Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Spøgelses-småkager - søde gys til Halloween

Spøgelses-småkager - søde gys til Halloween

Spøgelses-småkager
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS

Spøgelses-småkager er uhyggelig fine at servere til Halloween. Bag dem selv eller sammen med børn, som vil elske at dekorere dem.

Spøgelses-småkager ser dekorative ud på ethvert Halloween-bord. Og så smager de også godt.

Selve arbejdstiden er kort, men dejen skal helst hvile i køleskabet mindst en halv time, inden du ruller den, for så er det lettere at lave skarpe kanter med udstikkeren.

Glasuren er tilsat pasteuriseret æggehvide, for det giver en dækkende glasur, og det er nemt at arbejde med, når du dekorerer. Og så er der ellers frit slag i forhold til dekorationen.

Bemærk, at antal afhænger af, hvor stor din kageudstikker er. Min er temmelig stor.

Opskrift på spøgelses-småkager

Spøgelses-småkager

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Spøgelses-småkager er uhyggelig fine at servere til Halloween. Bag dem selv eller sammen med børn, som vil elske at dekorere dem.
Antal: 20 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Halloweensmåkager
  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk citronskal revet, kan udelades
  • 1 medium æg
Glasur
  • 200 g flormelis
  • 1 stk æggehvide pasteuriseret
  • 1 tsk citronsaft
  • sort konditorfarve el. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Bland smør og mel med en stavblender eller i en foodprocessor.
  2. Hæld sukker, vaniljesukker og revet citronskal i dejen og rør rundt. Citronskallen kan udskiftes med for eks. kardemomme.
  3. Rør ægget i og tilføj eventuelt mere mel. Dejen skal samle sig til en fast, fugtig dej, som du kan komme i køleskabet en halv time før udstikning.
  4. Varm ovnen op til 200 grader.
  5. Rul dejen ud til den ønskede tykkelse på et meldrysset bord . Udstik spøgelserne med en kageudstikker og placer dem forsigtigt på bageplader beklædt med bagepapir.
  6. Bag spøgelses-småkager i 7-9 minutter. De skal ud af ovnen, når de får farve i kanten. Sæt dem på en rist og lad dem køle helt ned, før du pynter dem.
  7. Bland nu flormelis med citronsaft og æggehvide. Pisk det godt sammen og kom glasur på kagerne. Du kan tegne en kant hele vejen rundt og fylde glasur i midten for et pænere resultat.
  8. Når den hvide glasur er størknet, kommer du lidt sort farve i glasuren og tegner ansigt på de uhyggelige småkager.

Næringsindhold

Kalorier135kcalKulhydrater23gProtein1gFedt4gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.2gKolesterol19mgNatrium36mgKalium16mgKostfibre0.3gSukker15gVitamin A137IUVitamin C0.2mgCalcium4mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Opskriften på spøgelses-småkager kan naturligvis også bruges som en grundopskrift til alle mulige andre former og lejligheder.

Brug de kageudstikkere, du har eller kan få fat i. Tilsæt orange farve til glasuren, hvis du hellere vil lave græskarformede småkager til Halloween.

Eller gem opskriften til jul, hvor du kan lave de fineste julehjerter eller juletræer.

Se andre uhyggelige Halloween-opskrifter:

Lækre boller formet som græskar

Heksefingre - uhyggelige småkager

Sprøde marengsspøgelser

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required