Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Skyrboller

Skyrboller (opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr)

billederesultat for skyrboller proteinboller
4.8 fra 127 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
645
SHARES
FacebookMessenger645PinterestEmailSMS
Opdateret: 27. maj 2024 - Udgivet: 21. januar 2024
Oversigt over indhold
  • Skyrboller - proteinboller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på skyrboller
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer
KatrineKatrine Rørby Madsen

Skyrboller - proteinboller

4.80 fra 127 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 167
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g skyr - naturel
  • 4 æg
  • 300 g havregryn
  • 15 g bagepulver
  • 5 g salt
  • 10 g sesamfrø - til pynt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Vej skyr af og slå æg ud i en skål og hæld dem ned til skyren. Bland de to ingredienser - enten med en grydeske eller ved at lave dejen i en røremaskine.
  2. Vej nu havregryn, bagepulver og salt af og hæld dem ned til skyr-æggeblandingen.
  3. Rør dejen indtil den er blandet godt sammen og fået en god klistret konsistens.
  4. Lad nu dejen stå og hvile i ti minutter. Det får havregrynene til at suge væske.
  5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  6. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og form bollerne med to skeer, som du dypper i vand for hver gang du skal forme en ny bolle.
  7. Lav 10 skyrboller af dejen og drys dem med sesamfrø på toppen.
  8. Bag dem i ovnen i 20 minutter, indtil proteinbollerne har fået en flot gylden farve.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 167kcalKulhydrater: 23gProtein: 10gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 71mgNatrium: 648mgKalium: 170mgKostfibre: 3gSukker: 2gVitamin A: 135IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 80mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på skyrboller

Du skal prøve de her skyrboller, som er boller med masser af protein, lavet helt uden mel, men til gengæld med skyr, æg og havregryn.

Skyrbollerne er glutenfri og så har de et meget højt indhold af protein. Det skyldes både skyr, som har et højere proteinindhold end andre syrnede mælkeprodukter, og så selvfølgelig æggene.

De sunde boller smager virkelig skønt og mætter rigtig godt, samtidig med at de har et lavt kalorieindhold.

Jeg har brugt grovvalsede havregryn i denne opskrift, men du kan også sagtens bruge finvalsede. Det bestemmer du selv.

Du får 10 proteinboller ud af opskriften. Du kan også lave de sunde proteinboller i airfryer, hvor du følger denne anvisning.

Se flere opskrifter:

  • Glutenfri grovboller med havremel og boghvedeflager
  • Fuldkornsboller (nemme og luftige boller med fuldkorn)
  • Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)

Tips

Du kan sagtens fryse dine skyrboller, så er det nemt at tage en bolle op af fryseren til morgenmaden.

Det er jo dejligt altid at have en af de lækre og sunde proteinboller lige ved hånden.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel
  • Gulerodsboller (bløde, lette og luftige boller med gulerod)
  • Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

FAQ

Kan man fryse skyrboller?

Du kan sagtens fryse skyrboller ned. Lad dem køle af, hvorefter de lægges i pose og på frost. Kan tøs op ved stuetemperatur eller i ovn.

Hvor meget protein er der i skyrboller?

Indholdet af protein kan selvfølgelig variere, men i disse skyrboller her fra Madens Verden er der 10 gram protein i hver bolle. Til sammenligning er der 4 gram i vores klassiske boller.

Hvor længe holder skyrboller sig?

Du kan med fordel opbevare skyrbollerne i en frysepose i køleskabet, og her holder de sig fint friske i mindst 4 dage.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hansen Liselotte skriver

    maj 21, 2025 at 2:04 pm

    Hvad kan man anvende istedet for skyr!? Kan ikke få skyr her jeg bor.

    Svar
  2. Alex Staal Nielsen skriver

    januar 04, 2025 at 1:38 am

    Din opskrift til skyrboller lyder rigtig lækker, men i Thailand kan man ikke købe skyr. Mit spørgsmål er om det er muligt ar bruge yogurt i stedet for.

    Mvh. Alex

    Svar
  3. Camilla skriver

    december 14, 2024 at 2:20 pm

    Havregynsboller med skyr blir ikke bagt inden i😒

    Svar
  4. Birde Thygesen Nielsen skriver

    oktober 05, 2024 at 8:24 am

    Mine skyrboller bliver meget klæge med kun 20.min, jeg skal bage dem mindst 40 min , je
    G kommer et par revner gulerødder i, men det skulle vel ikke kunne gøre forskel.
    Hilsen birde

    Svar
  5. Ulla Hansen skriver

    september 22, 2024 at 9:39 pm

    Står det ikke 10 boller af portionen og jeg har forstået at EN BOLLE er 167 kcal …. Er det forkert forstået

    Svar
  6. Lea skriver

    september 10, 2024 at 11:02 pm

    Jeg elsker opskriften. Er dog nysgerrig på, om du har prøvet et lave en tilsvarende blot med vand og har styr på forholdene? Mine boller bliver altid flade når jeg forsøger at bruge vand eller soya/havre-mælk

    Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required