Her får du min opskrift på stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter. En nem og hurtig aftensmad på 30 min. med lækkert tilbehør.
Stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter er en dejlig hverdagsret, som du kan lave færdig på omkring 30 minutter.
Her steges kyllingebrystfileter i lidt smør, og de får dermed den perfekte stegeskorpe, og kødet serveres sammen med den cremede flødesovs.
Retten kan også serveres med eks. pasta eller stegte kartofler, og ærter kan også udskiftes med bønner eller andet grønt.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Vild med kylling? Så prøv også disse retter:
Chili con kylling - lækker chiliret med bønner og ris
Kylling med baconsvøb og champignon sauce
Kyllingemix med pommes frites og broccoli
Opskrift på stegt kyllingebryst med flødesovs
Stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter
Ingredienser
Pandestegt kylling
- 4 stk. kyllingebryst
- smør - til stegning
- salt og friskkværnet peber
Flødesovs
- 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
- 1 dl vand
- 1 spsk fond - koncentreret, høns eller kalv
- 4 dl fløde
- 1 tsk sennep
- 1 bundt estragon - hakkes groft
- 1 citron - lidt citronsaft
- 1 tsk sukker
Ris
- ris - til fire personer
Ærter
- 500 g ærter - dampes kort
Fremgangsmåde
- Ris koges i saltet vand som anvist på pakken. Du kan også tilsætte en bouillonterning til kogning af ris.
- Ærter dampes kort i saltet vand, og derefter tilsættes koldt vand i gryden. Lad stå et minut iog hæld derefter vandet fra.
- Varm en pande op ved en god varme, og kom et par gode klatter smør på. Når smørret er brust af, lægges kyllingebrystfileterne på. Stegt kyllingebryst skal have cirka 4-5 minutter på hver side, og smørret er med til at give den rigtige stegeskorpe. Lægges til side på en tallerken, og krydres med salt og friskkværnet peber.
- Stil panden tilbage på kogepladen, og kom forårsløg ved. Lad det svitse ganske kort, og tilsæt derefter vand og koncentreret fond. Du kan også bruge en alm, bouillonterning. Lad det koge op.
- Derefter kommes fløden ved, og den får lov til at creme lidt ind. Tilsæt sennep og hakket estragon, og der smages til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Kom også gerne en teskefuld sukker ved som smagsforstærker.
- Inden servering af stegt kyllingebryst med flødesovs lægges de stegte kyllingefileter tilbage i flødesovsen, og varmes kort med igen. Drys med lidt mere estragon.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter serveres straks, og det er en meget familievenlig ret.
Mangler du mere inspiration til retter med kylling? Så finder du alle vore lækre kyllingeopskrifter her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: