• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Kager › Smeltende snemænd - skønne julekager

Smeltende snemænd - skønne julekager

Smeltende snemænd
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS
Opdateret: 21. juni 2024 - Udgivet: 19. december 2022

Smeltende snemænd er de fineste småkager. Chokolade specier dekoreret med snemænd er en fryd for øjet for alle uanset alder.

Smeltende snemænd er småkager, som er så fine og julede. Jeg synes, at det er en kreativ måde at lave julesmåkager på, som er lidt anderledes, end hvad de fleste måske er vant til.

Jeg tror, især børn vil synes, at det er en sjov opskrift, og du kan også sagtens tage børnene med i køkkenet, så I kan dekorere de fine snemænd sammen.

Jeg har valgt at tilføje en meget mørk chokolade i specier-dejen, da det balancerer smagen med alt det søde fra pynten.

Opskrift på smeltende snemænd småkager

Rakel Seneca

Smeltende snemænd - de fineste julesmåkager

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
nedkøling 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 40 stykker
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 76
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Småkager
  • 125 g smør - blødt
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 stk æg - lille
  • 200 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 50 g mørk chokolade
Pynt
  • 50 g flormelis
  • 0,5 tsk kogt vand
  • 40 stk skumfiduser - eller 20 som klippes over på midten
  • 15 g mørk chokolade
  • krymmel - eller slik
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave småkagerne: Tag først det bløde smør og tilføj det til en skål sammen med flormelis, pisk det godt sammen. Tilføj derefter æg og vaniljepulver. Pisk det godt sammen.
  2. Tilføj hvedemel og salt, rør dejen godt sammen. Hak nu den mørke chokolade i fine stykker og tilføj dem til dejen. Rør det hele godt sammen.
  3. Rul nu dejen til en lang rulle og stil den i fryseren i mindst 20 minutter.
  4. Tag dejen ud og skær den i skiver, placer dem på en bageplade.
  5. Bag småkagerne i cirka seks minutter ved 180 grader almindelig ovn.
  6. Lad julekagerne køle helt ned på en rist, før du dekorerer dem.
  7. Gør al dekoration klar. Først blander du glasuren sammen ved at komme flormelis i en skål og tilføje en smule vand, mens du blander det sammen. Glasuren må gerne være ret tyk.
  8. Smelt chokoladen over et lille vandbad.
  9. For at lave en snemand starter du med først at putte glasur på en småkage, derefter placeres en skumfidus i hjørnet af småkagen, drys med lidt krymmel, så det ligner knapper på snemanden.
  10. Lad glasuren størkne, og brug nu en tandstik til at dyppe forsigtigt i den mørke chokolade og "tegne" ansigtet og arme på snemanden.
  11. Forsæt ,indtil alle småkager er pyntede, og lad dekorationen størkne fuldstændig.
  12. Server derefter de smeltende snemænd.

Næringsindhold

Kalorier: 76kcalKulhydrater: 11gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 7mgNatrium: 35mgKalium: 18mgKostfibre: 0.3gSukker: 6gVitamin A: 79IUCalcium: 3mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan bare lade fantasien løbe løbsk, når du laver smeltende snemænd.

Du kan nemlig bruge forskellig slags slik og krymmel til dekorationen, og så kan du også tegne forskellige slags ansigter med chokolade på hver skumfidus.

Se også andre fine juleopskrifter her:

Brunkager (bagerens opskrift på brunkagedej)

Pebernødder (julens nemme og bedste opskrift)

Fedtebrød (verdens bedste opskrift på sønderjyske fedtebrød)

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen

    december 17, 2024 at 3:06 pm

    De smager godt og så de sjove at bage med børnebørnene 🌲😊🌲😊🌲😊
    Vores fik også lakridshatte og snørebånd halstørklæde.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required