• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Dessert › Semifreddo med figner og valnødder

Semifreddo med figner og valnødder

Semifreddo med figner
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. september 2022 - Udgivet: 27. september 2022

Semifreddo er en italiensk isdessert, som laves helt uden en ismaskine. Den smager helt fantastisk med figner og valnødder som her.

Semifreddo med figner og valnødder er en italiensk dessert, som smager helt fortryllende. Det er i øvrigt også den nemmeste måde at lave en is på, da den ikke engang har brug for en ismaskine.

Jeg elsker smagen af figner sammen med en god vaniljeis, og for mig så er denne smagskombination en smag af Middelhavets varme. Jeg kan næsten høre de italienske gademusikere ved først bid af desserten.

Denne dessert vil også passe rigtig godt sammen med et lækkert stykke kage eller med lidt ekstra frisk frugt og bær på toppen. Dog er den også skøn, som den er.

Opskrift på semifreddo med figner og valnødder

Semifreddo med figner
Rakel Seneca

Semifreddo med figner og valnødder

5 fra 2 stemmer
Semifreddo er en italiensk isdessert, som laves helt uden en ismaskine. Den smager helt fantastisk med figner og valnødder som her.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Frysning 5 timer t
Samlet tid 5 timer t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Is
Køkken: Italiensk
Kalorier: 450
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 350 g figner - friske
  • 125 g brun farin
  • 1 spsk citronsaft
  • 50 g valnødder
  • 3,5 dl piskefløde
  • 7 stk æggeblommer
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære toppen af fignerne og skær dem i grove stykker. Tilføj dem til en lille gryde sammen med brun farin. Steg det sammen ved lav varme ,indtil det ligner en slags marmelade.
  2. Tilføj citronsaft og valnødder og tag gryden af varmen, tilføj derefter 0,5 deciliter fløde og rør det godt sammen. Lad det nu køle ned, i mens vi laver resten af desserten.
  3. Start med at hælde sukker, vaniljesukker og æggeblommer i en ren skål. Pisk det godt sammen til en luftig og lys blanding.
  4. I en separat skål piskes resten af fløden til flødeskum. Tilføj nu ægge-sukkerblandingen til flødeskummet og vend det sammen. Tilføj halvdelen af figenmarmeladen og vend det forsigtigt i massen.
  5. Tag nu en kageform og beklæd den med husholdningsfilm. Hæld først figenblandingen i og derefter resten af flødeskumsblandingen.
  6. Stil skålen i fryseren og lad den blive til is. Dette tager mindst fem timer.
  7. Når semifreddo er klar til servering, lader du den tø op i fem minutter, og så kan du nemt vende den på hovedet og fjerne formen og husholdningsfilm. Pynt eventuelt med friske figner og valnødder.

Næringsindhold

Kalorier: 450kcalKulhydrater: 53gProtein: 4gFedt: 27gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 79mgNatrium: 17mgKalium: 232mgKostfibre: 2gSukker: 50gVitamin A: 959IUVitamin C: 3mgCalcium: 69mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan bruge denne som en grundopskrift på semifreddo. Her kan du sagtens udskifte de friske figner med lige den frugt eller det bær, du ønsker.

Se også andre opskrifter på hjemmelavet is her:

Hjemmelavet pistacieis uden ismaskine

Koldskålsis - perfekt dessert

Chokoladeis med eller uden ismaskine

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required