Spinatbrød eller twisters med spinat og ost. Kald dem hvad du vil, men prøv endelig disse lækre og nemme brød med spinat. Gode til madpakken eller picnic.
Spinatbrød er absolut brød, som de fleste vil elske.
Det er skønne twisters, der laves med spinat og ost, og så er de altså ret nemme at bage.
Du kan bruge dem til en pastasalat, til madpakken eller når du tager på picnic i skoven eller ved stranden.
Kort sagt er disse spinatbrød bare altid et hit, og så er spinat jo super sundt.
Opskriften giver 20 stk.
Opskrift på spinatbrød
Spinatbrød - nem opskrift på snoede brød med spinat
Ingredienser
- 1 pakke gær - 50 gram
- 1 æg
- 75 g smør
- 2½ dl koldt vand
- ½ tsk. salt
- 200 g fint italiensk mel
- 250 g hvedemel - måske lidt mere
Fyld
- 250 g spinat - frosset, optøet og godt afdryppet
- 1 løg - fintrevet
- 2 fed hvidløg - presset
- ½ tsk. groft salt
- friskkværnet peber
- 1 tsk. timian
- ½ dl. emmentaler - revet
- 1 deciliter parmesan - revet parmesanost
- 1 æg - til pensling
Sådan gør du
- Smelt smørret. Smuldr gæren i en skål og hæld det smeltede smør ved. Kom det kolde vand ned i og opløs gæren i væsken.
- Tilsæt salt og æg, rør godt.
- Kom det meste af melet i, rør rundt og hæld det så ud på bordet så det kan æltes. Tilsæt så meget mel, at dejen æltes smidig og glat.
- Lad dejen hvile lunt og tildækket i ½ time.
- Optø spinaten i microovn, i en beholder med låg (lidt vand i bunden), ca. 3-3½ minut. Lad spinaten afdryppe godt, pres evt. mere vand ud med en ske.
- Bland med de øvrige ingredienser til fyldet.
- Når dejen er hævet, deles den i 2 og hver del æltes let.
- Rullet ud på et mel drysset bord til en aflang plade.
- Halvdelen af fyldet kommes på den ene halvdel og den anden halvdel foldes over. Siderne trykkes godt sammen.
- Del de i 10 stykker og sno hvert stykke 2 gange om midten. Læg på bageplade og lad det hæve tildækket og lunt i endnu 15 minutter. Forsæt med den anden halvdel.
- Pensles med letsammenpisket æg og bages ved 225 grader i ca. 15-20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
De færdigbagte spinatbrød afkøles på en bagerist.
Disse brød med spinat og ost er gode til mad, i madpakken og til en picnictur i skoven eller ved stranden.
Se også disse lækre brødopskrifter:
Bente Klüver
Jeg har prøvet opskriften kun med spinat feta og flagesalt. Super til supper tapas og oste anretning 😋👍😋