• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Syltedronningens lynsyltede gulerødder

Syltedronningens lynsyltede gulerødder

Lynsyltede gulerødder smager fantastisk i eksempelvis sandwich eller til smørrebrød. Og så er de nemme og hurtige at lave. Foto: Peter Bilde Fogh
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. januar 2023 - Udgivet:  7. april 2020

Lynsyltede gulerødder er lette at lave og smager fantastisk som tilbehør til mange retter. Her får du Syltedronningens bedste opskrift.

Syltede rødløg og agurker kender vi, men her kommer en helt ny ide, som du ikke skal snyde dig selv for, nemlig lynsyltede gulerødder.

Som navnet antyder går det hurtigt at lave lynsyltede gulerødder. En simpel eddikelage tilberedes med gulerødder som er skåret tyndt i lange strimler. Alle kan være med her.

Råsyltning er en nem og hurtig metode som er særlig velegnet til grøntsager. Når vi råsylter forbliver råvaren sprød, fordi den ikke koger med i gryden.

Lynsyltede gulerødder har godt af at trække et par timer, men kan spises samme dag, som de laves. Lav små portioner lidt oftere, i stedet for en kæmpe portion, som står i mange uger.

I denne opskrift bruges chili for at give lidt ekstra til smagen. Vurder selv, hvor stærk du vil have dine lynsyltede gulerødder og brug den mængde, der passer til dine smagsløg. Husk at smage på chilien - der er stor forskel på styrken.

Ingredienser

2-3 gulerødder, ca. 150 gram
1,5 dl lagereddike
50 gram sukker
¼ - ½ rød chili, med kerner
Et nip salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skræl gulerødderne og skær/skræl dem derefter i strimler på langs med en kartoffelskræller.
  2. Skyl og hak chili fint.
  3. Varm eddike, sukker og salt i en gryde til sukkeret akkurat er smeltet. Køl lagen af i 5-10 minutter.
  4. Læg gulerodsstrimler og chili i et rent syltetøjsglas og overhæld med den afkølede lage.
  5. Luk glasset til med et rent låg og lad det trække 1-2 timer og gerne 1 dag i køleskabet.
  6. Bruges indenfor 3-5 dage, men kan holde sig længere. Opbevares på køl.

Servering

De lynsyltede gulerødder smager fantastisk i sandwich, prøv dem eksempelvis i denne opskrift:

Sandwich med kylling og karry

Brug dem også som tilbehør til chili con carne, eller som surt til smørrebrød, frikadeller og koteletter.

Syltedonningen Helena GraystonHelena Grayston er også kendt som Syltedronningen, og hun har startet virksomheden med samme navn. Syltedronningen producerer forskellige syltede produkter af højeste kvalitet. Helena er syltenørd og ekspert i syltning. Hun ønsker, at alle skal finde og opleve glæden ved at sylte og har skrevet flere bøger om syltning, fyldt med moderne og velsmagende sylteopskrifter. Helena formidler om syltning i et væld af opskrifter, igennem sine bøger, sin blog, syltekurser og foredrag. Læs mere om Syltedronningen på www.syltedronningen.dk

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lea

    april 25, 2023 at 10:52 am

    Mangler der ikke vand i den lage?

    Svar
    • Mie Eggert Pedersen

      januar 27, 2024 at 4:00 pm

      Nej, faktisk ikke, for det er en af Syltedronningens tre forskellige eddikelager - og i denne er der ikke vand! Mvh Mie

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her