• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad (LCHF)

Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad (LCHF)

billederesultat med spidskål og tomater i fad
Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad er lækkert tilbehør til retter med kød, og er god som kost i forbindelse med LCHF. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  9. august 2020

Del gerne:
710
SHARES
FacebookMessenger710PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se her hvordan du laver spidskål og blomkål med tomater i fløde fad. Opskriften er næsten som flødekartofler - men uden kartofler.
  2. Opskrift på spidskål og blomkål i fad
  3. Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad (LCHF)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Hvad er LCHF?
Gå til opskrift

Se her hvordan du laver spidskål og blomkål med tomater i fløde fad. Opskriften er næsten som flødekartofler - men uden kartofler.

Denne ret med spidskål og blomkål med tomater i fløde fad skal du virkelig prøve. Det smager super godt, er nem at lave og er virkelig godt tilbehør til mange retter med kød.

Det er en anderledes udgave af de klassiske flødekartofler, men det smager faktisk meget hen ad flødekartoflerne. Dog altså uden kartoflerne.

Derfor er retten også anvendelig hvis du lever efter LCHF.

Du kan eventuelt skifte fløden ud med den mere magre madlavningsfløde.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på spidskål og blomkål i fad

billederesultat med spidskål og tomater i fad

Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad (LCHF)

Se her hvordan du laver spidskål og blomkål med tomater i fløde fad. Opskriften er næsten som flødekartofler - men uden kartofler.
Bedømmelse
4.7 fra 43 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 stort blomkål
  • 1 spidskål
  • 4 blommetomater
  • 5 dl fløde
  • 1 tsk oregano
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Find et ildfast fad frem og et stykke sølvpapir.
  • Fjern bladene på blomkålen, og skær den i tynde skiver. Fordel halvdelen i fadet.
  • Spidskålen snittes i tynde strimler fra den spidse ende, og halvdelen fordeles over blomkålen i fadet. Klem det let sammen, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Derefter fordeles resten af blomkålen og til sidst den resterende del af spidskålen. Krydr igen med lidt salt og peber.
  • Hæld fløden i fadet.
  • Skær blommetomaterne i skiver, og fordel dem i ét lag over fadet, og drys lidt oregano over. Eventuelt også lidt salt.
  • Beklæd fadet med sølvpapir, og luk det helt tæt i siderne.
  • Bag fadet med grøntsagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have en time. Men efter 40 minutter pilles sølvpapiret af, og grøntsagerne bages færdige uden sølvpapir de sidste 20 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
290
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad er som sagt glimrende som LCHF kost, hvor du jo blandt andet skal undgå kartofler.

Hvad er LCHF?

LCHF er en forkortelse for Low Carb High Fat, og hvor kosten altså indeholder færre kulhydrater og mere fedt.

Det betyder blandt andet, at man spiser kød med fedt, gerne piskefløde (også smør) og mange grøntsager.

Til gengæld undgår man korn af råvarer, der er baseret på korn. Det vil altså sige et fravalg af brød, pasta, men også sukker - og øl. Der er jo er fremstillet af korn.

Om det virker? Det er op til dig. Videnskaben er delt, så svaret er ikke entydigt.

Personligt synes jeg man skal spise en sund og varieret kost, hvor man ikke bliver for religiøs med fra- og tilvalg af bestemte produkter. Men det er jo op til dig selv.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. tage

    oktober 20, 2019 at 5:17 pm

    Kan du ikke lave en lidt printervenlig udgave. VH tage

    Svar
  2. Suzan Pinarbasi

    marts 08, 2019 at 6:17 pm

    Hej.
    Jeg er først lige begyndt på lchf kur...eller keto kur.....ved ikke om det hjælper med kiloene men jeg gir det da lige en chance....man høre jo succeshistorier hvor folk har tabt sig meget indenfor et år....men om det er rigtigt finder jeg ud af om nogle måneder eller et år....Jeg vil nok prøve at lave denne ret med spidskål blomkål i tomat...det lyder lækkert men vil nok ikke bruge rigtig fløde...men den lette madlavningsfløde...
    Og så undgår jeg altså at spise de ca. 70% fedt...
    Der er bare nogle ting jeg ikke kan lide...

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required