Spanske kager med kanel, citronskal og olivenolie er sprøde udenpå og bløde indeni. Her er opskriften på lækkerbiskner fra Andalusien.
Spanske kager fra Andalusien med en mild olivenolie og duftende kanel samt citronskal. Lyder det ikke lækkert?
Disse kager hedder Torta de leche, som bedst kan oversættes til mælkekager. Det skyldes selvfølgelig, at der er mælk i, men samtidig er det en reference til, at kagerne er ret lyse.
Opskriften er udviklet af Maca Garzón Curbelo, der står bag Instagramprofilen @enfarverigbid, og vi har fået lov til at dele den med jer.
Der bliver seks temmelig store kager af denne portion dej, men da det er meningen, man brækker dem over i to og deler, skal der kun laves seks kager.
Det tager ikke lang tid at mikse dejen sammen, så på 20 minutter kan du nå at lave duftende spanske kager uden besvær.
Husk at bruge en god jomfruolivenolie, da den også er en vigtig del af kagerne.
Opskrift på spanske kager Torta de leche
Spanske kager: Opskrift på Tortas de leche
Ingredienser
- 2 æg
- 100 g sukker
- 200 ml mælk
- 100 ml olivenolie
- 220 g hvedemel
- 16 g bagepulver
- 1 tsk kanel
- revet citronskræl
- flormelis
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Adskil æggehviderne fra æggeblommerne.
- Bland æggehviderne, indtil de er stive.
- Bland æggeblommerne, 100 gram sukker, revet citronskræl, 200 ml mælk og de 100 ml ekstra jomfruolivenolie i en skål ved hjælp af et piskeris.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver og kanel.
- Tilsæt langsomt æggehviderne til blandingen.
- Lav seks kager i samme størrelse på en bradepande med bagepapir og bag dem i 12 minutter.
- Efter kagerne er kølet af, pynt dem da med lidt flormelis.
Få tilsendt opskriften på mail
Hvis du er i bagehumør, kan du også prøve at bage en af disse kager fra andre himmelstrøg.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: