Indhold
Stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt forårsløg i tynde skiver
- 1 dl vand
- 1 spsk fond koncentreret, høns eller kalv
- 4 dl fløde
- 1 tsk sennep
- 1 bundt estragon hakkes groft
- 1 citron lidt citronsaft
- 1 tsk sukker
- ris til fire personer
- 500 g ærter dampes kort
Fremgangsmåde
- Ris koges i saltet vand som anvist på pakken. Du kan også tilsætte en bouillonterning til kogning af ris.
- Ærter dampes kort i saltet vand, og derefter tilsættes koldt vand i gryden. Lad stå et minut iog hæld derefter vandet fra.
- Varm en pande op ved en god varme, og kom et par gode klatter smør på. Når smørret er brust af, lægges kyllingebrystfileterne på. Stegt kyllingebryst skal have cirka 4-5 minutter på hver side, og smørret er med til at give den rigtige stegeskorpe. Lægges til side på en tallerken, og krydres med salt og friskkværnet peber.
- Stil panden tilbage på kogepladen, og kom forårsløg ved. Lad det svitse ganske kort, og tilsæt derefter vand og koncentreret fond. Du kan også bruge en alm, bouillonterning. Lad det koge op.
- Derefter kommes fløden ved, og den får lov til at creme lidt ind. Tilsæt sennep og hakket estragon, og der smages til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Kom også gerne en teskefuld sukker ved som smagsforstærker.
- Inden servering af stegt kyllingebryst med flødesovs lægges de stegte kyllingefileter tilbage i flødesovsen, og varmes kort med igen. Drys med lidt mere estragon.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på stegt kyllingebryst med flødesovs
Stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter er en dejlig hverdagsret, som du kan lave færdig på omkring 30 minutter.
Her steges kyllingebrystfileter i lidt smør, og de får dermed den perfekte stegeskorpe, og kødet serveres sammen med den cremede flødesovs.
Retten kan også serveres med eks. pasta eller stegte kartofler, og ærter kan også udskiftes med bønner eller andet grønt.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Vild med kylling? Så prøv også disse retter:
Chili con kylling - lækker chiliret med bønner og ris
Kylling med baconsvøb og champignon sauce
Kyllingemix med pommes frites og broccoli
Tips
Stegt kyllingebryst med flødesovs, ris og ærter serveres straks, og det er en meget familievenlig ret.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Comments
No Comments