• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad (LCHF)

Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad (LCHF)

billederesultat med spidskål og tomater i fad
4.7 fra 43 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
713
SHARES
FacebookMessenger713PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  9. august 2020

Indhold

  1. Se her hvordan du laver spidskål og blomkål med tomater i fløde fad. Opskriften er næsten som flødekartofler - men uden kartofler.
  2. Opskrift på spidskål og blomkål i fad
  3. Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad (LCHF)
  4. Tips
  5. Hvad er LCHF?

Se her hvordan du laver spidskål og blomkål med tomater i fløde fad. Opskriften er næsten som flødekartofler - men uden kartofler.

Denne ret med spidskål og blomkål med tomater i fløde fad skal du virkelig prøve. Det smager super godt, er nem at lave og er virkelig godt tilbehør til mange retter med kød.

Det er en anderledes udgave af de klassiske flødekartofler, men det smager faktisk meget hen ad flødekartoflerne. Dog altså uden kartoflerne.

Derfor er retten også anvendelig hvis du lever efter LCHF.

Du kan eventuelt skifte fløden ud med den mere magre madlavningsfløde.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på spidskål og blomkål i fad

billederesultat med spidskål og tomater i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad (LCHF)

4.70 fra 43 stemmer
Se her hvordan du laver spidskål og blomkål med tomater i fløde fad. Opskriften er næsten som flødekartofler - men uden kartofler.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 290
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stort blomkål
  • 1 spidskål
  • 4 blommetomater
  • 5 dl fløde
  • 1 tsk oregano
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Find et ildfast fad frem og et stykke sølvpapir.
  2. Fjern bladene på blomkålen, og skær den i tynde skiver. Fordel halvdelen i fadet.
  3. Spidskålen snittes i tynde strimler fra den spidse ende, og halvdelen fordeles over blomkålen i fadet. Klem det let sammen, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Derefter fordeles resten af blomkålen og til sidst den resterende del af spidskålen. Krydr igen med lidt salt og peber.
  5. Hæld fløden i fadet.
  6. Skær blommetomaterne i skiver, og fordel dem i ét lag over fadet, og drys lidt oregano over. Eventuelt også lidt salt.
  7. Beklæd fadet med sølvpapir, og luk det helt tæt i siderne.
  8. Bag fadet med grøntsagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have en time. Men efter 40 minutter pilles sølvpapiret af, og grøntsagerne bages færdige uden sølvpapir de sidste 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 290kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Spidskål og blomkål med tomater i fløde fad er som sagt glimrende som LCHF kost, hvor du jo blandt andet skal undgå kartofler.

Hvad er LCHF?

LCHF er en forkortelse for Low Carb High Fat, og hvor kosten altså indeholder færre kulhydrater og mere fedt.

Det betyder blandt andet, at man spiser kød med fedt, gerne piskefløde (også smør) og mange grøntsager.

Til gengæld undgår man korn af råvarer, der er baseret på korn. Det vil altså sige et fravalg af brød, pasta, men også sukker - og øl. Der er jo er fremstillet af korn.

Om det virker? Det er op til dig. Videnskaben er delt, så svaret er ikke entydigt.

Personligt synes jeg man skal spise en sund og varieret kost, hvor man ikke bliver for religiøs med fra- og tilvalg af bestemte produkter. Men det er jo op til dig selv.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. tage

    oktober 20, 2019 at 5:17 pm

    Kan du ikke lave en lidt printervenlig udgave. VH tage

    Svar
  2. Suzan Pinarbasi

    marts 08, 2019 at 6:17 pm

    Hej.
    Jeg er først lige begyndt på lchf kur...eller keto kur.....ved ikke om det hjælper med kiloene men jeg gir det da lige en chance....man høre jo succeshistorier hvor folk har tabt sig meget indenfor et år....men om det er rigtigt finder jeg ud af om nogle måneder eller et år....Jeg vil nok prøve at lave denne ret med spidskål blomkål i tomat...det lyder lækkert men vil nok ikke bruge rigtig fløde...men den lette madlavningsfløde...
    Og så undgår jeg altså at spise de ca. 70% fedt...
    Der er bare nogle ting jeg ikke kan lide...

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required