Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Spaghetti i jomfruhummersauce - italiensk opskrift

Spaghetti i jomfruhummersauce - italiensk opskrift

Spaghetti i jomfruhummersauce
4.7 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS

Spaghetti i jomfruhummersauce, eller spaghetti al sugo di scampi, er en fantastisk lækker ret fra det italienske køkken. Her får du opskriften direkte fra Enzo & C.

Spaghetti i jomfruhummersauce er en delikat og raffineret ret, der både er smuk og velsmagende.

De vigtigste ingredienser i retten med det italienske navn 'Spaghetti al sugo di scampi' er friske jomfruhummere, solmodne cherrytomater og hvidvin. Hvis man kan lide begge dele, er det svært ikke at blive vild med retten.

Jomfruhummeres smag er så fin, at det er synd at bruge for mange ingredienser og krydderier i en ret med dem. Og italienerne har altid vidst, hvordan de fik råvarer til at blomstre uden at overgøre det.

Således også i denne udgave af spaghetti i jomfruhummersauce. Retten er udviklet af den italienske restaurant Enzo & C, og vi er glade for, at vi har fået lov til at dele opskriften med jer.

Spaghetti i jomfruhummersauce

Spaghetti i jomfruhummersauce

4.7 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Spaghetti i jomfruhummersauce, eller spaghetti al sugo di scampi, er en fantastisk lækker ret fra det italienske køkken. Her får du opskriften direkte fra Enzo & C.
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 20 stk jomfruhummerhaler
  • 4 stk jomfruhummere
  • 2 spsk hakket persille
  • ½ fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie italiensk
  • ½ glas hvidvin
  • 1 dl god fiskefond
  • 400 g cherrytomater solmodne

Fremgangsmåde

  1. Fjern tarmen fra jomfruhummerne. Det er nemmest at klippe oppe i toppen.
  2. Smid hvidløg i halvdelen af olivenolien i en sauterpande.
  3. Tilsæt jomfruhummerhallerne og de hele jomfruhummere. Steg i få minutter.
  4. Tilsæt hvidvin, damp den af (høj temperatur).
  5. Tilsæt cherrytomater og fiskefond. Lad det simre i fem minutter og sluk for varmen.
  6. Smag til med salt.
  7. I mellemtiden har du kogt pastaen meget al dente, fordi de sidste minutter af kogningen sker i saucen.
  8. Tag jomfruhummerhaler og de hele jomfruhummere af, dæk dem til og hold dem varme.
  9. Tilsæt pastaen i saucen og persille - gem lidt persille til anretningen - smag til med peber og resten af olivenolien.
  10. Anret din spaghetti i jomfruhummersauce på fire tallerkener. Læs halerne på toppen og en hel jomfruhummer øverst. Drys med persille.

Næringsindhold

Kalorier300kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Fakta om hummeren

Hummeren er et krebsdyr med ti ben, der lever på to til 50 meters dybde. Dens klosakse har forskellige størrelser, da den bruger de forreste klosakse til at knuse smådyr med og de mindre til at føre maden op til munden.

Typisk vil en danskfanget, sort hummer typisk være 30-35 cm. lang og veje 600-700 gram ifølge Skaldyrcenter.dk. En jomfruhummer bliver højst 25 cm. lang og dens kød har en finere konsistens end dens større fætter.

Jomfruhummeren er lyserød, og dens klosakse har samme størrelse og form. Den lever som regel dybere i havet end den almindelige hummer, helt ned til 500 meter, og kaldes derfor også for dybvandshummer. Vi kan fange den i danske farvande som Kattegat, Skagerrak og Nordsøen.

Herhjemme er jomfruhummernes højsæson fra begyndelsen af august til slutningen af september. Så det her du kan lave spaghetti med jomfruhummersauce med ægte, danskfanget jomfruhummere.

Italienske opskrifter

Hummerbisque - den bedste opskrift
Her får du en hummerbisque opskrift, der sikrer dig titlen som mesterkok. En lækker og elegant forret, der laves med jomfruhummer.
Se opskriften her
hummerbisque opskrift
Italiensk kødgryde
En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Se opskriften her
Billede af italiensk kødgryde.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe Niebe skriver

    november 19, 2020 at 6:10 pm

    Hej.
    Jeg undrer mig over stegetiden på flæskesteg.
    Ved 80 gr. er den ca. 3.15t og ved 130 gr. Ca. 7t.
    Mon det er omvendt?
    Venlig hilsen

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required