Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad (LCHF)

Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad (LCHF)

billederesultat med spidskål og tomater i fad
4.7 fra 43 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
713
SHARES
FacebookMessenger713PinterestEmailSMS

Se her hvordan du laver spidskål og blomkål med tomater i fløde fad. Opskriften er næsten som flødekartofler - men uden kartofler.

Denne ret med spidskål og blomkål med tomater i fløde fad skal du virkelig prøve. Det smager super godt, er nem at lave og er virkelig godt tilbehør til mange retter med kød.

Det er en anderledes udgave af de klassiske flødekartofler, men det smager faktisk meget hen ad flødekartoflerne. Dog altså uden kartoflerne.

Derfor er retten også anvendelig hvis du lever efter LCHF.

Du kan eventuelt skifte fløden ud med den mere magre madlavningsfløde.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på spidskål og blomkål i fad

Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad (LCHF)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 43 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Se her hvordan du laver spidskål og blomkål med tomater i fløde fad. Opskriften er næsten som flødekartofler - men uden kartofler.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stort blomkål
  • 1 spidskål
  • 4 blommetomater
  • 5 dl fløde
  • 1 tsk oregano
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Find et ildfast fad frem og et stykke sølvpapir.
  2. Fjern bladene på blomkålen, og skær den i tynde skiver. Fordel halvdelen i fadet.
  3. Spidskålen snittes i tynde strimler fra den spidse ende, og halvdelen fordeles over blomkålen i fadet. Klem det let sammen, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Derefter fordeles resten af blomkålen og til sidst den resterende del af spidskålen. Krydr igen med lidt salt og peber.
  5. Hæld fløden i fadet.
  6. Skær blommetomaterne i skiver, og fordel dem i ét lag over fadet, og drys lidt oregano over. Eventuelt også lidt salt.
  7. Beklæd fadet med sølvpapir, og luk det helt tæt i siderne.
  8. Bag fadet med grøntsagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have en time. Men efter 40 minutter pilles sølvpapiret af, og grøntsagerne bages færdige uden sølvpapir de sidste 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier290kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad er som sagt glimrende som LCHF kost, hvor du jo blandt andet skal undgå kartofler.

Hvad er LCHF?

LCHF er en forkortelse for Low Carb High Fat, og hvor kosten altså indeholder færre kulhydrater og mere fedt.

Det betyder blandt andet, at man spiser kød med fedt, gerne piskefløde (også smør) og mange grøntsager.

Til gengæld undgår man korn af råvarer, der er baseret på korn. Det vil altså sige et fravalg af brød, pasta, men også sukker - og øl. Der er jo er fremstillet af korn.

Om det virker? Det er op til dig. Videnskaben er delt, så svaret er ikke entydigt.

Personligt synes jeg man skal spise en sund og varieret kost, hvor man ikke bliver for religiøs med fra- og tilvalg af bestemte produkter. Men det er jo op til dig selv.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rose skriver

    september 08, 2025 at 8:55 pm

    Det smager fantastisk godt! Jeg brugte madfløde 8%, og det blev meget lækkert 🙂

    Svar
  2. tage skriver

    oktober 20, 2019 at 5:17 pm

    Kan du ikke lave en lidt printervenlig udgave. VH tage

    Svar
  3. Suzan Pinarbasi skriver

    marts 08, 2019 at 6:17 pm

    Hej.
    Jeg er først lige begyndt på lchf kur...eller keto kur.....ved ikke om det hjælper med kiloene men jeg gir det da lige en chance....man høre jo succeshistorier hvor folk har tabt sig meget indenfor et år....men om det er rigtigt finder jeg ud af om nogle måneder eller et år....Jeg vil nok prøve at lave denne ret med spidskål blomkål i tomat...det lyder lækkert men vil nok ikke bruge rigtig fløde...men den lette madlavningsfløde...
    Og så undgår jeg altså at spise de ca. 70% fedt...
    Der er bare nogle ting jeg ikke kan lide...

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required