Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Smeltende snemænd - skønne julekager

Smeltende snemænd - skønne julekager

Smeltende snemænd
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook4PinterestSMSEmailMessenger
4
DELINGER

Smeltende snemænd er de fineste småkager. Chokolade specier dekoreret med snemænd er en fryd for øjet for alle uanset alder.

Smeltende snemænd er småkager, som er så fine og julede. Jeg synes, at det er en kreativ måde at lave julesmåkager på, som er lidt anderledes, end hvad de fleste måske er vant til.

Jeg tror, især børn vil synes, at det er en sjov opskrift, og du kan også sagtens tage børnene med i køkkenet, så I kan dekorere de fine snemænd sammen.

Jeg har valgt at tilføje en meget mørk chokolade i specier-dejen, da det balancerer smagen med alt det søde fra pynten.

Opskrift på smeltende snemænd småkager

Smeltende snemænd - de fineste julesmåkager

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
nedkøling: 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Smeltende snemænd er de fineste småkager. Chokolade specier dekoreret med snemænd er en fryd for øjet for alle uanset alder.
Antal: 40 stykker
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Småkager
  • 125 g smør (blødt)
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 stk æg (lille)
  • 200 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 50 g mørk chokolade
Pynt
  • 50 g flormelis
  • 0,5 tsk kogt vand
  • 40 stk skumfiduser (eller 20 som klippes over på midten)
  • 15 g mørk chokolade
  • krymmel (eller slik)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave småkagerne: Tag først det bløde smør og tilføj det til en skål sammen med flormelis, pisk det godt sammen. Tilføj derefter æg og vaniljepulver. Pisk det godt sammen.
  2. Tilføj hvedemel og salt, rør dejen godt sammen. Hak nu den mørke chokolade i fine stykker og tilføj dem til dejen. Rør det hele godt sammen.
  3. Rul nu dejen til en lang rulle og stil den i fryseren i mindst 20 minutter.
  4. Tag dejen ud og skær den i skiver, placer dem på en bageplade.
  5. Bag småkagerne i cirka seks minutter ved 180 grader almindelig ovn.
  6. Lad julekagerne køle helt ned på en rist, før du dekorerer dem.
  7. Gør al dekoration klar. Først blander du glasuren sammen ved at komme flormelis i en skål og tilføje en smule vand, mens du blander det sammen. Glasuren må gerne være ret tyk.
  8. Smelt chokoladen over et lille vandbad.
  9. For at lave en snemand starter du med først at putte glasur på en småkage, derefter placeres en skumfidus i hjørnet af småkagen, drys med lidt krymmel, så det ligner knapper på snemanden.
  10. Lad glasuren størkne, og brug nu en tandstik til at dyppe forsigtigt i den mørke chokolade og "tegne" ansigtet og arme på snemanden.
  11. Forsæt ,indtil alle småkager er pyntede, og lad dekorationen størkne fuldstændig.
  12. Server derefter de smeltende snemænd.

Næringsindhold

Kalorier76kcalKulhydrater11gProtein1gFedt3gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol7mgNatrium35mgKalium18mgKostfibre0.3gSukker6gVitamin A79IUCalcium3mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan bare lade fantasien løbe løbsk, når du laver smeltende snemænd.

Du kan nemlig bruge forskellig slags slik og krymmel til dekorationen, og så kan du også tegne forskellige slags ansigter med chokolade på hver skumfidus.

Se også andre fine juleopskrifter her:

Brunkager (bagerens opskrift på brunkagedej)

Pebernødder (julens nemme og bedste opskrift)

Fedtebrød (verdens bedste opskrift på sønderjyske fedtebrød)

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen skriver

    december 17, 2024 at 3:06 pm

    De smager godt og så de sjove at bage med børnebørnene 🌲😊🌲😊🌲😊
    Vores fik også lakridshatte og snørebånd halstørklæde.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required