mangler der ikke vand i den lage?
Mie Eggert Pedersen
Nej, faktisk ikke, for det er en af Syltedronningens tre forskellige eddikelager - og i denne er der ikke vand! Mvh Mie