Spaghetti i jomfruhummersauce, eller spaghetti al sugo di scampi, er en fantastisk lækker ret fra det italienske køkken. Her får du opskriften direkte fra Enzo & C.
Spaghetti i jomfruhummersauce er en delikat og raffineret ret, der både er smuk og velsmagende.
De vigtigste ingredienser i retten med det italienske navn 'Spaghetti al sugo di scampi' er friske jomfruhummere, solmodne cherrytomater og hvidvin. Hvis man kan lide begge dele, er det svært ikke at blive vild med retten.
Jomfruhummeres smag er så fin, at det er synd at bruge for mange ingredienser og krydderier i en ret med dem. Og italienerne har altid vidst, hvordan de fik råvarer til at blomstre uden at overgøre det.
Således også i denne udgave af spaghetti i jomfruhummersauce. Retten er udviklet af den italienske restaurant Enzo & C, og vi er glade for, at vi har fået lov til at dele opskriften med jer.
Spaghetti i jomfruhummersauce
Spaghetti i jomfruhummersauce
Ingredienser
- 20 stk jomfruhummerhaler
- 4 stk jomfruhummere
- 2 spsk hakket persille
- ½ fed hvidløg
- ½ dl olivenolie - italiensk
- ½ glas hvidvin
- 1 dl god fiskefond
- 400 g cherrytomater - solmodne
Fremgangsmåde
- Fjern tarmen fra jomfruhummerne. Det er nemmest at klippe oppe i toppen.
- Smid hvidløg i halvdelen af olivenolien i en sauterpande.
- Tilsæt jomfruhummerhallerne og de hele jomfruhummere. Steg i få minutter.
- Tilsæt hvidvin, damp den af (høj temperatur).
- Tilsæt cherrytomater og fiskefond. Lad det simre i fem minutter og sluk for varmen.
- Smag til med salt.
- I mellemtiden har du kogt pastaen meget al dente, fordi de sidste minutter af kogningen sker i saucen.
- Tag jomfruhummerhaler og de hele jomfruhummere af, dæk dem til og hold dem varme.
- Tilsæt pastaen i saucen og persille - gem lidt persille til anretningen - smag til med peber og resten af olivenolien.
- Anret din spaghetti i jomfruhummersauce på fire tallerkener. Læs halerne på toppen og en hel jomfruhummer øverst. Drys med persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Fakta om hummeren
Hummeren er et krebsdyr med ti ben, der lever på to til 50 meters dybde. Dens klosakse har forskellige størrelser, da den bruger de forreste klosakse til at knuse smådyr med og de mindre til at føre maden op til munden.
Typisk vil en danskfanget, sort hummer typisk være 30-35 cm. lang og veje 600-700 gram ifølge Skaldyrcenter.dk. En jomfruhummer bliver højst 25 cm. lang og dens kød har en finere konsistens end dens større fætter.
Jomfruhummeren er lyserød, og dens klosakse har samme størrelse og form. Den lever som regel dybere i havet end den almindelige hummer, helt ned til 500 meter, og kaldes derfor også for dybvandshummer. Vi kan fange den i danske farvande som Kattegat, Skagerrak og Nordsøen.
Herhjemme er jomfruhummernes højsæson fra begyndelsen af august til slutningen af september. Så det her du kan lave spaghetti med jomfruhummersauce med ægte, danskfanget jomfruhummere.
Italienske opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birthe Niebe
Hej.
Jeg undrer mig over stegetiden på flæskesteg.
Ved 80 gr. er den ca. 3.15t og ved 130 gr. Ca. 7t.
Mon det er omvendt?
Venlig hilsen